Ed Sheeran komt met liedje over Pokémon

Karen Luiken-26 september 2022 om 06:30

Ed Sheeran brengt deze week nieuwe muziek uit. Dit keer geen nummers met teksten over bad habits of over de liefde, maar over Pokémon. Dat maakt de zanger bekend via Instagram.

Het nummer heet ‘Celestrial’ en wordt aanstaande donderdag gelanceerd. “Ik begon met Pokémon-kaarten toen de rage de basisschool bereikte en ik ongeveer zeven jaar oud was”, schrijft Ed op social media. “Later deelden ik en mijn broer een game boy en Pokémon Blue. Op mijn achtste verjaardag kreeg ik een Gameboy Colour met de gele kleur van Pokémon. Dat ik geobsedeerd was, is een understatement.”

Inmiddels is Ed 31 jaar oud en nog net zo fan van Pokémon als vroeger. “Ik ben er echt dol op. Het gaf me een goede ontsnapping als kind in een fantasiewereld die maar door leek te gaan, en in het volwassen leven is het nostalgie waardoor ik me weer kind voel. Ik ontmoette de mensen van Pokémon toen ik door Japan reisde, en we maakten grapjes dat ik een lied voor hen schreef. Nu zijn we hier. ‘Celestrial’ komt volgende week donderdag uit.”

Bij het liedje hoort ook een videoclip, die volgens Ed geanimeerd is door de mensen bij Pokémon. “Ik vind het geweldig. Jullie zullen het geweldig vinden. We all gotta catch ‘em all.”

Dit zijn de genomineerden voor de MIA's

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:54

De genomineerden van de Music Industry Awards, ook wel de MIA’s genoemd, zijn bekend. Stromae is de grootste favoriet met negen nominaties.

Voor deze editie van de MIA’s zijn in het totaal 29 verschillende groepen en artiesten genomineerd. Stromae heeft de meeste nominaties op zijn naam staan en maakt onder meer kans in de categorieën ‘Album’, ‘Pop’, ‘Solo man’ en ‘Hit van het jaar’.

Andere grote kanshebbers zijn Charlotte Adigéry en Bolis Pupul met acht nominaties, Angèle met zeven nominaties, Pommelien Thijs met vijf nominaties en CAMILLE, Metejoor en Oscar and the Wolf met ieder vier nominaties.

Het publiek kan vanaf vandaag tot en met zondag 11 december stemmen via de website van de MIA’s. Op donderdag 26 januari wordt duidelijk wie er met een prijs vandoor gaan; dan worden de MIA’s uitgereikt in Paleis 12 en live op Eén.

Ook BTS-lid Suga krijgt eigen serie

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:45

Jin is niet het enige BTS-lid dat een eigen serie krijgt. Ook Suga is binnenkort op YouTube te zien met een nieuwe reeks.

De show van Suga gaat ‘Suchwita’ heten en betekent eigenlijk niet meer dan ‘tijd om met SUGA te drinken’. Het wordt een talkshowachtige serie waarin Suga drinkt en openhartig praat met mensen uit verschillende vakgebieden.

“Suga zal de charmes van zijn gasten onthullen met zijn spreekvaardigheid, gebaseerd op zijn kennis van muziek en een breed scala aan onderwerpen”, zegt Big Hit Music, het label van BTS.

Een paar weken geleden werd al duidelijk dat Jin iets soortgelijks gaat doen. Hij krijgt een vierdelige realityshow op YouTube waarin hij zijn best doet om de dronken waarheid van verschillende gasten te achterhalen.

Ontdek meer