Darth Vader-stemacteur stopt ermee

Dieter Blarinckx-25 september 2022 om 14:20

Groot nieuws uit Hollywood want één van de bekendste stemacteurs ooit, James Earl Jones, heeft aangekondigd dat hij zal stoppen met werken voor nieuwe 'Star Wars'-content.

De inmiddels 91-jarige James Earl Jones leende jarenlang zijn stem aan het personage Darth Vader in verschillende ‘Star Wars’-films, maar daar komt dus binnenkort een eind aan. Het Amerikaanse Vanity Fair weet nu ook te vertellen dat hij de rechten voor het gebruik van zijn stemgeluid overgedragen heeft aan producent Lucasfilm en het audiobedrijf Reespeecher. Dat wil dus zeggen dat hij zélf geen werk meer moet verrichten maar dat zijn specifieke stemgeluid via de computer in producties kan worden gemonteerd.

James Earl Jones leent al sinds de eerste film in 1977 zijn stem aan het beruchte ‘Star Wars’-personage. Onlangs was hij nog te horen in de hitserie ‘Obi-Wan Kenobi’.

Cute: Tom Felton haalt nieuwe puppy in huis

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 15:56

'Harry Potter'-ster Tom Felton heeft via instagram de nieuwste telg van de Felton-familie voorgesteld: de schattige puppy Forrest.

"Het doet mij veel plezier om jullie Forrest voor te stellen. Welkom bij de familie maatje xx", klinkt het bij post op zijn insta. Op de foto zien we de kleine en superschattige puppy Forrest.

Tom had al een hond in huis, Willow, maar die krijgt er vanaf nu dus een speelkameraadje bij!

Veel succes met de nieuwe puppy Tom!

Check de post hier:

Dit zijn de genomineerden voor de MIA's

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:54

De genomineerden van de Music Industry Awards, ook wel de MIA’s genoemd, zijn bekend. Stromae is de grootste favoriet met negen nominaties.

Voor deze editie van de MIA’s zijn in het totaal 29 verschillende groepen en artiesten genomineerd. Stromae heeft de meeste nominaties op zijn naam staan en maakt onder meer kans in de categorieën ‘Album’, ‘Pop’, ‘Solo man’ en ‘Hit van het jaar’.

Andere grote kanshebbers zijn Charlotte Adigéry en Bolis Pupul met acht nominaties, Angèle met zeven nominaties, Pommelien Thijs met vijf nominaties en CAMILLE, Metejoor en Oscar and the Wolf met ieder vier nominaties.

Het publiek kan vanaf vandaag tot en met zondag 11 december stemmen via de website van de MIA’s. Op donderdag 26 januari wordt duidelijk wie er met een prijs vandoor gaan; dan worden de MIA’s uitgereikt in Paleis 12 en live op Eén.

Ontdek meer