Bewezen: wie kerstboom vroeger zet is gelukkiger

Dieter Blarinckx-12 oktober 2022 om 07:48

Hoewel het KMI nog een nazomer voorspelt met temperaturen tot zo’n 23 graden, zijn sommigen onder jullie al helemaal in de kerstmodus. En dat is niet slecht, want onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hun kerstboom vroeg zetten, vaak gelukkiger zijn!

Hang je slingers alvast op, zet die kerstboompjes met lampjes neer en hang alvast die kerstkrans aan je voordeur, want wie dat vroeger doet, zou volgens wetenschappelijk onderzoek veel gelukkiger zijn dan mensen die langer wachten.

Maar hoe komt dat net? Wel, veel mensen associëren de feestdagen met vrij zijn, samenzijn en met lekker eten en drinken. Hierdoor maakt je lichaam automatisch endorfines aan, waardoor je je dus gelukkiger gaat voelen!

“Het zorgt voor een neurologische verandering in je brein waar je gelukkig van wordt”, klinkt het bij psychologe Deborah Serani.

“We leven in een stressvolle wereld en gaan daarom graag op zoek naar kleine gelukjes. Kerstversiering maakte ons als kind altijd heel gelukkig en ook nu roept het nog steeds sterke gevoelens en vrolijke herinneringen uit onze kindertijd op. Kerstdecoratie vormt dus een soort van houvast en doet ons opnieuw hunkeren naar die mooie momenten. Het vroeg ophangen van kerstdecoratie verhoogt de opwinding, waardoor we gelukkiger worden”, klinkt het in het interview met het Britse Unilad.

Dus waar wacht je nog op? Haal die kerstversiering al maar boven!

TikTok-hype Scrub Daddy-spons nu ook in België verkrijgbaar

Dieter Blarinckx-23 november 2022 om 17:29

Wie vaak zit te scrollen op TikTok heeft vast en zeker deze speciale en magische wonderspons al eens zien passeren. En vanaf nu is die ook beschikbaar in België!

Wie vaak naar #cleantok kijkt op het platform, zal deze Scrub Mommy en Daddy sponzen wel herkennen. En voor de fans hebben we goed nieuw want deze sponsjes in de vorm van een smiley zijn nu te koop bij Wibra.

Deze unieke sponsjes hebben vooral één zeer belangrijke functie. Een Scrub Daddy zou namelijk vuilheid supersnel wegkrijgen zonder krassen achter te laten. Vooral in combinatie met The Pink Stuff schoonmaakpasta zou het resultaat verbluffend zijn. Je maakt de spons ook makkelijk schoon met wat warm water en je kan ’m ook in de vaatwasser steken.

Zo’n spons kost je 3,99 euro en kan je vanaf nu dus vinden bij Wibra!

Swarovski komt met kerstdecoratie van 'Harry Potter'

Dieter Blarinckx-16 november 2022 om 15:08

Ben jij een Potterhead die daarnaast ook nog eens zotte fan is van Kerstmis? Dan hebben we magisch nieuws want Swarovski heeft namelijk een kerstornament van de Gouden Snaai gedropt!

"Met deze gedetailleerde Gouden Snaai doe je elke fan van 'Harry Potter' een plezier. De Gouden Snaai, een geliefd element in het tovenaarsuniversum, is een Zwerkbal die Harry als Zoeker moet vangen tijdens wedstrijden. Met 179 facetten schittert dit ornament met een gouden kristallen middenstuk en elegante vleugels die glinsteren dankzij ons kenmerkende Aurora Borealis-effect. De Gouden Snaai hangt aan een wit satijnen lint", klinkt het op de website.

Het coole ornament kost 115 euro en kan je zowel online als in de winkels kopen.

Je kan het 'Harry Potter'-set ook vervolledigen met Hedwig, de Sorteerhoed en de Hogwarts Express!

Hier kan je alvast meer info vinden.

Ontdek meer