De treinen staken vandaag

Dieter Blarinckx-04 oktober 2022 om 19:50

Wie vandaag de trein wil pakken, checkt beter eerst even de website of app van de NMBS. Sinds dinsdagavond 22u staakt immers het treinpersoneel.

De nationale staking zal zo’n 24 uur duren. De vakbonden proberen zo druk uit te oefenen op de federale regering voor meer middelen. Maar dat wil nog niet zeggen dat er geen enkele trein rijdt.

De NMBS heeft op basis van het aantal personeelsleden dat niet deelneemt aan de staking, een alternatieve treindienst uitgewerkt. Die kan je nu terugvinden via hun website of app.

De staking loopt af op woensdagavond 22u.

Man vindt dode muis in spinazie van Delhaize

Dieter Blarinckx-22 maart 2023 om 13:55

De 32-jarige Tim onderging even de schrik van zijn leven toen hij een dode muis aantrof in zijn zak spinazie. Die zak was gekocht bij de Belgische supermarktketen Delhaize. "Mijn honger was ineens over", klinkt het bij Tim.

Tim en zijn vrouw waren samen aan het koken toen ze opeens een dode muis in hun zak spinazie aantroffen: “Mijn vrouw voegde de blaadjes een per een toe. Ze stak haar hand in de zak en voelde plots iets vreemds. Mijn honger was over”, klinkt het bij Tim aan Het Nieuwsblad.

“We hebben gebeld naar de winkel. Zij zeggen dat ze er niets aan kunnen doen, dat het afkomstig is uit de fabriek waar de spinazie wordt ingepakt. Ik veronderstel dat er altijd een kans bestaat dat zoiets gebeurt, maar ik wil vooral anderen waarschuwen. Zulke voorvallen zie je wel eens op het internet, maar je denkt nooit dat het jou zal overkomen. Ik ben vooral blij dat we het gemerkt hebben voor we ervan gegeten hebben”, gaat hij verder.

Natuurlijk was hun honger meteen over en gingen ze later die avond gewoon even langs de frituur.

Delhaize zelf heeft nog niet gereageerd op het voorval…

Omstreden Plopsa-CEO nu definitief ontslagen

Dieter Blarinckx-21 maart 2023 om 13:57- Foto:

Plopsaland De Panne

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu heeft Studio 100 ook officieel aangekonidgd dat ze de samenwerking met Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa, stopzetten. Er liep al een tijdje een intern onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa.

Studio 100 maakte zopas bekend dat ze "alle nodige maatregelen" zullen treffen om er voor te zorgen dat "de werkomgeving positief en aangenaam is en blijft", aldus hun officiële statement.

Samen met een ander directielid moet Steve Van den Kerkhof nu Plopsa onherroepelijk verlaten nadat ze beschuldigd werden en schuldig zijn aan grensoverschrijdend gedrag binnen het bedrijf.

Volgens verschillende bronnen gaat dat grensoverschrijdend gedrag om tirannie, pesterijen, beledigingen en scheldpartijen van de directie.

Via sociale media heeft de voormalige CEO nu gereageerd op het nieuws: "Trots op wat we bereikt hebben met Plopsa, de beste rollercoaster in mijn leven in de afgelopen 23 jaar. Heel veel dank aan iedereen die heeft meegeholpen om dit mooie verhaal vorm te geven".

Ontdek meer