Docent ontslagen na 'aanstootgevende' TikTok-filmpjes

Karen Luiken-20 oktober 2022 om 11:56

Een docent van de Arteveldehogeschool in Gent is deze week ontslagen. Reden volgens hem? Zijn TikTok-account. Frank D’Hanis deelt regelmatig filmpjes met seksueel getinte grappen.

De docent geeft toe dat hij content maakt met soms grove grappen. Maar, zo vertelt hij volgens Het Nieuwsblad, dat doet hij niet om anderen te kwetsen. “Wel omdat ik thema’s als anale seks uit de taboesfeer wil halen. Als biseksuele man ben ik al te vaak met discriminatie en onverdraagzaamheid geconfronteerd. Noem het een poging tot verbinding in een wereld die dezer dagen zo gepolariseerd is.”

De filmpjes worden duizenden keren bekeken, maar toch is de Arteveldehogeschool er niet blij mee. Frank D’Hanis kreeg volgens De Standaard vorige week een mailtje met een uitnodiging voor een gesprek met de directie. Afgelopen maandag werd hij ontslagen.

“Mijn ontslag leek al een uitgemaakte zaak. Mocht ik nu echt haatdragende boodschappen verkondigen, dan zou ik het begrijpen en aanvaarden. Dat was hier niet het geval”, aldus de docent. “Misschien vinden sommigen mijn humor aanstootgevend, maar niet iedereen.”

Hoe tover je een condoom om tot een beflapje?

Maxine Decaluwé-30 maart 2023 om 09:10

Op TikTok tovert een medewerkster van Sense, het Nederlandse centrum voor seksuele gezondheid, een condoom om tot een beflapje. Wat is het en wat moet je ermee?

Dankzij een beflapje zou je de clitoris of anus oraal kunnen bevredigen. Zo verlaag je het risico om een soa op te lopen. "Gebruik het lapje maar één keer en maar aan één kant", adviseert medewerkster van Sense. De video is inmiddels al 1,3 miljoen keer bekeken en maakt TikTokkers warm voor meer.

Het enige wat je nodig hebt, is een condoom met smaak naar keuze en een schaar. Let's try it out!

Studenten strijden tegen elkaar in gocartrace van UAntwerpen

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:19

Campus Middelheim van UAntwerpen vormt volgende week het decor van een gocartrace. Studentenverenigingen nemen het daarbij tegen elkaar op met een zelf versierd voertuig.

De gocartrace van UAntwerpen wordt al sinds 1984 georganiseerd. Ieder jaar weer krijgen studenten de opdracht om binnen twee uur tijd zoveel mogelijk toertjes af te werken. Elke vereniging heeft één gocart met daarin twee leden. De club die de meeste rondes aflegt binnen de tijd, wint de Go-Kart Race 2023 en gaat er met een aantal vaten bier vandoor.

De organisatie van het evenement ligt in handen van ASK-Stuwer. We verwachten dit jaar niets minder dan de vorige edities: lachen, plezier maken en racen om de overwinning”, zegt Maxim Jeuniaux, praeses van de studentenvereniging.

Naast de grote gocartrace vindt er ook een cheerleaderscompetitie plaats. “Elke studentenvereniging heeft naast zijn gocart ook een cheerleadersteam, deze strijden ook voor de winst in hun wedstrijd, los van de race”, zegt de praeses van ASK-Stuwer.

Ontdek meer