De Vlaamse online video awards keren terug

Karen Luiken-18 oktober 2022 om 15:35

De Jamies zijn terug. Voor de derde keer worden tijdens Filmfestival Oostende de Vlaamse online video awards uitgereikt voor de meest populaire online videomakers van het afgelopen jaar.

Vlaamse creatievelingen die goede content hebben gemaakt op YouTube, TikTok, Twitch en Instagram maken kans op de awards. Het maakt niet uit wie hun publiek is of aan welk genre ze zich vasthouden: iedereen kan genomineerd worden. Door wie? Hun grootste fans.

Bij de Jamies worden videomakers in dertien verschillende categorieën genomineerd. Vlog, Fictie, Lifestyle, Dans & Muziek, Comedy, Videograaf, Opkomend Talent en Explainer zijn er daar acht van. Verder is er ook een Kastiop Award voor gamestreaming, waarmee YouTuber Kastiop wordt geëerd die in 2020 het leven liet.

Nieuwe categorieën dit jaar zijn Organisatie of Bedrijf, Sociaalste Creator, Quarter Life Achievement en Nimcel. Laatstgenoemde staat voor niche internet micro celebrity. “Dat zijn makers die heel veel volgers hebben op bijvoorbeeld TikTok, maar niet binnen een specifiek genre vallen en niet bekend zijn in de mainstream media”, legt creatief directeur Hannes Coudenys uit.

Verder stemt het publiek ook nog op ‘De beste content creator van het jaar’ en ‘De beste video van het jaar’. Beide publieksprijzen werden vorig jaar in ontvangst genomen door Acid. De categorieën Organisatie of Bedrijf, Opkomend Talent, Videograaf en Sociaalste Creator worden door de jury gekozen. Voor de andere categorieën buigt de vakjury zich samen met het publiek over de winnaars.

Stemmen kan tot en met zondag 6 november via de website van De Jamies. De winnaars worden op woensdag 1 februari bekendgemaakt tijdens Filmfestival Oostende.

Jutta Leerdam 'smoorverliefd' op Jake Paul

Karen Luiken-05 juni 2023 om 06:57

Jutta Leerdam is zielsgelukkig in haar nieuwe relatie. De Nederlandse schaatsster heeft in het programma ‘College Tour’ gezegd dat ze op een ‘roze wolk zit’ en ‘smoorverliefd’ is op de Amerikaanse YouTuber en bokser Jake Paul.

“Ik ben heel verliefd. Ik heb het leuk met hem”, aldus Jutta over haar liefje Jake. Ze zegt dat haar vriend superlief en absoluut geen badboy is, en reageert daarmee op de roddels die over hem rondgaan. Er wordt gezegd dat de YouTuber zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik. “Het zijn roddels”, zegt Jutta daarover.

De lovebrids maakten in april bekend een setje te zijn. Dat deden ze in een video waarin ze vertelden dat ze hun relatie eigenlijk geheim wilden houden. “Maar het nieuws lekte uit door paparazzi”, zo klonk het uit de mond van Jake.

EOTB-sterren Megan en Joey samen op vakantie

Karen Luiken-05 juni 2023 om 06:35

Megan Desaever lijkt weer gelukkig te zijn in de liefde. Ze is op vakantie met Joey Ceti, de man die haar ook tijdens ‘Ex On The Beach: Double Dutch’ gezelschap houdt. Dat blijkt uit foto’s die op social media worden gedeeld.

Megan kwam naar ‘Ex On The Beach’ als ex van Dylan. Maar hem vindt ze niet langer interessant. Ze laat haar oog al bij binnenkomst vallen op Joey en gaat met hem op date. Niet veel later duikt ze met hem het bed in.

Dat het niet bij één avontuurtje of slechts een prille vakantieliefde is gebleven, maakt Megan nu duidelijk met nieuwe foto’s op haar Instagram. Daarop is ze samen met Joey te zien. Ze zijn op reis in Egypte en bezoeken onder meer de tempels van Luxor.

Hoewel deelnemers van ‘Ex On The Beach’ niet voor het einde van van het programma bekend mogen maken hoe de afloop zal zijn, lijkt Megan met de foto’s wel te bevestigen dat zij en Joey meer dan alleen vrienden zijn.

Ontdek meer