De Vlaamse online video awards keren terug

Karen Luiken-18 oktober 2022 om 15:35

De Jamies zijn terug. Voor de derde keer worden tijdens Filmfestival Oostende de Vlaamse online video awards uitgereikt voor de meest populaire online videomakers van het afgelopen jaar.

Vlaamse creatievelingen die goede content hebben gemaakt op YouTube, TikTok, Twitch en Instagram maken kans op de awards. Het maakt niet uit wie hun publiek is of aan welk genre ze zich vasthouden: iedereen kan genomineerd worden. Door wie? Hun grootste fans.

Bij de Jamies worden videomakers in dertien verschillende categorieën genomineerd. Vlog, Fictie, Lifestyle, Dans & Muziek, Comedy, Videograaf, Opkomend Talent en Explainer zijn er daar acht van. Verder is er ook een Kastiop Award voor gamestreaming, waarmee YouTuber Kastiop wordt geëerd die in 2020 het leven liet.

Nieuwe categorieën dit jaar zijn Organisatie of Bedrijf, Sociaalste Creator, Quarter Life Achievement en Nimcel. Laatstgenoemde staat voor niche internet micro celebrity. “Dat zijn makers die heel veel volgers hebben op bijvoorbeeld TikTok, maar niet binnen een specifiek genre vallen en niet bekend zijn in de mainstream media”, legt creatief directeur Hannes Coudenys uit.

Verder stemt het publiek ook nog op ‘De beste content creator van het jaar’ en ‘De beste video van het jaar’. Beide publieksprijzen werden vorig jaar in ontvangst genomen door Acid. De categorieën Organisatie of Bedrijf, Opkomend Talent, Videograaf en Sociaalste Creator worden door de jury gekozen. Voor de andere categorieën buigt de vakjury zich samen met het publiek over de winnaars.

Stemmen kan tot en met zondag 6 november via de website van De Jamies. De winnaars worden op woensdag 1 februari bekendgemaakt tijdens Filmfestival Oostende.

Commotie in 'Big Brother' door nieuwe challenge

Karen Luiken-26 januari 2023 om 16:54

Een nieuwe dag betekent deze week in ‘Big Brother’ ook automatisch een nieuwe challenge. Deze keer nemen alle bewoners het tegen elkaar op en strijden ze voor de Power of Nomination. Het winnende team zal leden uit het verliezende team nomineren. En je kunt wel raden dat daar commotie van komt... Sneak preview!

Kim Van Oncen nu ook te horen op de radio

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 13:56- Foto:

VRT

De Vlaamse actrice Kim Van Oncen - vooral bekend van 'Dertigers' en 'De Verraders' - kan iets nieuws toevoegen aan haar CV: radiopresentatrice. Deze week presenteerde ze immers haar eerste radioprogramma op Radio 2.

Samen met Peter Van de Veire presenteert Kim Van Oncen iedere werkdag de ochtendshow 'Goeiemorgen Morgen' op Radio 2. En afgelopen maandag was haar vuurdoop.

Aan Het Laatste Nieuws vertelde ze eerder deze week dat ze 's avonds al gaat slapen tegen half 9, om dan de volle 7 uurtjes te kunnen genieten van wat rust en slaap. Maar die eerste show op maandag was een groot succes, al waren de nodige zenuwen natuurlijk aanwezig:

"Peter heeft gezweet, ik heb gezweet, iedereen vond het spannend. Technisch is zo’n show echt wel een huzarenstukje. Af en toe liep het daardoor mis, maar dat zijn dingen die wij zelf niet altijd in de hand hebben. Daarom kan ik dat best van mij afzetten. Het is heel nieuw, dus als het eens misloopt, hoop ik dat de mensen ons dat vergeven.”

"Een radioshow moet zich wat zetten, en als alles loopt, valt de spanning weg. Nu merk ik dat het elke dag leuker wordt. Peter zei me: ‘Een tip dat ik zelf ooit kreeg was: ‘Als wij ons amuseren, dan amuseren de luisteraars zich thuis ook.’ En dat voel ik meer en meer.”

'Goeiemorgen Morgen' is iedere werkdag te horen in de ochtend op Radio 2!

Ontdek meer