Veel Belgen drinken liever thuis dan buiten de deur

Karen Luiken-26 oktober 2022 om 08:32- Foto:

Photo by Zan on Unsplash

Oost west, thuis best. Het is een motto dat vooral voor Belgen heel toepasselijk lijkt te zijn. Uit onderzoek van Martini is gebleken dat 67 procent van onze landgenoten liever een drankje bij vrienden thuis drinkt dan dat ze naar een theater, concert of club gaan.

Het onderzoek stond in het teken van vriendschappen en hoe mensen hun vrije tijd het liefst doorbrengen. Wat blijkt? Het gros van de Belgen spreekt graag thuis met vrienden af. Maar er is meer: één op de vijf Belgen spreekt slechts een keer per maand af terwijl ze dat eigenlijk vaker zouden willen doen.

Veel mensen zitten regelmatig alleen thuis. En als ze dat doen, dan besteedt 67 procent van de ondervraagden zijn of haar avond aan bingewatchen. Vaak onder het genot van een bordje leftovers of een kant-en-klare maaltijd: bijna de helft van de Belgen zegt op zo’n moment niet luxe voor zichzelf te koken.

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Nieuw-Zeeland gaat jongeren met liefdesverdriet helpen

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 10:25

De regering van Nieuw-Zeeland heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt. Ze willen immers Nieuw-Zeelandse jongeren met liefdesverdriet gaan helpen. Dat doen ze met de campagne ‘Love Better’.

Hoe gaan ze dat net doen? Wel, via video’s, artikels en podcasts willen ze jongeren met een gebroken hart gaan bereiken. Ze zullen daarnaast ook een platform oprichten waar jongeren openlijk en in een veilige omgeving over hun gevoelens kunnen praten met een professional. Er zal een budget van zo’n 3,7 miljoen worden vrijgemaakt voor de ‘Love Better’-campagne.

Het initiatief komt er nadat een peiling bewees dat 87% van de 16- tot 24-jarigen die al een relatie hadden, ook te maken kreeg met heel wat liefdesverdriet. Dat resulteerde dan ook in gevolgen zoals zelfverminking, depressie, wraakgevoelens en soms zelfs stalking.

Met ‘Love Better’ hoopt Nieuw-Zeeland een luisterend oor te bieden en er te zijn voor de jongeren.

Ontdek meer