Muzikale talenten uit 'Bridgerton' coveren BTS in nieuw album

Karen Luiken-30 september 2022 om 06:39

De liedjes die je in ‘Bridgerton’ hoort, zijn allemaal populaire nummers die in een klassiek jasje zijn gestoken. Dat is gedaan door de Amerikaanse muziekgroep Vitamin String Quartet, die nu ook aan de slag gaat met muziek van BTS. Sterker nog: ze komen met een compleet album met gecoverde songs van de Koreaanse groep!

Vitamin String Quartet heeft in het verleden nummers in allerlei verschillende muziekgenres gemaakt. Pop en rock, metal, emo, punk, country, hiphop en zelfs techno. Binnenkort komt ook de Koreaanse muziekstijl van BTS aan de beurt. Het strijkkwartet heeft aangekondigd met een album te komen dat vol staat met klassieke versies van BTS-hits.

De plaat zal bestaan uit vijftien liedjes, namelijk: ‘Black Swan’, ‘ON’, ‘IDOL’, ‘Boy With Luv’, ‘Save ME’, ‘Lights’, ‘FAKE LOVE’, ‘Dope’, ‘Blood Sweat & Tears’, ‘DNA’, ‘Live Goes On’, ‘Spring Day’, ‘Stay Gold’, ‘Dynamite’ en ‘Butter’.

De kans dat één van deze nummers in een volgend seizoen van ‘Bridgerton’ te horen zal zijn, is aanwezig. Via social media heeft Vitamin String Quartet gevraagd welk liedje fans het liefst terug zouden horen in de Netflix-hit.

The Weeknd komt (eindelijk) naar ons land!

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 18:53

Het heeft lang geduurd omwille van de coronapandemie en structurele wijzigingen, maar in 2023 staat The Weeknd eindelijk in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dat werd zonet bekendgemaakt.

Fans van de Canadese rapper moeten alvast 11 juli 2023 omcirkelen in hun agenda, want dan komt The Weeknd naar Brussel met zijn langverwachte ‘After Hours’-tour. Hij zal dan niet performen in het Antwerpse Sportpaleis, maar wel in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

"Door de beperkingen van de concertzalen, en de vraag naar meer shows, wil ik het graag groter en specialer aanpakken, en daarvoor wijk ik uit naar arena's", klonk het zo’n jaartje geleden toen de rapper bekendmaakte dat hij zijn aankomende shows zou uitstellen.

Vanaf nu kan je je ook registeren om op de hoogte te worden gebracht van zodra de presales starten (vanaf 1 december). Meer info kan je hier vinden.

Zayn Malik heeft nieuw nummer uitgebracht

Karen Luiken-28 november 2022 om 07:27

Hij heeft lang op zich laten wachten, maar Zayn Malik heeft zijn fans eindelijk getrakteerd op een nieuw nummer. De zanger heeft een cover van ‘Angel’ uitgebracht, een nummer dat oorspronkelijk afkomstig is van Jimi Hendrix.

Zayn heeft het liedje gelanceerd als eerbetoon aan Jimi. Hij overleed in 1970 op 27-jarige leeftijd en zou afgelopen weekend 80 jaar zijn geworden. Het nummer ‘Angel’ verscheen na zijn dood.

De familie van Jimi heeft Zayn toestemming gegeven om een cover van het liedje te maken. “We hopen dat deze versie van een Hendrix-klassieker een nieuwe generatie zal laten zien hoe geniaal Jimi was”, zo klinkt het in een gesprek met Billboard.

Ontdek meer