Docent ontslagen na 'aanstootgevende' TikTok-filmpjes

Karen Luiken-20 oktober 2022 om 11:56

Een docent van de Arteveldehogeschool in Gent is deze week ontslagen. Reden volgens hem? Zijn TikTok-account. Frank D’Hanis deelt regelmatig filmpjes met seksueel getinte grappen.

De docent geeft toe dat hij content maakt met soms grove grappen. Maar, zo vertelt hij volgens Het Nieuwsblad, dat doet hij niet om anderen te kwetsen. “Wel omdat ik thema’s als anale seks uit de taboesfeer wil halen. Als biseksuele man ben ik al te vaak met discriminatie en onverdraagzaamheid geconfronteerd. Noem het een poging tot verbinding in een wereld die dezer dagen zo gepolariseerd is.”

De filmpjes worden duizenden keren bekeken, maar toch is de Arteveldehogeschool er niet blij mee. Frank D’Hanis kreeg volgens De Standaard vorige week een mailtje met een uitnodiging voor een gesprek met de directie. Afgelopen maandag werd hij ontslagen.

“Mijn ontslag leek al een uitgemaakte zaak. Mocht ik nu echt haatdragende boodschappen verkondigen, dan zou ik het begrijpen en aanvaarden. Dat was hier niet het geval”, aldus de docent. “Misschien vinden sommigen mijn humor aanstootgevend, maar niet iedereen.”

Thomas More-studenten lanceren zelfzorgplatform voor medestudenten

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 17:15

Veel studenten hebben het tijdens de gezellige feestdagen wel wat moeilijker. Terwijl iedereen geniet van wat vakantie, moet de Belgische student achter de boeken zitten en blokken. Veel studenten zorgen dan ook niet meer voor zichzelf, en daar willen deze medestudenten van Thomas More iets aan doen.

Enkele gemotiveerde studenten van Verpleegkunde en de Lerarenopleiding van de Thomas More-campus in Mechelen bedachten nu een hartverwarmend en succesvol initiatief: een digitaal online platform rond zelfzorg bij studenten tussen 16 en 22 jaar.

De hele omgeving werd gebouwd door en voor studenten. Het idee ontstond tijdens de eerste lockdown, toen veel jongeren verplicht thuis moesten blijven en niemand mochten zien.

Benieuwd? Hier kan je alvast een kijkje nemen!

Tiener overleden bij Russisch roulette

Karen Luiken-28 november 2022 om 07:37- Foto:

Photo by Tom Def on Unsplash

Een 12-jarige jongen is in de Verenigde Staten overleden bij een spelletje Russisch roulette. Het dodelijke incident vond plaats in Mississippi.

Drie personen zijn na de dood van de tiener gearresteerd. Het gaat om twee minderjarigen die beschuldigd worden van moord, en een volwassene die verdacht wordt van medeplichtigheid aan moord.

Bij Russisch roulette wordt een revolver geladen met één patroon. De cilinder krijgt vervolgens een zetje waardoor niemand weet waar de kogel zich bevindt. Deelnemers van het spel zetten om de beurt het pistool tegen het hoofd en halen de trekker over.

Ontdek meer