'Real life' Mama Coco overleden

Karen Luiken-18 oktober 2022 om 05:48

María Salud Ramírez Cabalerro, de vrouw waarop het personage van Mama Coco uit de Disneyfilm ‘Coco’ zou zijn geïnspireerd, is overleden. Ze is 109 jaar oud geworden.

Cabalerro kwam op 16 september 1913 ter wereld in Santa Fe de la Laguna in de Mexicaanse stad Michoacán. Het is de plek waar ze 109 jaar later ook gestorven is. Het overlijden werd via Twitter bekendgemaakt door de minister van Toerisme voor de Mexicaanse staat Michoacan. Over de doodsoorzaak zijn nog geen details naar buiten gebracht.

De vrouw stond lokaal bekend als Mama Coco, maar is door Disney niet formeel gecrediteerd als de inspiratie voor het personage. Wel zou het entertainmentbedrijf voor de film met talloze families uit Mexico hebben gesproken, waaronder die van Cabalerro.

Jason keert weer terug in 'Big Brother'-huis

Karen Luiken-02 februari 2023 om 17:39

Na drie spannende en eenzame dagen vol onzekerheid mag Jason nu eindelijk terugkeren in het ‘Big Brother’-huis. Inclusief een aantal geheimen op zak, want wat de anderen niet weten, is dat hij de rest al die tijd constant in de gaten heeft kunnen houden. Wat zal hij doen met al die informatie? “Ik weet nu het meest van het huis en ik weet niet of dat voordelig of nadelig is”, zegt hij in onderstaande preview.

Zien: voorproefje op nieuw seizoen 'Chateau Meiland'

Karen Luiken-02 februari 2023 om 17:35

Trek die fles wijn maar vast open en ga er even goed voor zitten. De Meilandjes zijn terug van weggeweest! In een nieuw seizoen van ‘Chateau Meiland’ gaan Martien, Erica, Maxime en Montana weer flink verbouwen en staat de boel binnen no time op stelten. Zaterdag verschijnt de eerste aflevering op Play4. Dít is wat je daarvan kunt verwachten:

Ontdek meer