MNM gaat opnieuw op zoek naar 'De Strafste School'!

Lore Ketels-02 september 2021 om 02:00

Sander Gillis en Laura Govaerts openden deze ochtend plechtig de inschrijvingen.
Zij gaan samen met een sterrenjury op zoek naar een Vlaamse of Brusselse school die deze titel waardig is. 'De Strafste School' is een wedstrijd waarin MNM zoekt naar de leukste en de beste middelbare school met het grootste hart.

Voor de herfstvakantie bezoeken Sander, Laura en de jury vol BV’s de 15 geselecteerde scholen om een kijkje te nemen of ze voldoen aan alle criteria om de titel te krijgen.

“Voor mij is 'De Strafste School' een school waar iedere leerling keihard zichzelf kan zijn, en waar er geen al te grote afstand is tussen leerkracht en leerling. Ik wil echt iedereen zien samenwerken, van klusjesman tot klastitularis.” zegt Sander Gillis.

“Ik kijk uit naar de energie en de goesting die alle leerlingen, leerkrachten, mensen van het schoonmaakteam, directeurs/directrices, secretariaatmedewerkers gaan uitstralen. Een Straffe School is een school die na deze heel moeilijke periode probeert om er nog steeds het beste van te maken. En 'De Strafste School' is een school die dat dan nog eens allemaal samen doet als één geheel.” zegt Laura Goyvaerts.

Hoe kan je jouw school inschrijven?

Dit kan je doen door op de site van MNM.be het Strafste Jaarboek in te vullen en daar te vertellen hoe straf jullie school wel niet is! De 15 beste inschrijvingen krijgen een één lesuur om de gloednieuwe jury te tonen wat ze elke dag doen, maar dan in een spectaculaire, spannende rondleiding.

Op 29 oktober worden de winnaars bekend gemaakt en zij krijgen buiten de eer en de titel 'De Strafste School' een groot feest met nationale en internationale artiesten!

Inschrijven kan via https://destrafsteschool.mnm.b...

Dierenverzorging vanaf 2023 in TSO

Dieter Blarinckx-10 augustus 2022 om 12:48

Wie helemaal zot is van dieren en later misschien zelfs dierenverzorger of veearts wil worden, let nu best op. De Vlaamse regering heeft namelijk bekendgemaakt dat je vanaf 2023 de richting Dierenverzorging kan volgen in het TSO.

Vanaf 1 september 2023 kan je dus de richting Dierverzorgingstechnieken volgen aan scholen waar ook het TSO (technisch secundair onderwijs) gegeven wordt. De opleiding kan je volgen in de derde graad TSO.

Deze nieuwe richting bereidt je voor op een job als dierenverzorger, maar het maakt je ook klaar voor een opleiding in het hoger onderwijs.

”Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker. Het werd vroeger niet helemaal serieus genomen, maar de laatste jaren groeit het belang. Er zijn wel wat jongeren die zich al in het middelbaar willen toeleggen op dieren, en die zich goed willen voorbereiden op een vervolgopleiding in het hoger onderwijs”, klinkt het bij minister Ben Weyts.

Oudste dochter van Brad Pitt en Angelina Jolie gaat studeren

Sofie Verbeeck-01 augustus 2022 om 11:10

De 17-jarige dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt, Zahara Marley, gaat studeren aan het Spelman College in Atlanta. Dat laat haar trotse mama Angelina Jolie weten via Instagram.

Komende herfst zal Zahara starten aan het Spelman College in Atlanta, Georgia. Ze kiest daarmee voor een universiteit die behoort tot de groep van historische zwarte hogescholen en universiteiten. Die zijn vooral bedoelt voor de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.

In 2005 adopteerde Angelina Jolie en haar toenmalige echtgenoot Brad Pitt Zahara in Ethiopië. Van hun 5 kinderen is zij de oudste dochter. Haar oudere broer studeert al twee jaar Biochemie maar nu is het aan Zahara om het studentenleven te ontdekken. Haar mama is alvast enorm trots op haar, dat laat ze via een bericht weten via Instagram.

Ontdek meer