Student Take-Off in Hasselt: ben jij erbij?

Karen Luiken-24 september 2022 om 06:34

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Speciaal voor studenten, maar ook voor mensen die gewoon zin hebben in een leuke dag, wordt er op 5 oktober een nieuwe editie van Student Take-Off in Hasselt georganiseerd. Verschillende artiesten komen langs en de entree is he-le-maal gratis.

Of je nou studeert, niet studeert, jong bent of oud. Iedereen is welkom op Student Take-Off in Hasselt. Op het Kolonel Dusartplein worden maar liefst drie podia opgebouwd, die op 5 oktober betreden zullen worden door heel veel artiesten.

Laten we beginnen met de Main Stage, waar het startsein om 16.00 uur wordt gegeven door Lost Turtle. Daarna volgen Mikkes, Suntax, Dikke, Omdat Het Kan Soundsystem & Average Rob, Kwijt Trek System en tot slot Gunther D.

Op de Eristof Stage worden de deuntjes verzorgd door Reygel, Mr Grammy, Sem Thomasson, Dave Lambert, Peter Luts en Amber Broos. Het derde en laatste podium, de PXL Music Stage, is bedoeld voor de artiesten Sgt, Lesley, Steve en Faux Noir.

Het evenement gaat om 16.00 uur van start en duurt tot 23.00 uur. Meer info check je hier.

Johnny Depp komt naar Graspop!

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:39

Wie al uitkijkt naar het festivalseizoen van volgend jaar en daarnaast fan is van acteur Johnny Depp, gaan we nu héél blij maken. Hij staat namelijk volgend jaar op het podium van Graspop!

De organisatie van Graspop Metal Meeting heeft immers zopas bekendgemaakt dat hij volgend jaar naar ons land komt met zijn band Hollywood Vampires.

Naast Hollywood Vampires maakte Graspop ook nog 102 andere namen van de line-up bekend, met o.a. In Flames, Rancis, Pantera,…

Graspop zal in 2023 plaatsvinden tussen 15 en 18 juni. De ticketverkoop start al snel: deze zaterdag om 10u ’s ochtends via deze website.

Studenten moeten studie stoppen na uit de hand gelopen studentendoop

Karen Luiken-18 november 2022 om 07:34- Foto:

KU Leuven

Verschillende studenten van de KU Leuven moeten hun studie stopzetten na een eerdere, onverantwoorde studentendoop vorig jaar. De universiteit had een tuchtprocedure tegen hen opgestart.

Dertien studenten die betrokken zijn bij de tuchtprocedure maken het nieuws zelf bekend in een persoonlijke boodschap. Die werd donderdagavond via hun raadsman verspreid. De studenten zeggen spijt te hebben en laten weten dat ze de straf van de KU Leuven accepteren.

“Tijdens het doopritueel heeft zich een gevaarlijke situatie voorgedaan voor één van onze leden”, aldus de groep volgens HLN. “We zijn ons er allemaal van bewust dat dit niet zover had mogen komen. Dat was een falen naar onze leden, onze ouders en de universiteit toe, en dat spijt ons. We begrijpen en accepteren dat de KU Leuven ons hiervoor een straf oplegt. Voor enkelen onder ons betekent die dat zij hun lopende studies niet kunnen voortzetten aan de betrokken instelling.”

De studentendoop vond vorig jaar in november plaats. Een student belandde met een levensbedreigende hoeveelheid alcohol in zijn bloed in het ziekenhuis.

Ontdek meer