Nog paar jaar geduld voor 'Peaky Blinders'-film

Karen Luiken-29 september 2022 om 06:28

Het laatste seizoen van ‘Peaky Blinders’ staat al een tijdje op Netflix. Wie alle afleveringen al heeft gezien, hoeft niet te treuren. Er komt namelijk nog een film. Maar die film laat nog wel even op zich wachten, zo maakt bedenker van de reeks Steven Knight duidelijk in een gesprek met Mirror.

De eerste voorbereidingen voor de ‘Peaky Blinders’-film zijn gestart, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het script is nog niet af en de productie kan pas beginnen als het zover is. De opnames beginnen naar verwachting over een jaar, en dat houdt in dat de film niet eerder dan 2024 in première kan gaan.

Cilian Murphy, die Tommy Shelby speelt, liet een paar maanden geleden ook al doorschemeren dat fans nog even geduld moeten hebben op het slotstuk van ‘Peaky Blinders’. Hij zei dat het eerst tijd is voor een welverdiende break. “Ik denk dat het goed is voor iedereen om een pauze in te lassen. Dat is gezond en dan kunnen we daarna hergroeperen”, aldus de acteur.

Deze actrice speelt hoofdrol in live action-versie 'Moana'

Karen Luiken-13 juni 2024 om 08:05

De nieuwe Moana is bekend. Na een lange zoektocht brengt Disney nu naar buiten dat Catherine Laga’aia de hoofdrol zal spelen in de live action-versie van de animatiefilm.

Catherine is zeventien jaar oud en komt uit Australië. “Ik ben heel blij dat ik dit personage mag omarmen, want Moana is een van mijn favorieten”, zegt ze in een verklaring. “Mijn grootvader komt uit Fa’aala’, Palauli, in Savai’i. En mijn grootmoeder komt uit Leulumoega Tuai op het hoofdeiland ‘Upolu in Samoa. Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om Samoa en alle Pacifische eilandbewoners te eren en om jonge meisjes te vertegenwoordigen die op mij lijken.”

De actrice sluit zich aan bij Dwayne Johnson, die de rol van Maui op zich neemt. Andere acteurs die in ‘Moana’ te zien zullen zijn, zijn John Tui als Moana’s vader, Frankie Adams als Moana’s moeder en Rena Owen als Gramma Tala.

Derde ‘Paddington’-film heeft nieuwe trailer

Karen Luiken-13 juni 2024 om 05:49

Het leukste beertje uit het universum keert terug. In de eerste maand van het nieuwe jaar komt ‘Paddington in Peru’ naar het grote scherm en de eerste trailer van die film is nu verschenen.

De titel zegt het natuurlijk al, maar in het derde deel van de ‘Paddington’-filmreeks gaat Paddington naar Peru. Hij bezoekt het land om zijn geliefde tante Lucy te bezoeken, die nu in het Home for Retired Bears woont. Met de Brown Family op sleeptouw, volgt een spannend avontuur wanneer een mysterie hen in een onverwachte reis stort door het Amazone regenwoud en naar de bergtoppen van Peru.

‘Paddington in Peru’ verschijnt in november 2024 al op het witte doek in het Verenigd Koninkrijk, maar in België en Nederland moeten we wat langer geduld hebben. Hier komt de film in januari 2025 uit.

Ontdek meer