Veel Belgen drinken liever thuis dan buiten de deur

Karen Luiken-26 oktober 2022 om 08:32- Foto:

Photo by Zan on Unsplash

Oost west, thuis best. Het is een motto dat vooral voor Belgen heel toepasselijk lijkt te zijn. Uit onderzoek van Martini is gebleken dat 67 procent van onze landgenoten liever een drankje bij vrienden thuis drinkt dan dat ze naar een theater, concert of club gaan.

Het onderzoek stond in het teken van vriendschappen en hoe mensen hun vrije tijd het liefst doorbrengen. Wat blijkt? Het gros van de Belgen spreekt graag thuis met vrienden af. Maar er is meer: één op de vijf Belgen spreekt slechts een keer per maand af terwijl ze dat eigenlijk vaker zouden willen doen.

Veel mensen zitten regelmatig alleen thuis. En als ze dat doen, dan besteedt 67 procent van de ondervraagden zijn of haar avond aan bingewatchen. Vaak onder het genot van een bordje leftovers of een kant-en-klare maaltijd: bijna de helft van de Belgen zegt op zo’n moment niet luxe voor zichzelf te koken.

SHOCKING: 4 vrouwen sterven tijdens selfie aan waterval

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 21:44

Er zijn al heel wat tragische verhalen te vinden over mensen die voor de perfecte selfie wel heel ver gingen. Zó ver zelfs, dat ze het met hun leven moesten bekopen. En dat is helaas bij deze vier jonge vrouwen ook het geval.

Een groepje van vijf vriendinnen wou bij de watervallen van Kitawada een leuke en gewaagde selfie nemen, maar dat liep gruwelijk mis. Ze hielden elkaars hand vast, maar één meisje gleed uit waardoor ze alle vijf in het water terechtkwamen. Vier van de vijf vrouwen zijn verdronken. Nog één jongedame vecht momenteel voor haar leven in het plaatselijke ziekenhuis.

De meisjes maakten deel uit van een een groep van 40 studentes uit de stad Belagavi. Ze waren allemaal samen op daguitstap naar de watervallen. De vier slachtoffers waren tussen de 19 en 20 jaar oud.

Deze bizarre Titanic-theorie gaat viraal op sociale media

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 17:08

Het blijft een van de meest spraakmakende rampen uit onze geschiedenis: het zinken van de Titanic in april 1912. En nu gaat er online een theorie de ronde die beweert dat het helemaal niet de Titanic is die gezonken is…

Het Amerikaanse kanaal Zack D. Films plaatste een video waarin een bizarre theorie over de Titanic uit de doeken wordt gedaan. Hij beweert namelijk dat het niet de échte Titanic is die zonk in april 1912. Het scheepswrak dat nu rust op de bodem van de zee zou dan ook niet van de Titanic zijn, maar van de Olympic (het zusterschip van de Titanic).

Concreet beweert de theorie dat de rederij van zowel Titanic als Olympic de twee schepen bewust verwisselde nadat de Olympic beschadigd werd. Zo zou de ramp van de Titanic bewust in scène gezet zijn zodat White Star Line (de rederij van beide schepen) geld kon terugtrekken van de verzekeringen. De échte Titanic voer dan eigenlijk verder onder de naam Olympic, terwijl de échte Olympic nu zou rusten op de bodem van de Atlantische Oceaan.

Check zijn theorie in de video hieronder:

Ontdek meer