'Hocus Pocus 2' zorgt voor record op Disney+

Karen Luiken-05 oktober 2022 om 12:51

Het langverwachte vervolg op de Halloween-klassieker ‘Hocus Pocus’ gaat als een speer op Disney+. De film heeft in het eerste weekend sinds de release een record verbroken.

‘Hocus Pocus 2’ staat sinds vrijdag op Disney+. Blijkbaar zaten fans daar met veel smart op te wachten, want het pareltje is sinds de release al heel vaak bekeken. En met vaak bedoelen we ook écht vaak. De horrorfilm heeft in de Verenigde Staten voor het beste debuut op Disney+ ooit gezorgd.

In het vervolg op de originele ‘Hocus Pocus’ uit 1993 neemt Bette Midler opnieuw de rol van Winifred op zich. Sarah Jessica Parker kruipt in de huid van Sarah en Kathy Najimy doet hetzelfde voor het personage Mary. In de film worden de drie zusjes per ongeluk terug gebracht naar het moderne Salem. De drie vrouwen die daar verantwoordelijk voor zijn, moeten alles op alles zetten om de spreuk om te keren. Het liefst voordat de hongerige heksen het plaatsje verwoesten...

Nieuwe film ‘Skunk’ toont de keiharde realiteit van de jeugdzorg

Chelsy Vanlerberghe-15 maart 2024 om 11:20

Skunk, de nieuwe film van Koen Mortier, is vanaf nu te zien in de bioscoop. De Vlaamse thriller geeft een kijk op het leven binnen de muren van een jeugdinstelling. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon, waarin hij schreef over zijn 25-jarige ervaring in de jeugdpsychiatrie.

‘Skunk’ volgt het leven van Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin vol drugs en geweld. Al snel wordt deze slechte thuissituatie omgeruild voor een jeugdinstelling. De film zet de spotlights op de struggles binnen de jeugdhulp. Het gaat niet alleen over de zware dingen die de jongeren zelf meemaken, maar ook over de grote issues waar mensen die willen helpen elke dag tegenaan lopen. Denk aan te veel agressie, niet genoeg hulp, en te weinig geld om iets te betekenen.Met ‘Skunk’ hoopt Mortier op een wake-up call voor de maatschappij en de regering.

Concertfilm Taylor Swift staat op Disney+

Karen Luiken-15 maart 2024 om 08:22- Foto:

Reuters

Fans die de concertfilm van Taylor Swift niet in de bioscoop hebben gezien, krijgen nu een tweede kans. ‘Taylor Swift | The Eras Tour’ is vanaf vandaag te zien op Disney+.

In de film is Taylor te zien terwijl ze optreedt tijdens haar Eras Tour. Er komen in allerlei bekende nummers voorbij, maar ook vier extra liedjes uit de hoofdshow die niet vertoond zijn in de bioscoop. Ook worden fans verrast met een akoestische set na de aftiteling met niet eerder vertoonde optredens.

Dat de film een succes is, blijkt wel uit de cijfers. Sinds de officiële lancering in oktober werd er wereldwijd meer dan 260 miljoen dollar opgebracht aan de box office, waarmee het de best verkochte concertfilm aller tijden is.

Ontdek meer