Muzikale talenten uit 'Bridgerton' coveren BTS in nieuw album

Karen Luiken-30 september 2022 om 06:39

De liedjes die je in ‘Bridgerton’ hoort, zijn allemaal populaire nummers die in een klassiek jasje zijn gestoken. Dat is gedaan door de Amerikaanse muziekgroep Vitamin String Quartet, die nu ook aan de slag gaat met muziek van BTS. Sterker nog: ze komen met een compleet album met gecoverde songs van de Koreaanse groep!

Vitamin String Quartet heeft in het verleden nummers in allerlei verschillende muziekgenres gemaakt. Pop en rock, metal, emo, punk, country, hiphop en zelfs techno. Binnenkort komt ook de Koreaanse muziekstijl van BTS aan de beurt. Het strijkkwartet heeft aangekondigd met een album te komen dat vol staat met klassieke versies van BTS-hits.

De plaat zal bestaan uit vijftien liedjes, namelijk: ‘Black Swan’, ‘ON’, ‘IDOL’, ‘Boy With Luv’, ‘Save ME’, ‘Lights’, ‘FAKE LOVE’, ‘Dope’, ‘Blood Sweat & Tears’, ‘DNA’, ‘Live Goes On’, ‘Spring Day’, ‘Stay Gold’, ‘Dynamite’ en ‘Butter’.

De kans dat één van deze nummers in een volgend seizoen van ‘Bridgerton’ te horen zal zijn, is aanwezig. Via social media heeft Vitamin String Quartet gevraagd welk liedje fans het liefst terug zouden horen in de Netflix-hit.

Dit is wanneer Olivia Rodrigo nieuwe muziek uitbrengt

Karen Luiken-04 juni 2023 om 13:08

Olivia Rodrigo hintte er vorige maand al naar: ze brengt binnenkort nieuwe muziek uit. Wanneer wisten we nog niet, maar op haar website krijgen fans nu meer informatie. Er staat een klok op die aftelt naar vrijdag 30 juni.

Een kleine twee weken geleden schreef Olivia op Instagram dat ze snel met ‘new stuff’ zou komen. “Mijn nieuwe muziek is heel, heel, heel, heel dichtbij. Ik beloof het”, zo klonkt het toen. Hoe dichtbij de zangeres precies bedoelde, wist niemand. Tot nu.

Fans die nu naar de website van Olivia surfen, krijgen een grote aftelklok te zien. Daaruit kunnen we opmaken dat het op het moment van schrijven nog precies 25 dagen, 14 uur, 51 minuten en 30 seconden duurt voor de nieuwe muziek wordt uitgebracht. We can’t wait!

Joost scoort internationaal met nieuwe hit

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:08

Joost Klein heeft een regelrechte hit in handen met zijn nieuwe single ‘Friesenjung’. Het nummer heeft de eerste plek bereikt in Duitsland én Oostenrijk.

‘Friesenjung’ kwam op vrijdag 26 mei uit. Op die dag werd het liedje ruim 1,35 miljoen keer gestreamd. Niet alleen in België en in zijn geboorteland Nederland, maar ook in andere landen van Europa. In Duitsland en Oostenrijk claimde het de eerste plek in de dagelijkse Spotify-charts. Inmiddels telt de hit al meer dan 6 miljoen streams.

Fans die Joost dit jaar in real life willen bewonderen, kunnen dat op zaterdag 25 mei doen in Lotto Arena. Kaartjes voor de show zijn verkrijgbaar via livenation.be.

Ontdek meer