XINK maakt comeback met concert in de AB

Dieter Blarinckx-21 oktober 2022 om 06:46

Wie opgroeide begin jaren 2000 en regelmatig al eens tot in de vroege uurtjes blijft hangen op een feestje, kan ongetwijfeld de lyrics "een band gaat nooit stuk" meebrullen. En voilà, gelijk had XINK want ze maken in 2023 een comeback!

In 2023 is het exact 20 jaar geleden dat de jongens van XINK meededen aan het allereerste Junior Eurovisiesongfestival met de monsterhit "De Vriendschapsband". En dat gaan ze vieren met een heus reünieconcert. Dat maakten de mannen van XINK bekend bij de Vlaamse radiozender Studio Brussel.

Bandleden Jonas en Thomas vertelden bij de radio over hun plannen en hoe die tot stand kwamen: “Er kwamen veel goeie reacties op een mogelijke comeback, dus zijn we nog eens samen in ons repetitiekot gedoken. We wilden zien of er nog iets was, en dat was er wel degelijk. Toen dachten we: waarom niet?”

Het reünieconcert zal plaatsvinden op 23 februari 2023 in de Ancienne Belgique in Brussel.

“We gaan voor een XINK 2.0. Fans zullen de nummers van vroeger zeker herkennen, maar we steken ze wel in een modern jasje”, klinkt het.

Vanaf maandag zijn de tickets te koop via de website van de AB!

Met dit lied gaat België naar het Eurovisiesongfestival

Karen Luiken-20 februari 2024 om 09:10

Het is bekend met welk liedje België het songfestival moet veroveren. Mustii treedt tijdens het liedjesfestijn op met het nummer ‘Before The Party’s Over’.

Het nummer is gemaakt met Pierre Dumoulin en Ben Leclercq en is volgens Mustii een ode aan het leven. “Ik wilde dat dit nummer een optimistische, euforische uitbarsting van energie zou zijn”, aldus de zanger in een persbericht. “In het nummer trek ik een metafoor tussen een lange avond feesten (met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs) en het leven. Voor de val, voor het allemaal voorbij is, moet je het leven ten volle leven.”

Het songfestival begint op dinsdag 7 mei met de eerste halve finale. Mustii treedt op tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei. Op zaterdag 11 mei vindt de finale plaats.

BTS-lid J-hope kondigt nieuw album aan

Karen Luiken-20 februari 2024 om 07:17

Tijdens de pauze van BTS werkt bandlid J-hope hard aan zijn solocarrière. De artiest heeft aangekondigd binnenkort met een nieuw album én een docuserie te komen.

Zowel de plaat als de serie krijgt de naam ‘Hope on the Street’ en verschijnt eind maart. Eerst is het de beurt aan de docuserie, die op 28 maart verschijnt op Prime Video en een inkijkje geeft in de opnames die J-hope voor zijn album maakte. Een dag later, op 29 maart, verschijnt het album, waar in het totaal zes nummers op komen te staan.

De plaat volgt ‘Jack In The Box’ op, het album dat J-hope in 2022 uitbracht.

Ontdek meer