Russische rapper pleegt zelfmoord omdat hij niet wil vechten in oorlog

Karen Luiken-03 oktober 2022 om 06:34

Een Russische rapper die wilde voorkomen dat hij moest vechten in Oekraïne heeft zelfmoord gepleegd. Het gaat volgens Daily Mail om Ivan Vitalievich Petunin, die zichzelf als artiest Walkie noemde.

Het lichaam van de artiest werd gevonden nadat de 27-jarige via Telegram een videoboodschap had gedeeld. Daarin zei hij niet te willen doden voor idealen. “Als je deze video bekijkt, leef ik niet meer”, zo klonk het. “Ik kan de zonde van moord niet op mijn ziel nemen en dat wil ik ook niet. Ik ben niet klaar om te doden voor idealen.”

In Rusland staat een groot deel van de mannen onder de 65 als reservist geregistreerd. Volgens het Russische ministerie van Defensie zouden alleen mannen met een gevechts- of dienstervaring moeten vechten, maar volgens mediaberichten worden ook andere mannen naar Oekraïne gestuurd.

Ruim 194.000 Russische burgers zijn al naar buurland Georgië gevlucht. Sommige mannen zouden zelfs hun eigen ledematen breken om niet opgeroepen te worden.

'Uncharted'-franchise krijgt eigen achtbaan

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 16:02

Leuk nieuws voor de pretparkfans onder jullie, want de populaire franchise 'Uncharted' (bekend van de games én nu ook de film) krijgt binnenkort een geheel eigen achtbaan!

Deze nieuwe coaster, die volledig in teken zal staan van de actiefranchise, wordt momenteel gebouwd in het Spaanse pretpark PortAventura World. De voltooiing staat voorlopig gepland in de zomer van 2023. In de coaster zullen bezoekers zich in de avontuurlijke wereld van de populaire games en film wanen.

Het verhaal van de coaster zal verdergaan op het verhaal van de film, maar verdere details zijn er helaas nu nog niet bekendgemaakt. Ook de specificaties van de coaster zijn nog strikt geheim.

Dus stay tuned voor updates!

Amerikaanse Senaat stemt voor bescherming homohuwelijk

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 12:15

Groot nieuws van de andere kant van de oceaan, want de Amerikaanse Senaat heeft zopas een wet goedgekeurd die het homohuwelijk beschermt in heel de Verenigde Staten.

Er waren zo’n 61 stemmen vóór en 36 stemmen tegen de wet die het homohuwelijk in het hele land moet beschermen. Die wet houdt in dat iedere staat verplicht wordt om alle huwelijken te erkennen die in de staten legaal gesloten zijn, dus ook een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht. Maar de wet verplicht geen enkele Amerikaanse staat om het homohuwelijk te legaliseren.

Men vreesde al enkele maanden dat - na de hele abortuskwestie — ook het recht op het homohuwelijk teruggedraaid zou worden, maar dat voorkomt de Amerikaanse Senaat nu.

De wet gaat nu nog ter controle naar het Huis van Afgevaardigden en nadien naar president Biden, maar beide partijen zouden vrijwel meteen akkoord zijn en tekenen.

Ontdek meer