Zien: mooiste onderwaterrestaurant ter wereld

Dieter Blarinckx-23 oktober 2022 om 07:35

Wie eens op vakantie is in Noorwegen, moet zeker eens een plekje bij het restaurant Under proberen bemachtigen. Het is namelijk ’s werelds mooiste onderwaterrestaurant! En wij hebben enkele coole beelden voor je klaarstaan.

Het populaire en prachtige restaurant Under is gelegen in Lindesnes, een gemeente in het zuiden van Noorwegen. Typerend is de industriële blok beton die half in de zee ligt. Het restaurant is zo’n 34 meter lang en gaat wel tot zo’n 5 meter diep de zee in. De enorme glazen wand in het restaurant biedt een uitzicht op de zeebodem, met ieder seizoen weer andere omstandigheden.

Het restaurant kan rekenen op chefkok Head Chef Nicolai Ellitsgaard die op z’n puurst en duurzaam bereidt. Seafood en verse vis krijg je op minimalistische en artistieke wijze voorgeschoteld. Je kunt hier terecht voor een menu van 18 kleine gangen, waarvoor je omgerekend 220 euro betaalt.

Check hieronder enkele coole beelden:

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer