Billie Eilish wint op Belgische World Soundtrack Awards

Dieter Blarinckx-23 oktober 2022 om 15:41

Afgelopen week vonden de World Soundtrack Awards plaats tijdens het jaarlijkse Filmfestival van Gent. En de grote winnaar van die awards is de hit ‘No Time To Die’ van Billie Eilish.

Het populaire en bekende James Bond-nummer ‘No Time To Die’ werd uitgeroepen tot Best Original Song op de World Soundtrack Awards in Gent, een van de belangrijkste internationale prijzen voor filmmuziek. Helaas konden Billie Eilish en haar broer Finneas O'Connell (die mee hielp schrijven) niet fysiek aanwezig zijn. Wél stuurden ze een video in waarin ze de internationale jury bedanken: "Dit nummer was een ongelofelijke ervaring die we altijd zullen koesteren."

De prestigieuze Film Composer of the Year Award ging dit jaar naar Jonny Greenwood, de Britse componist achter de muziek van ‘The Power of the Dog’ en ‘Spencer’.

Beluister hieronder de hit ‘No Time To Die’ van Billie Eilish:

Dit is wanneer Olivia Rodrigo nieuwe muziek uitbrengt

Karen Luiken-04 juni 2023 om 13:08

Olivia Rodrigo hintte er vorige maand al naar: ze brengt binnenkort nieuwe muziek uit. Wanneer wisten we nog niet, maar op haar website krijgen fans nu meer informatie. Er staat een klok op die aftelt naar vrijdag 30 juni.

Een kleine twee weken geleden schreef Olivia op Instagram dat ze snel met ‘new stuff’ zou komen. “Mijn nieuwe muziek is heel, heel, heel, heel dichtbij. Ik beloof het”, zo klonkt het toen. Hoe dichtbij de zangeres precies bedoelde, wist niemand. Tot nu.

Fans die nu naar de website van Olivia surfen, krijgen een grote aftelklok te zien. Daaruit kunnen we opmaken dat het op het moment van schrijven nog precies 25 dagen, 14 uur, 51 minuten en 30 seconden duurt voor de nieuwe muziek wordt uitgebracht. We can’t wait!

Joost scoort internationaal met nieuwe hit

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:08

Joost Klein heeft een regelrechte hit in handen met zijn nieuwe single ‘Friesenjung’. Het nummer heeft de eerste plek bereikt in Duitsland én Oostenrijk.

‘Friesenjung’ kwam op vrijdag 26 mei uit. Op die dag werd het liedje ruim 1,35 miljoen keer gestreamd. Niet alleen in België en in zijn geboorteland Nederland, maar ook in andere landen van Europa. In Duitsland en Oostenrijk claimde het de eerste plek in de dagelijkse Spotify-charts. Inmiddels telt de hit al meer dan 6 miljoen streams.

Fans die Joost dit jaar in real life willen bewonderen, kunnen dat op zaterdag 25 mei doen in Lotto Arena. Kaartjes voor de show zijn verkrijgbaar via livenation.be.

Ontdek meer