Decathlon wordt Nolhtaced

Sofie Verbeeck-10 oktober 2022 om 11:15- Foto:

Photo by Decathlon Belgium

De sportwinkel Decathlon aan de Vliegtuiglaan in Gent heeft zijn naam veranderd in Nolhtaced, de omgekeerde versie van de originele naam. Dat doen ze om 'omgekeerd winkelen' te promoten.

Decathlon wil de verkoop van tweedehands sportgerief promoten en dat doen ze door hun naam te veranderen naar Nolthaced. Dat kan je echt zien bij de winkel in Gent aan de Vliegtuiglaan, maar bij de winkels in Antwerpen kan je het ook zien aan de naamsverandering op het kasticket.

Ook op sociale media is Decathlon van naam veranderd. Zo heet het Twitter-account nu Nolhtaced Muigleb, in plaats van Decathlon Belgium. Met deze actie willen ze de drempel verlagen van de verkoop van tweedehands sportgerief.

Tiener overleden bij Russisch roulette

Karen Luiken-28 november 2022 om 07:37- Foto:

Photo by Tom Def on Unsplash

Een 12-jarige jongen is in de Verenigde Staten overleden bij een spelletje Russisch roulette. Het dodelijke incident vond plaats in Mississippi.

Drie personen zijn na de dood van de tiener gearresteerd. Het gaat om twee minderjarigen die beschuldigd worden van moord, en een volwassene die verdacht wordt van medeplichtigheid aan moord.

Bij Russisch roulette wordt een revolver geladen met één patroon. De cilinder krijgt vervolgens een zetje waardoor niemand weet waar de kogel zich bevindt. Deelnemers van het spel zetten om de beurt het pistool tegen het hoofd en halen de trekker over.

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

Ontdek meer