Vijf goede redenen waarom je FACTS niet mag missen

Karen Luiken-20 oktober 2022 om 08:33

Het is weer zover: een nieuwe editie van FACTS staat voor de deur. Aanstaande zaterdag en zondag kun je jezelf onderdompelen in de wondere wereld van films, series en games tijdens het grootste comic con-festival van België. Vijf redenen waarom je daarbij moet zijn.

Voor ieder wat wils
Of je nou een diehard fans bent van films, van series of van games, op FACTS is er voor ieder wat wils. Van een spellenspektakel tot een gaming hall en van cosplay-activiteiten tot een heuse fan village: je vindt het komend weekend allemaal in de Flanders Expo in Gent.

Bekende acteurs
Verschillende bekende acteurs komen naar FACTS om hun fans te ontmoeten. De gastenlijst bestaat dit keer uit ‘The 100’-ster Eliza Taylor, ‘The Lord of the Rings’-acteur Billy Boyd, ‘Harry Potter’-bekendheid Alfred Enoch, ‘Cobra Kai’-gezichten Xolo Maridueña en Gianni DeCenzo en ‘Once Upon a Time’-favorite Colin O’Donoghue. Ze staan open voor vragen van fans, meet & greets, het maken van selfies en het zetten van handtekeningen.

Artiesten
Naast acteurs reizen er zaterdag en zondag ook allerlei artiesten af naar Gent. Internationale stripsterren, wereldberoemde internetartiesten, maar ook lokale ontwerpers komen langs. Enkele voorbeelden zijn Ian Boothby van ‘The Simpsons’, Michael Cho van Marvel, Glenn Fabry van ‘Thor’ en Dave Johnson van ‘Deadpool’.

Cosplay
Uiteraard wordt er ook gedacht aan fans van Cosplay. Speciaal voor hen heeft de organisatie van FACTS namen geboekt als Libs Cosplay, Macky Cosplay, Ceniki Cosplay, Storm Cosplay en Snek Cosplay. Verder prijkt ook de naam van MochiChuu op de gastenlijst, een belangrijk figuur in de cosplaywereld. Ze verwierf haar bekendheid in Italië, maar is inmiddels ook geliefd in de rest van Europa en zelfs in Amerika.

The Geek Market
The Geek Market is een plek op FACTS waar je honderden kraampjes kunt vinden. De een bericht op bordspellen of boeken, de ander op strips of merchandise. Waar je hart ook naar verlangt, op deze plek kom je het ongetwijfeld tegen. Honger gekregen van al dat gesnuffel? Ook aan de lege maag en dorstige keeltjes wordt gedacht!

Klik hier voor alle andere activiteiten van FACTS.

Dude Perfect brengt Panda-Monium World Tour naar België

Joyce Vander Auwera-19 april 2024 om 17:30

De legendarische trick-shot artiesten van Dude Perfect maken zich klaar om de boel op stelten te zetten in Europa. En ja hoor, ook België staat op hun lijstje! Op 22 september zullen ze de Lotto Arena in Antwerpen doen oplichten met hun legendarische tricks en uitdagingen.

Deze groep van vijf vrienden uit Texas, bekend als Dude Perfect, heeft een wereldwijde fanbase veroverd met hun gekke trick-shots, uitdagingen en wedstrijden op YouTube. Tyler 'The Beard' Toney, 'The Twins' Cory en Coby Cotton, Garrett 'The Purple Hoser' Hilbert en Cody 'The Tall Guy' Jones hebben een indrukwekkende online aanwezigheid, met meer dan 60 miljoen YouTube-abonnees, 12 miljoen Instagram-volgers en 18 miljoen TikTok-volgers. Ze behoren tot de crème de la crème van de sport- en entertainmentwereld.

Coby Cotton liet weten: "Het was altijd al een droom van ons om onze tournee buiten de VS te brengen en contact te maken met onze fans over de hele wereld. We zijn zo opgewonden dat het eindelijk zover is en kijken uit naar deze eerste stap om onze live show naar het buitenland te brengen."

"Eerlijk gezegd heb ik zoveel wedstrijden tegen de jongens in de VS gewonnen dat het tijd leek om ze een kans te geven op buitenlands grondgebied. Ik kan niet wachten om ze voor een nieuw publiek te verslaan", voegde Tyler Toney eraan toe.

Dus, Europa, maak je klaar om deze legendarische dudes te ontmoeten! Tickets voor Dude Perfect op 22 september in de Lotto Arena zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april om 10 uur via greenhousetalent.com.

Kinepolis zendt songfestival-finale uit op groot scherm

Karen Luiken-18 april 2024 om 14:27- Foto:

Photo by Lucas van Oort on Unsplash

Kinepolis heeft goed nieuws voor liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. De bioscoopketen gaat de finale van het liedjesfestijn op groot scherm uitzenden in Antwerpen, Gent, Hasselt en Brussel.

Het Eurovisie Songfestival gaat over een paar weken van start in de Zweedse stad Malmö. Dinsdag 7 mei is de eerste halve finale, donderdag 9 mei de tweede. Op zaterdag 11 mei vindt de grote finale plaats en die kan jij vanuit een grote, rode zetel bekijken bij één van de hierboven genoemde Kinepolis-vestigingen.

De live-uitzending begint om 21.00 uur, maar de deuren van de bioscoop openen al om 19.45 uur. Wat je vanaf dat moment kunt verwachten? We citeren: ‘Een betoverende avond vol fantastische optredens en onvergetelijke muzikale momenten. Een sfeervolle ambiance in een zaal vol enthousiaste fans. En een speciale preshow met de allerbeste songs uit het Eurovisie Songfestival door de jaren heen, in samenwerking met MNM.”

Bezoekers worden getrakteerd op cava en nacho’s, en ontvangen bovendien 10 procent korting op alle producten in de shop van Kinepolis. Kaartjes koop je via deze link!

Ontdek meer