Ellen DeGeneres krijgt eigen show op YouTube

Karen Luiken-22 oktober 2022 om 06:52

Ellen DeGeneres mag in mei dan wel gestopt zijn met haar eigen talkshow, helemaal verdwijnen van het scherm doet ze niet. Ze heeft aangekondigd terug te keren naar de televisiewereld met haar gloednieuwe YouTube-serie ‘About Time For Yourself... with Ellen’.

“Hallo allemaal, hoe gaat het met jullie”, zegt Ellen in een aankondiging van de show. “De laatste tijd heb ik wat tijd voor mezelf genomen, weg van de camera’s, en ik heb een geweldige tijd gehad. Ik wil het graag met jullie delen.”

In ‘About Time For Yourself... with Ellen’ wordt DeGeneres gevolgd terwijl ze zich bezighoudt met nieuwe hobby’s. De serie, die uit acht afleveringen bestaat en bij haar thuis is gefilmd, zal vanaf vandaag op YouTube te zien zijn.

'Big Brother' zorgt voor een plotwending

Karen Luiken-25 maart 2024 om 13:21

De bewoners van ‘Big Brother’ hebben geen tijd om bij te komen van het afscheid van Danny, die afgelopen zaterdag het programma moest verlaten. Hij is amper de deur uit of de kandidaten moeten alweer nomineren voor de volgende afvalronde. Zijn de nominaties van deze week nú al bekend? Of zit er een addertje onder het gras? Sneak preview!

‘Quiet on Set' legt wanpraktijken Nickelodeon bloot

Chelsy Vanlerberghe-25 maart 2024 om 09:17

De nieuwe docureeks 'Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV' gaat viraal op TikTok. Kijkers reageren geschokt op de onthullingen over hoe het er achter de schermen aan toe ging bij de kinderzender Nickelodeon. In de documentaire is te zien hoe er jarenlang sprake was van seksueel misbruik, seksualisering van kinderen en een giftige werksfeer.

Vooral producent Dan Schneider komt er in de documentaire niet goed van af. Hij was verantwoordelijk voor Nickelodeons grootste succesverhalen, zoals Zoey101, iCarly, Drake & Josh, Victorious, en meer.

Enkele jaren geleden ging de bal aan het rollen via sociale media. Het viel kijkers toen al op hoe sommige scenes in de shows gemaakt door Schneider, expliciet refereerden naar seksuele handelingen. Zo liet hij een jonge Ariana Grande in Victorious een aardappel 'melken' om 'potato juice' te verkrijgen, terwijl ze kreunende geluiden maakte. In een andere scène zie je haar aan haar tenen zuigen. Dat laatste blijkt trouwens een dingetje te zijn, want Schneider had het blijkbaar voor blote voeten.

In de documentaire zijn tal van scenes te zien waarin de jonge acteurs geseksualiseerd worden. Alexa Nikolas, bekend als Nicole in 'Zoey101', komt naar voren als getuige. Zij herinnert haar tijd bij Nickelodeon als traumatisch en omschrijft Dan Schneider als een pestkop die haar het leven zuur heeft gemaakt. Ook heeft ze het over een disturbing scene waarbij haar personage een stroopachtige substantie in het gezicht van co-star Jamie Lynn Spears moest spuiten. "Alle jongens waren aan het lachen en riepen: het is net een cumshot! Ik wist toen niet wat dat betekende," vertelt de actrice.

Ook mensen die achter de schermen werkten bij Nickelodeon hebben niet veel goeds over hun periode bij Nickelodeon te zeggen. Er was sprake van een giftige werksfeer. Dan Schneider had regelmatig last van woedeaanvallen en gedroeg zich zeer ongepast tegenover zijn werknemers. Zo vroeg hij naar verluidt zijn vrouwelijke schrijvers om massages en liet hij hen porno zien op zijn computer. Wie niet meeging in wat hij wou, kon een ontslag verwachten.

Het is niet de eerste keer dat er acteurs naar voren komen met verhalen over Schneider. Amanda Bynes tweette via een geheim account al dingen als: 'Harvey Weinstein? Bedoel je Dan Schneider?' en 'Suck my dick to get on nick Schneider'

Ook Jennette McCurdy, bekend als Sam uit 'iCarly' en 'Sam & Cat', schreef in haar bestseller 'I'm Glad My Mom Died' over de wanpraktijken bij Nickelodeon. Zij had het het in haar boek over 'The Creator': een man die ongepaste dingen deed en jonge acteurs bang maakte met zijn woedeaanvallen. Ze vertelt ook hoe 'The Creator' haar betastte toen ze veertien was. Nickelodeon bood haar daarna 300.000 dollar om haar mond te houden over wat zich allemaal afspeelde achter de schermen. Dat geld heeft de actrice geweigerd.

Drake Bell, Drake in 'Drake & Josh', stapt in de documentaire ook naar voren als slachtoffer van seksueel misbruik. Bell werd op zijn vijftiende herhaaldelijk seksueel misbruikt door dialoogcoach Brian Peck. Peck werd in 2004 veroordeeld en bracht zestien maanden door in de gevangenis. Van wie de klacht kwam, was destijds niet geweten. Nu maakt Drake Bell dus zijn identiteit kenbaar. "Stel je eens de ergste dingen voor die iemand je kan aandoen op het gebied van seksueel misbruik en dan weet je wat er zich heeft afgespeeld," aldus de acteur.

Wanneer en of de documentaire ook bij ons te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.

Ontdek meer