Feesten op de piste: Belgian Week keert terug!

Karen Luiken-21 oktober 2022 om 08:51

Dacht je dat festivals alleen in de zomer gegeven konden worden? Die gedachte is al heel lang verleden tijd. De Belgian Week bewijst al vijf winters lang dat je ook in de sneeuw kan feesten en dat gaat in 2023 opnieuw gebeuren.

Na vijf duizelingwekkende edities van de Belgian week staat het evenement van 4 februari 2023 tot 11 februari 2023 opnieuw op de planning. Wederom wordt er koers gezet naar de Franse Alpen. Specifieker nog: naar de meest populaire winterbestemming van het Belgische publiek: Val Thorens.

Een hele week lang wordt daar door duizenden Belgen en hun internationale vrienden gefeest tijdens een festival met de beste Belgische dj’s. Op drie verschillende locaties wordt het publiek voorzien van heerlijke deuntjes, soms op hoogtes tot wel 2.400 meter!

De Belgian Week is bedoeld voor iedereen die in de week van 4 tot en met 11 februari een vakantie naar Val Thorens gepland heeft staan (en natuurlijk ook voor iedereen die dat tripje nog moet plannen). Wie een ticket koopt, krijgt de hele week lang toegang tot de festivals van Belgian Week.

Je mag komen après-skiën op de piste, bent welkom op de clubavonden, krijgt gratis welkomshots van TAGMAG (jep, wij zijn er ook bij), zal voorzien worden van lekkere hapjes én kan zeven dagen de beste Belgische dj’s, artiesten en optredens aanschouwen.

Zien we jou daar?!

Gent brengt historische plekken tot leven met augmented reality

Simon Smetryns-12 juni 2024 om 14:43

Met de nieuwe gratis applicatie Lens on Ghent gaan bezoekers op stap door de Gentse geschiedenis. Via augmented reality komen drie iconische plekken weer tot leven. Zo zie je op de Gras- en Korenlei historische schepen aanmeren. Langs de wandellussen zorgt een audiogids voor interessante weetjes.

Gent zag er in een ver verleden helemaal anders uit. De Stad Gent en Proximus sloegen de handen in elkaar om dat cultureel erfgoed tastbaar te maken via augmented reality. Met de gratis app Lens On Ghent genieten Gentenaars en bezoekers van een uitgestippelde stadswandeling en enkele interactieve ervaringen onderweg.

Wie op de Bijlokesite rondwandelt, kan digitaal 'binnengluren' in de eeuwenoude concertzaal en beleeft de transformatie van middeleeuws hospitaal tot het hedendaags muziekcentrum De Bijloke. In het Prinsenhof komt het reusachtige Hof ten Walle opnieuw tevoorschijn, een volledig ommuurd paleis dat doorheen de eeuwen bewoond werd door graven, hertogen en rijke patriciërs, maar in verval raakte. Langs de Gras- en Korenlei zien wandelaars dan weer de aangemeerde schepen die wijzen op de drukke havenactiviteit die daar vroeger plaatsvond.

Audiogids

Wie het traject aflegt met de app, wordt onderweg getrakteerd op tal van weetjes uit de Gentse geschiedenis. Liefhebbers kunnen hun route bovendien naar believen inkorten of uitbreiden aan de hand van verschillende wandellussen op een digitale kaart, goed voor zo'n 13 kilometer stapplezier. Die lussen passeren niet alleen langs de Gentse kuip, maar sturen wandelaars onder meer ook langs het Kunstenkwartier, het Prinsenhof en Portus Ganda.

De app is binnen een paar dagen gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store in het Nederlands, Frans en Engels.

Steeds meer studenten trekken naar buitenland

Chelsy Vanlerberghe-11 juni 2024 om 01:18

Internationale studenten zijn tegenwoordig net als wereldreizigers op zoek naar avontuur, maar dan met een academisch tintje. Ze solliciteren naar meer universiteiten dan ooit tevoren, en niet alleen naar de bekende bestemmingen.

Een recent onderzoek van INTO University Partnerships onthult dat 87% van de studenten zich dit jaar bij meer instellingen heeft aangemeld. Vooral in Azië en Europa is er een opvallende toename van interesse. Deze jonge globetrotters laten zich niet alleen leiden door academische kansen, maar kijken ook naar de carrièremogelijkheden die een land biedt.

En laten we eerlijk zijn, geld speelt ook een rol. Studeren in het buitenland kan een flinke hap uit je portemonnee nemen, dus die studenten zoeken naar betaalbare opties. Wie wil er nu niet dezelfde ervaring voor minder geld, toch?

Universiteiten staan voor de uitdaging om zich aan te passen aan deze nieuwe trend en studenten te helpen bij het najagen van een wereldwijde carrière.

Ontdek meer