Doodsoorzaak ‘Harry Potter’-acteur Robbie Coltrane bekend

Dieter Blarinckx-23 oktober 2022 om 15:48

Zo’n twee weken geleden nam de wereld afscheid van de legendarische Britse acteur Robbie Coltrane. Hij overleed op 72-jarige leeftijd. En nu is zijn doodsoorzaak bekend…

Coltrane was bij velen vooral gekend als Hagrid uit de ‘Harry Potter’-films. Die grote Wizarding World-fanbase was natuurlijk met stomheid geslagen toen het trieste nieuws van zijn overlijden bekend werd gemaakt. Hoewel er oorspronkelijk geen doodsoorzaak werd meegegeven, heeft onderzoek nu aangetoond waaraan Coltrane net stierf.

De 72-jarige acteur stierf aan de gevolgen van “meervoudige orgaanfalen”. Dat werd officieel gepubliceerd in de overlijdensakte van Coltrane.

Daarnaast leed hij aan sepsis, een infectie van de onderste luchtwegen, diabetes type twee, hartfalen en obesitas. Doe hier de orgaandalen bij en de combinatie van die factoren zou dus geleid hebben tot zijn vroegtijdige dood.

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe.

'Wednesday'-acteur beschuldigd van seksueel misbruik

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 14:18

De Canadese acteur Percy Hynes White zit in slechte papieren want op Twitter werd hij namelijk zopas beschuldigd van seksueel misbruik. Concreet bewijs blijft echter nog uit.

De 21-jarige acteur zal je ongetwijfeld wel kennen als Xavier Thorpe in de populaire Netflix-serie 'Wednesday'. Een tweede seizoen komt er al sowieso, maar als het van veel fans afhangt, zonder Xavier.

Op Twitter is er immers nu een tweet opgedoken van een meisje dat beweert dat Percy en zijn vrienden vroeger feestjes gaven waar ze meisjes dronken of high wilden krijgen, zodat ze seks met hen konden hebben. Inmiddels zijn al andere tweets geplaatst door meisjes die hetzelfde beweren. Zo ontstond al snel de hashtag #cancelpercy.

Concreet bewijs is er alvast nog niet. Een officiële reactie van zowel Percy als Netflix blijft momenteel nog uit.

Docu over Idina Menzel nu te streamen

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 14:07- Foto:

Disney+

Goed nieuws voor de fans van de Amerikaanse zangeres en actrice Idina Menzel, want haar aangekondigde docu staat sinds kort op Disney+.

De naam Idina Menzel zegt je misschien niet veel, maar als we haar 'Let it Go' laten zingen, herken je haar stem meteen! Zij was immers de stem van Elsa in de 'Frozen'-films, maar was ook al te zien in de Disneyfilm 'Enchanted' en in 'Glee'.

In de speciale docu 'Idina Menzel: Which Way to the Stage?' volgen we de muzikale reis van Idina Menzel, Amerikaanse actrice, zangeres en songwriter, mogen we mee achter de schermen van haar laatste concert in Madison Square Garden, in haar geboortestad New York.

Check de trailer hieronder en stream 'm nu via Disney+.

Ontdek meer