Werken nieuwe Efteling Grand Hotel gestart

Dieter Blarinckx-13 oktober 2022 om 14:13

Groot nieuws uit Kaatsheuvel, want na maanden van voorbereiding is de Efteling gestart met de bouw van hun gloednieuwe hotel: het Efteling Grand Hotel. Het hotel komt links achter de ingang, bij het Huis van de Vijf Zintuigen.

Het Efteling Grand Hotel krijgt 7 verdiepingen en wordt 106 meter breed. Er zullen zo’n 143 kamers en circa 700 bedden zijn. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een zwembad en spa, 2 restaurants en 2 souvenirwinkels met een totaaloppervlakte van 450m2. De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers.

Het hotel zal qua stijl helemaal passen bij het Huis van de Vijf Zintuigen. Samen zullen zij dan ook de nieuwe ingangszone van het park vormen: Het Eiland van de Vijf Zintuigen.

Het nieuwe Eiland van de Vijf Zintuigen, gaat fungeren als de kaft van een boek. Het is de start en het einde van alle bezoeken in het hart van de Wereld vol Wonderen. Het plein tussen de hoofdentree en het nieuwe hotel vormt een verrassende groene pleisterplaats voor zowel hotelgasten als parkbezoekers. Lopend over het plein geeft de beplanting in de vorm van bomen, heesters en vaste planten steeds meer prijs van het nieuwe hotel. De 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog, waaronder bezoekers straks via het plein het park binnenwandelen, zorgt voor een indrukwekkende binnenkomst.

Het Efteling Grand Hotel zal feestelijk geopend worden in 2024.

1
2

Commotie in 'Big Brother' door nieuwe challenge

Karen Luiken-26 januari 2023 om 16:54

Een nieuwe dag betekent deze week in ‘Big Brother’ ook automatisch een nieuwe challenge. Deze keer nemen alle bewoners het tegen elkaar op en strijden ze voor de Power of Nomination. Het winnende team zal leden uit het verliezende team nomineren. En je kunt wel raden dat daar commotie van komt... Sneak preview!

Kim Van Oncen nu ook te horen op de radio

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 13:56- Foto:

VRT

De Vlaamse actrice Kim Van Oncen - vooral bekend van 'Dertigers' en 'De Verraders' - kan iets nieuws toevoegen aan haar CV: radiopresentatrice. Deze week presenteerde ze immers haar eerste radioprogramma op Radio 2.

Samen met Peter Van de Veire presenteert Kim Van Oncen iedere werkdag de ochtendshow 'Goeiemorgen Morgen' op Radio 2. En afgelopen maandag was haar vuurdoop.

Aan Het Laatste Nieuws vertelde ze eerder deze week dat ze 's avonds al gaat slapen tegen half 9, om dan de volle 7 uurtjes te kunnen genieten van wat rust en slaap. Maar die eerste show op maandag was een groot succes, al waren de nodige zenuwen natuurlijk aanwezig:

"Peter heeft gezweet, ik heb gezweet, iedereen vond het spannend. Technisch is zo’n show echt wel een huzarenstukje. Af en toe liep het daardoor mis, maar dat zijn dingen die wij zelf niet altijd in de hand hebben. Daarom kan ik dat best van mij afzetten. Het is heel nieuw, dus als het eens misloopt, hoop ik dat de mensen ons dat vergeven.”

"Een radioshow moet zich wat zetten, en als alles loopt, valt de spanning weg. Nu merk ik dat het elke dag leuker wordt. Peter zei me: ‘Een tip dat ik zelf ooit kreeg was: ‘Als wij ons amuseren, dan amuseren de luisteraars zich thuis ook.’ En dat voel ik meer en meer.”

'Goeiemorgen Morgen' is iedere werkdag te horen in de ochtend op Radio 2!

Ontdek meer