Bewezen: wie kerstboom vroeger zet is gelukkiger

Dieter Blarinckx-12 oktober 2022 om 07:48

Hoewel het KMI nog een nazomer voorspelt met temperaturen tot zo’n 23 graden, zijn sommigen onder jullie al helemaal in de kerstmodus. En dat is niet slecht, want onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hun kerstboom vroeg zetten, vaak gelukkiger zijn!

Hang je slingers alvast op, zet die kerstboompjes met lampjes neer en hang alvast die kerstkrans aan je voordeur, want wie dat vroeger doet, zou volgens wetenschappelijk onderzoek veel gelukkiger zijn dan mensen die langer wachten.

Maar hoe komt dat net? Wel, veel mensen associëren de feestdagen met vrij zijn, samenzijn en met lekker eten en drinken. Hierdoor maakt je lichaam automatisch endorfines aan, waardoor je je dus gelukkiger gaat voelen!

“Het zorgt voor een neurologische verandering in je brein waar je gelukkig van wordt”, klinkt het bij psychologe Deborah Serani.

“We leven in een stressvolle wereld en gaan daarom graag op zoek naar kleine gelukjes. Kerstversiering maakte ons als kind altijd heel gelukkig en ook nu roept het nog steeds sterke gevoelens en vrolijke herinneringen uit onze kindertijd op. Kerstdecoratie vormt dus een soort van houvast en doet ons opnieuw hunkeren naar die mooie momenten. Het vroeg ophangen van kerstdecoratie verhoogt de opwinding, waardoor we gelukkiger worden”, klinkt het in het interview met het Britse Unilad.

Dus waar wacht je nog op? Haal die kerstversiering al maar boven!

Pukkelpop steunt 12-12 met verkoop unieke T-shirts

Maxine Decaluwé-24 maart 2023 om 10:45- Foto:

Pukkelpop

Er werden inmiddels heel wat acties op poten gezet, om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Omdat er nooit genoeg hulp is, wil nu ook Pukkelpop een steentje bijdragen aan Consortium 12-12. Dat doen ze door de verkoop van unieke PKP T-shirts.

De gevolgen van de aardbevingen in Syrië en Turkije blijven aanslepen. Tienduizenden gezinnen werden getroffen, waardoor velen niks meer om handen hebben. Pukkelpop leeft enorm mee en zamelt daarom geld in door de verkoop van nieuwe limited edition T-shirts.

In het logo werd een hartje verwerkt, wat de steun van Pukkelpop naar getroffen gezinnen en families betuigt. De volledige opbrengst van de verkoop, gaat integraal naar de non-profitorganisatie Consortium 12-12. De organisatie die zijn inkomsten uit donaties en inzamelacties put. Dit voor landen in een noodsituatie, zoals een natuurramp of ernstige hongersnood.

Een exclusieve Pukkelpop-shirt kost 20 euro. Bestellen (en steunen) kan nog tot en met maandag 10 april via deze link!

Van dit dieet gaan piemels groeien

Dieter Blarinckx-22 maart 2023 om 12:47

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre dingen tegen. Zo ook dit dieet/levensstijl dat niet enkel zorgt voor een gezond lichaam, maar ook voor een grotere penis! En ja, het is wel degelijk waar!

In 2019 kwam de documentaire ‘The Game Changers’ uit. Die docu was meteen immens populair en hoewel het daar vooral ging over een veganistische levensstijl is er één belangrijk bijkomend aspect dat naar boven komt: ook je piemel zou gaan groeien door vegan te eten! Niet alleen zal ‘ie groeien, ook zal je makkelijker een erectie krijgen als je - volgens die docu - veganistisch gaat leven.

Ondertussen zijn er verschillende sportclubs en celebs die zweren bij een vegan lifestyle. Denk bijvoorbeeld aan acteur en politicus Arnold Schwarzenegger of het bekende footballteam The Titans. Deze laatste club nam de proef op de som:

De mannelijke clubleden kregen ’s nachts wat apparatuur aangesloten op de penis en die werd gedurende hun slaap gemonitord. Op de ene avond stond er vlees op het menu, op de andere avond was het een veganistisch alternatief. En wat bleek? De nacht nadat de mannen vegan aten, kregen ze meer erecties en waren deze ook serieus wat groter! In de nacht dat ze wél vlees aten, hadden minder mannen een erectie en waren ze ook beduidend kleiner.

Dus guys, misschien toch eens nadenken over wat je eet? :D

Ontdek meer