Er komen strengere doopregels in Gent

Dieter Blarinckx-14 oktober 2022 om 13:39- Foto:

WDK

Ben jij een eerstejaarsstudent in Gent en wil je gedoopt worden? Of ben je al lid van een studentenclub en ga jij eerstejaartjes dopen? Let dan goed op, want de regelgeving rond dooprituelen is aangepast!

Meer dan 100 studentenverenigingen van Gent hebben een nieuwe versie van het doopdecreet ondertekend in het Gentse stadhuis. De regelgeving wordt strenger. Zo wordt o.a. het alcoholverbruik ingeperkt: tijdens buitendopen is geen alcohol toegestaan, sterke drank is volledig verboden en ook voor verantwoordelijken en toezichthouders geldt tijdens elke doopactiviteit een alcoholverbod.

Daarnaast zal er vanaf nu ook bij iedere doop een neutrale vertrouwenspersoon aanwezig moeten zijn. Maar opgelet: deze persoon mag géén lid zijn van de betrokken studentenvereniging.

De strengere regels komen er ook op vraag van de verenigingen zelf. Een werkgroep van studenten heeft enkele maanden aan het nieuwe doopdecreet gewerkt. Ze deden dat niet alleen, maar deden dat ook onder begeleiding van enkele experten van UGent.

Efteling introduceert drie nieuwe abonnementen

Karen Luiken-18 april 2024 om 07:43

Het is opletten geblazen voor diehard fans van de Efteling. Het pretpark gaat nieuwe abonnementen aanbieden. Vaak terugkerende bezoekers kunnen vanaf juni kiezen uit drie verschillende varianten.

Bij de drie abonnementen is de boodschap simpel: wie meer betaalt, krijgt meer voordelen. Men kan kiezen tussen een Classic abonnement, Plus of Premium. De goedkoopste optie is het Classic-lidmaatschap, waarmee leden 290 dagen per jaar toegang hebben tot de Efteling, ook tijdens een aantal vakanties. De variant kost 20 euro per maand of 225 euro per jaar.

Na Classic komt Plus, waar een prijskaartje van 25 euro per maand of 275 euro per jaar aan hangt. Hiermee kan men 340 dagen per jaar naar de Efteling en er geldt een korting van 5 procent op eten, drinken en souvenirs.

Het duurste abonnement is Premium en kost 35 euro per maand of 390 euro per jaar. Het biedt alle dagen tot de Efteling, 10 procent korting op eten, drinken en souvenirs én toegang tot een speciaal evenement. Verder krijg je bij deze variant vier tickets met vriendenkorting; bij Classic en Plus gaat het om twee van deze tickets.

PXL Esports gekwalificeerd voor België in belangrijke competitie

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 15:47

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.


Met een aantrekkelijke prijzenpot van €5.500 in het vooruitzicht, staan de teams van PXL Esports te popelen om hun krachten te meten op het Europese podium. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar is de focus nu scherp gericht op het heroveren van de Europese glorie. Het Valorant-team van PXL Esports heeft al drie keer de prestigieuze Red Bull Campus Clutch gewonnen en staat nu klaar om de strijd aan te gaan met topconcurrenten uit heel Europa tijdens de AUEM. Het League of Legends-team, bestaande uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Alexander Dumon, Esports coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de inzet van de hogeschool voor de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die interesse hebben in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon zegt: "Studenten kunnen bij mij terecht voor alles wat met gaming/esports te maken heeft. Samen bekijken we hoe Hogeschool PXL hen kan helpen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente prestaties en kijk ernaar uit om op Europees niveau te schitteren met onze eigen studenten deze keer!"

PXL Esports belichaamt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met verschillende universiteiten en hogescholen die de opkomst van esports omarmen, blijft PXL Esports een pionier in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen volgen.

Ontdek meer