Leden van BTS moeten toch naar het leger

Dieter Blarinckx-17 oktober 2022 om 16:27

Hoewel het even onzeker was af de zeven leden van BTS naar het leger moesten, is nu toch het verdict gevallen: ze moeten allemaal naar het Zuid-Koreaanse leger!

Het management van de populaire K-popband liet begin deze week weten dat de zeven leden van BTS wel degelijk moeten gaan dienen in het leger van Zuid-Korea. Eerst zou er mogelijk een vrijstelling uitgesproken worden voor de verplichte legerdienst, maar dat plan gaat dus niet door.

Alle mannen tussen de 18 en 28 jaar uit Zuid-Korea moeten minimaal 18 maanden in het leger. Voor de K-popsterren is die leeftijdsgrens verhoogd naar 30 jaar. Aangezien Jin, het oudste bandlid, 30 jaar wordt, zal zijn legerdienst dus beginnen. De rest zal al snel volgen.

Voorlopig zou BTS dan in 2025 terug samenkomen, als alle leden hun legerdienst gedaan hebben.

Dit is wanneer Olivia Rodrigo nieuwe muziek uitbrengt

Karen Luiken-04 juni 2023 om 13:08

Olivia Rodrigo hintte er vorige maand al naar: ze brengt binnenkort nieuwe muziek uit. Wanneer wisten we nog niet, maar op haar website krijgen fans nu meer informatie. Er staat een klok op die aftelt naar vrijdag 30 juni.

Een kleine twee weken geleden schreef Olivia op Instagram dat ze snel met ‘new stuff’ zou komen. “Mijn nieuwe muziek is heel, heel, heel, heel dichtbij. Ik beloof het”, zo klonkt het toen. Hoe dichtbij de zangeres precies bedoelde, wist niemand. Tot nu.

Fans die nu naar de website van Olivia surfen, krijgen een grote aftelklok te zien. Daaruit kunnen we opmaken dat het op het moment van schrijven nog precies 25 dagen, 14 uur, 51 minuten en 30 seconden duurt voor de nieuwe muziek wordt uitgebracht. We can’t wait!

Joost scoort internationaal met nieuwe hit

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:08

Joost Klein heeft een regelrechte hit in handen met zijn nieuwe single ‘Friesenjung’. Het nummer heeft de eerste plek bereikt in Duitsland én Oostenrijk.

‘Friesenjung’ kwam op vrijdag 26 mei uit. Op die dag werd het liedje ruim 1,35 miljoen keer gestreamd. Niet alleen in België en in zijn geboorteland Nederland, maar ook in andere landen van Europa. In Duitsland en Oostenrijk claimde het de eerste plek in de dagelijkse Spotify-charts. Inmiddels telt de hit al meer dan 6 miljoen streams.

Fans die Joost dit jaar in real life willen bewonderen, kunnen dat op zaterdag 25 mei doen in Lotto Arena. Kaartjes voor de show zijn verkrijgbaar via livenation.be.

Ontdek meer