MNM gaat opnieuw op zoek naar 'De Strafste School'!

Lore Ketels-02 september 2021 om 02:00

Sander Gillis en Laura Govaerts openden deze ochtend plechtig de inschrijvingen.
Zij gaan samen met een sterrenjury op zoek naar een Vlaamse of Brusselse school die deze titel waardig is. 'De Strafste School' is een wedstrijd waarin MNM zoekt naar de leukste en de beste middelbare school met het grootste hart.

Voor de herfstvakantie bezoeken Sander, Laura en de jury vol BV’s de 15 geselecteerde scholen om een kijkje te nemen of ze voldoen aan alle criteria om de titel te krijgen.

“Voor mij is 'De Strafste School' een school waar iedere leerling keihard zichzelf kan zijn, en waar er geen al te grote afstand is tussen leerkracht en leerling. Ik wil echt iedereen zien samenwerken, van klusjesman tot klastitularis.” zegt Sander Gillis.

“Ik kijk uit naar de energie en de goesting die alle leerlingen, leerkrachten, mensen van het schoonmaakteam, directeurs/directrices, secretariaatmedewerkers gaan uitstralen. Een Straffe School is een school die na deze heel moeilijke periode probeert om er nog steeds het beste van te maken. En 'De Strafste School' is een school die dat dan nog eens allemaal samen doet als één geheel.” zegt Laura Goyvaerts.

Hoe kan je jouw school inschrijven?

Dit kan je doen door op de site van MNM.be het Strafste Jaarboek in te vullen en daar te vertellen hoe straf jullie school wel niet is! De 15 beste inschrijvingen krijgen een één lesuur om de gloednieuwe jury te tonen wat ze elke dag doen, maar dan in een spectaculaire, spannende rondleiding.

Op 29 oktober worden de winnaars bekend gemaakt en zij krijgen buiten de eer en de titel 'De Strafste School' een groot feest met nationale en internationale artiesten!

Inschrijven kan via https://destrafsteschool.mnm.b...

Online les wordt weer de norm op scholen en universiteiten

Samuel Wornoo-30 november 2021 om 10:22

Corona heeft ons land opnieuw volledig in haar greep, en ook scholen en universiteiten moeten opnieuw verstrengen. Hierbij zullen ze vooral inzetten op online lessen.

De UGent laat nog een maximale aulabezetting van 20% toe. De Universiteit Antwerpen, de UHasselt en de KU Leuven zorgen ervoor dat alle lessen digitaal beschikbaar zijn, zodat studenten zelf kunnen kiezen of ze de les vanop afstand volgen. En ook de VUB en de hogescholen PXL en Howest schakelen opnieuw volledig naar afstandsonderwijs, behalve voor praktijkvakken.

(Beeld: Unsplash)

Dit is de Strafste School 2021!

Samuel Wornoo-29 oktober 2021 om 12:17

MNM heeft GO! SBSO Zonnebos Campus Brasschaat uitgeroepen tot De Strafste School van 2021. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. De kersverse Strafste School kreeg de award vanochtend uit handen van MNM DJ’S Sander Gillis en Laura Govaerts.

Voor de elfde keer al ging VRT-jongerenzender MNM op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de wedstrijd dat een school voor buitengewoon onderwijs met de titel aan de haal gaat.

Vijftien scholen kregen de voorbije weken bezoek van de Strafste School-jury: MNM-dj's Sander Gillis en Laura Govaerts, leerlingen uit De Strafste School 2019 en de leden van de sterrenjury: Zita Wauters, acteur Yemi Oduwale, TikTokkers Nour & Fatma, actrice Joey Kwan of zangeres Grace Khuabi. Elke school kreeg een lesuur de tijd om aan de jury te laten zien wat hun school uniek maakt. De jury is elke keer tot tranen bewogen, achterovergevallen van het verschieten of het lachen, stil geworden bij zoveel vriendschap, creativiteit en energie. Er is een winnaar, maar vooral ook 14 zilveren medailles waar MNM bijzonder fier op is.

De Strafste School 2021 wint in de eerste plaats de titel en erkenning. MNM adopteert de school een jaar lang, en ondersteunt leerlingen en leerkrachten waar mogelijk. Straks barst in de winnende school een live radiofeest los, met op het podium Bazart, Grace en Start To DJ-winnaar Tola OG.

Ontdek meer