Vijf goede redenen waarom je FACTS niet mag missen

Karen Luiken-20 oktober 2022 om 08:33

Het is weer zover: een nieuwe editie van FACTS staat voor de deur. Aanstaande zaterdag en zondag kun je jezelf onderdompelen in de wondere wereld van films, series en games tijdens het grootste comic con-festival van België. Vijf redenen waarom je daarbij moet zijn.

Voor ieder wat wils
Of je nou een diehard fans bent van films, van series of van games, op FACTS is er voor ieder wat wils. Van een spellenspektakel tot een gaming hall en van cosplay-activiteiten tot een heuse fan village: je vindt het komend weekend allemaal in de Flanders Expo in Gent.

Bekende acteurs
Verschillende bekende acteurs komen naar FACTS om hun fans te ontmoeten. De gastenlijst bestaat dit keer uit ‘The 100’-ster Eliza Taylor, ‘The Lord of the Rings’-acteur Billy Boyd, ‘Harry Potter’-bekendheid Alfred Enoch, ‘Cobra Kai’-gezichten Xolo Maridueña en Gianni DeCenzo en ‘Once Upon a Time’-favorite Colin O’Donoghue. Ze staan open voor vragen van fans, meet & greets, het maken van selfies en het zetten van handtekeningen.

Artiesten
Naast acteurs reizen er zaterdag en zondag ook allerlei artiesten af naar Gent. Internationale stripsterren, wereldberoemde internetartiesten, maar ook lokale ontwerpers komen langs. Enkele voorbeelden zijn Ian Boothby van ‘The Simpsons’, Michael Cho van Marvel, Glenn Fabry van ‘Thor’ en Dave Johnson van ‘Deadpool’.

Cosplay
Uiteraard wordt er ook gedacht aan fans van Cosplay. Speciaal voor hen heeft de organisatie van FACTS namen geboekt als Libs Cosplay, Macky Cosplay, Ceniki Cosplay, Storm Cosplay en Snek Cosplay. Verder prijkt ook de naam van MochiChuu op de gastenlijst, een belangrijk figuur in de cosplaywereld. Ze verwierf haar bekendheid in Italië, maar is inmiddels ook geliefd in de rest van Europa en zelfs in Amerika.

The Geek Market
The Geek Market is een plek op FACTS waar je honderden kraampjes kunt vinden. De een bericht op bordspellen of boeken, de ander op strips of merchandise. Waar je hart ook naar verlangt, op deze plek kom je het ongetwijfeld tegen. Honger gekregen van al dat gesnuffel? Ook aan de lege maag en dorstige keeltjes wordt gedacht!

Klik hier voor alle andere activiteiten van FACTS.

Karen Damen kondigt extra data voor 'One Woman Show' aan!

Dieter Blarinckx-18 maart 2023 om 09:19

De Vlaamse showbizzsensatie Karen Damen maakte begin deze week bekend dat ze dit najaar met haar eigen ‘One Woman Show’ op de planken zal staan. En die show werd in amper 6u volledig uitverkocht! Nu werd er een extra show toegevoegd!

Wie dus graag de première van Karens ‘One Woman Show’ op 13 december wou meemaken, heeft brute pech. De tickets vlogen immers de deur uit! Maar no worries, want Karen Damen heeft nu een extra dag toegevoegd! Ook op 14 februari 2024 zal Karen met haar show het podium van Arenberg in Antwerpen volledig inpakken.

De nieuwe theatershow van Karen wordt een komische show, maar er zal uiteraard ook muziek zijn, zowel Nederlands- als Engelstalig.

Meer info en tickets kan je hier vinden.

Dit zijn de grote winnaars van de Oscars

Dieter Blarinckx-13 maart 2023 om 05:08

Afgelopen nacht stond heel Hollywood weer even op z’n kop door de jaarlijkse uitreiking van de gerenommeerde Academy Awards (de Oscars). En dit zijn de grote winnaars.

Tijdens de Academy Awards worden de beste films, maar ook regisseurs, crew en cast van films van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet. Ook de Belgische film ‘Close’ van de Gentse regisseur Lukas Dhont was genomineerd in de categorie van ‘Beste Internationale Film’, maar wist de Oscar helaas niet voor zich te winnen. Die ging immers naar ‘All is Quiet on the Western Front’, een Duitse Netflix-film.

De Oscar voor ‘Beste Film’ ging naar ‘Everything Everywhere all at Once’. Ook hoofdrolspeelster Michelle Yeoh viel in de prijzen. Zij kreeg de Oscar voor ‘Beste Actrice’, terwijl Brendan Fraser in de bloemetjes werd gezet voor de topprestatie in ‘The Whale’. Hij mag zich nu een jaar lang de ‘Beste Acteur’ noemen.

Benieuwd naar alle winnaars? Hier kan je het volledige overzicht vinden.

Ook werd eindelijk de volledige trailer van Disney’s ‘The Little Mermaid’ gedropt. Hier lees je er alles over!

Check hieronder de trailer van ‘Everything Everywhere all at Once’:

Ontdek meer