Dimitri Vegas richt eigen Marvel op: "Strips, films en games"

Christophe Moons-02 september 2021 om 03:40

Dimitri Vegas heeft een nieuw projectje mét ambitie. Met 'Alien Samurai Dino Warriors' wil hij een imperium à la Marvel uitbouwen.

'Alien Samurai Dino Warriors' gaat over vijf tienerdinosaurussen die na een miljoen jaar van onder het aardoppervlak ontwaken en de laatste hoop zijn om het uitsterven van de mensheid te voorkomen. De dino's, die de code van de Samurai volgen, zijn bewapend met een soort van lightsabers die worden aangedreven door een kristal.

"Ik heb het verhaal van 'Dino Warriors' geschreven op een lange vlucht van LA naar Ibiza", vertelt de dj trots. "Ik ben al heel lang aan dit project aan het werken, dit is het zotste dat ik de laatste jaren heb uitgebracht."

Dimitri liet zich voor zijn dino's inspireren door Amerikaanse comics en cartoons uit de jaren 80: "Dat waren mijn grote en liefde en passie toen ik jong was, daarom is dit project heel speciaal voor mij."

De dj (en binnenkort dus ook auteur van coole comics) haalde voor zijn project enkele ervaren toppers uit Hollywood binnen: Michael Uslan, bedenker en producer van alle 'Batman'-films en -franchise sinds 1989, zijn zoon David, een expert op vlak van animatie, cartoonist en schrijver Erik Burnham bekend van o.a. 'Ghostbusters', 'Back to the Future', 'A-Team' en 'Teenage Mutant Ninja Turtles' en graphic novel-editor Heather Antos die meewerkt(e) aan Marvel's 'Star Wars' en 'Gwenpool'.

"Ik wil geen concurrent worden van Marvel, zij zijn de beste", benadrukt de creatieve Belg. "Ik denk wel dat er ruimte en zelfs nood is voor en aan nieuwe creaties. Als ik met dit project volgende generaties kan inspireren om hetzelfde te doen, ga ik heel blij zijn. Begin 2022 verschijnt de eerste strip van 'Dino Warriors', daarna is het onze ambitie om films, games en nog veel meer uit te brengen."

'Alien Samurai Dino Warriors' heeft - uiteraard - al een website: dinowarriors.io. Je kan Dimitri's nieuwste creatie ook volgen op Insta en Twitter.

Disneyland Paris deelt trailer van 30ste verjaardag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:14

Vanaf 6 maart viert Disneyland Paris haar 30ste verjaardag en dat zal groots gevierd worden!

“Ben je klaar voor het meest magische verjaardagsfeest? Vanaf 6 maart 2022 gaan we groter dromen, harder lachen en nog meer genieten tijdens onze spectaculaire en unieke 30e verjaardag. Disneyland Paris straalt magischer dan ooit! Vier dit grandioze feest vol verbluffende nieuwe shows, belevenissen en festiviteiten met ons mee! Ontdek hier alvast een voorproefje. Het volledige programma maken we binnenkort bekend”, staat te lezen op de officiële website van Disneyland.

Check de magische clip hieronder:

De 8 beste memes van Bootcamp aflevering 1:

Lola Obasuyi Van Acker-13 januari 2022 om 16:18

Hebben we volgens jullie nog grappige momenten gemist? Don't be shy en maak gerust jullie eigen memes op Twitter, Facebook of Instagram en wie weet posten wij ze wel online! Op naar aflevering twee!

Ontdek meer