Heb jij wilde plannen voor in het buitenland?

Karen Luiken-24 oktober 2022 om 13:00

Zin in een tussenjaar vol buitenlandse avonturen? Wil je je school tijdelijk inruilen voor een stage op een tropisch oord? Of droom jij er al jaren van om vrijwilligerswerk te doen in een totaal ander land? Wat je wensen ook zijn, Go Strange staat voor je klaar.

Buitenlandplannen, wie heeft ze niet? De één wil gewoon lekker op vakantie, de ander heeft grote cravings om een vakantiejob te vinden. Andere talen leren, groepsuitwisselingen doen of een stage in het buitenland doen door middel van een beurs. Er zijn tal van mogelijkheden waar jij misschien niks mee doet. Je zou het wel willen, maar weet simpelweg niet waar je terechtkan met je vragen. Of je bent te lui, dat kan natuurlijk ook. Anyhow, we hebben de oplossing voor al deze problemen. Twee woorden, negen letters: Go Strange.

Go Strange maakt jongeren uit Vlaanderen en Brussel wegwijs in alle mogelijkheden om een ervaring op te doen in het buitenland. Want wat veel mensen niet weten, is dat er een groot aanbod bestaat van organisaties die je hierbij kunnen helpen. Via de website van Go Strange kun je al deze informatie vinden. Niet zo’n online speurneus? Dan komt het vast goed uit dat er op 29 oktober een evenement is in Mechelen.

Van 10.00 tot 17.00 uur ben je, welkom in Transit M. Hier vinden de hele dag lang allerlei workshops, activiteiten en bijzondere talks plaats. Naar de strafste getuigenissen luisteren van buitenlandavonturiers die jou voorgingen? Check. Meer te weten komen over hoe je cheap ass door het buitenland kan reizen? Dubbelcheck. Tips en tricks over talen leren in het buitenland? Driedubbelcheck. Je avontuur vastleggen in een blog? Ook dat is mogelijk. Het moet niet gekker worden!

Omdat Go Strange als geen ander weet hoe jongeren anno 2022 leven (lees: zonder geld), is de toegang tot het evenement he-le-maal gratis. Net als alle informatie die ze verspreiden. Dusss, heb je nog een reden op niet te gaan? Nope, dat dachten wij ook.

Potje 'Ik heb nog nooit' spelen met Go Strange? Check de unieke ijsbrekers hieronder:

Ik heb nog nooit… een lief opgedaan in het buitenland

Ik heb nog nooit… alles achter me gelaten en vanaf nul herbegonnen

Ik heb nog nooit… van een vliegtuig gestapt zonder slaapplek

Ik heb nog nooit… met 5 verschillende nationaliteiten in 1 week in bed beland

Ik heb nog nooit… op kot gezeten waar niemand Vlaams sprak

Ik heb nog nooit… een tattoo laten zetten die ik niet kan lezen

Ik heb nog nooit… mijn ouders genegeerd terwijl ik op een berg sta

Ik heb nog nooit… mijn lief bedrogen in het buitenland

Ik heb nog nooit… centen gekregen om naar het buitenland te gaan

Ik ben nog nooit… geweest naar het Go Strange evenement

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Belgian Week: het winterfestival dat je niet mag missen

Karen Luiken-23 november 2022 om 11:19

Heb jij al plannen voor de lesvrije week van 4 tot en met 11 februari? Nu wel. In de bergen van het Franse plaatsje Val Thorens vindt in die periode een tof festival plaats: de Belgian Week. Goede feestjes, beroemde dj’s en fijne beats gegarandeerd!

De Belgian Week wordt nu al een paar jaar georganiseerd en bewijst iedere keer weer dat het een groot succes is. In 2014 vond de eerste editie plaats, komende winter is het tijd voor een nieuw feestje. Na vijf waanzinnige edities van de Belgian Week gaat de droom in februari weer door. Duizenden Belgen en hun internationale vrienden reizen af naar de Franse Alpen. Of meer specifiek: naar Val Thorens, de populairste winterbestemming van het Belgische publiek.

Wat je van de Belgian Week powered by Deltaworx kunt verwachten? Zeven dagen lang goede muziek, drankjes, een Belgische sfeer en het leukste publiek. Je zorgt zelf voor een slaapplek, de organisatie van het festival zorgt voor de rest. TAGMAG zal ook van de partij zijn en organiseert een party met 5NAPBACK, Manuals, Clementine Caron en Sven Van Alboom. BIJZIJN!

Meer info vind je hier!

Ontdek meer