De Vlaamse online video awards keren terug

Karen Luiken-18 oktober 2022 om 15:35

De Jamies zijn terug. Voor de derde keer worden tijdens Filmfestival Oostende de Vlaamse online video awards uitgereikt voor de meest populaire online videomakers van het afgelopen jaar.

Vlaamse creatievelingen die goede content hebben gemaakt op YouTube, TikTok, Twitch en Instagram maken kans op de awards. Het maakt niet uit wie hun publiek is of aan welk genre ze zich vasthouden: iedereen kan genomineerd worden. Door wie? Hun grootste fans.

Bij de Jamies worden videomakers in dertien verschillende categorieën genomineerd. Vlog, Fictie, Lifestyle, Dans & Muziek, Comedy, Videograaf, Opkomend Talent en Explainer zijn er daar acht van. Verder is er ook een Kastiop Award voor gamestreaming, waarmee YouTuber Kastiop wordt geëerd die in 2020 het leven liet.

Nieuwe categorieën dit jaar zijn Organisatie of Bedrijf, Sociaalste Creator, Quarter Life Achievement en Nimcel. Laatstgenoemde staat voor niche internet micro celebrity. “Dat zijn makers die heel veel volgers hebben op bijvoorbeeld TikTok, maar niet binnen een specifiek genre vallen en niet bekend zijn in de mainstream media”, legt creatief directeur Hannes Coudenys uit.

Verder stemt het publiek ook nog op ‘De beste content creator van het jaar’ en ‘De beste video van het jaar’. Beide publieksprijzen werden vorig jaar in ontvangst genomen door Acid. De categorieën Organisatie of Bedrijf, Opkomend Talent, Videograaf en Sociaalste Creator worden door de jury gekozen. Voor de andere categorieën buigt de vakjury zich samen met het publiek over de winnaars.

Stemmen kan tot en met zondag 6 november via de website van De Jamies. De winnaars worden op woensdag 1 februari bekendgemaakt tijdens Filmfestival Oostende.

BTS te horen in 'Despicable Me 4'

Karen Luiken-15 juni 2024 om 09:11

Hoewel nog niet alle leden van BTS terug zijn van hun verplichte militaire dienst, werkt de groep nu al aan een comeback. De mannen zullen te horen zijn in ‘Despicable Me 4’. Dat maakt het X-account van de film bekend.

Op social media is sinds gisteren een teaser te vinden waarin BTS-leden als Minions worden afgebeeld en dansend te zien zijn op de melodie van ‘Permission to Dance’. In het bijschrift staat de datum van 21 juni geschreven. Hopelijk krijgen we dan meer duidelijkheid over wat deze samenwerking precies te betekenen heeft.

Ondertussen wachten fans nog steeds met smart op de beëindiging van de militaire dienstplicht van de BTS-leden. Jin, die vorig jaar de eerste was die met zijn dienstplicht begon, rondde zijn dienst afgelopen week af en stond een dag later zelfs alweer op het podium bij het jaarlijkse BTS Festa in het Seoul Sports Complex. De overige leden zijn later klaar.

‘Bridgerton’-acteur Luke Newton heeft nieuwe relatie

Karen Luiken-15 juni 2024 om 06:10

Helaas voor iedereen die hoopte op een vurige romance met ‘Bridgerton’-ster Luke Newton. De acteur heeft volgens E Online! een nieuwe liefde gevonden.

De gelukkige in kwestie? Danseres Antonia Roumelioti, met wie Luke eerder deze week in het openbaar in Londen verscheen. De twee liepen hand in hand na een afterparty van een première van ‘Bridgerton’.

Luke speelt de hoofdrol in het nieuwe seizoen van ‘Bridgerton’, waar zijn relatie met Penelope Featherington centraal staat. Het seizoen werd opgedeeld in twee delen; het eerste verscheen in mei op Netflix, het tweede afgelopen week.

Ontdek meer