Dit is waarom jij naar Heroes Comic Con en Made in Asia moet

Karen Luiken-21 september 2022 om 09:02

Zin om komend weekend grote beroemdheden te ontmoeten? Dan is er maar één plek waar jij je vrijdag, zaterdag en zondag zou moeten bevinden: Brussels Expo. Daar vindt zowel Heroes Comic Con als Made in Asia plaats. Dit zijn de redenen waarom je dit niet mag missen.

Heroes Comic Con
Tijdens Heroes Comic Con krijgen bezoekers de unieke kans om grote sterren te ontmoeten. Je kunt met ze op de foto, met ze kletsen, selfies maken en je mag hen zelfs de meest prangende vragen stellen in speciale Q&A shows.

De sterren die langskomen zijn Caleb McLaughlin van ‘Stranger Things’, Andy Serkis van ‘The Lord of the Rings’, Natt Smith van ‘House of the Dragon’, Emily Swallow van ‘The Mandalorian’, Alyssa Milano van ‘Charmed’, Donna Paulsen van ‘Suits’ en Dan Fogler van ‘Fantastic Beasts’. Eigenlijk zou Katee Sackhoff van ‘Star Wars’ ook haar opwachting maken, maar haar optreden is helaas gecanceld.

Los van het ontmoeten van bovengenoemde namen vallen er op Heroes Comic Con ook allerlei andere dingen te beleven. Op een gigantische geek market verkopen honderden exposanten spullen in de categorieën films, series, games, cosplay en andere thema’s. Ook staan er verschillende concerten, workshops en andere verrassingen op je te wachten.

Hadden we trouwens al gezegd dat er een opblaasbare obstacle course naar Brussel komt? Het gaat om 'The Beast', de grootste ter wereld, die je over allerlei obstakels en hindernissen laat gaan. En dan mogen we ook Comic Village niet vergeten te noemen, met niemand minder dan C.B Cebulski (editor in chief Marvel Comics) en Marie Javins (editor in chief DC Comics) die aanwezig zullen zijn om de tekenkunsten van bezoekers te beoordelen. Zij zorgen voor een primeur in België. Sterker nog: twee primeuren. Het is niet alleen de eerste keer dat ze samen in België zijn, het is ook uniek dat ze feedback geven aan aspirant tekenaars.

Made in Asia
Mensen met een kaartje voor Heroes Comic Con kunnen ook naar Made in Asia, een evenement dat in het teken staat van de Aziatische popcultuur. Beide evenementen worden tegelijkertijd gehouden in de Brussels Expo; je kunt de hele dag op en neer lopen. Oftewel: dubbel zoveel plezier!

Tijdens Made in Asia kun je allerlei activiteiten bijwonen, uitdagingen overwinnen en de wereld van bordspellen en gaming ontdekken. Zin in Street Fighter of houd je meer van Mortal Kombat? Je kunt het in verschillende spelletjes opnemen tegen grote sterren.

Wil jij je creativiteit kwijt? Dat kan door deel te nemen aan Cosplay-shows. Er zijn solowedstrijden, groepswedstrijden en er is zelfs een internationale wedstrijd. Ook worden er catwalks georganiseerd, waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om op een podium te paraderen. Meer informatie en inschrijfmogelijkheden vind je hier.

Tot slot nog iets over de vele YouTubers die Made in Asia bezoeken. Namen als Furious Jumper, Overspes en McSkyz zullen aanwezig zijn voor meets & greets met de bezoekers, handtekeningen en uiteraard selfies.

Kortom: dit wil je niet missen!

Kom jij mee feesten op oktoberfest in ZUCO Roosdaal?

Karen Luiken-06 oktober 2022 om 06:52

Het is oktober en dat betekent dat zomerfestivals plaats hebben gemaakt voor oktoberfesten. Zin in een feestje met heel veel bier? Kom op vrijdag 21 oktober dan samen met TAGMAG naar ZUCO in Roosdaal.

Het oktoberfest bevat alles wat je van een oktoberfest verwacht. Braadworsten, lederhosen, heel veel bier en natuurlijk goede muziek. Dat laatste segment wordt verzorgd door de dj’s Michael Amani, Magik, Broke Age, Voltrack en Aquaholic. Verder zullen ook TAGMAG-gezichten Jaël Ost en Clementine Caron aanwezig zijn om alle bezoekers de voetjes van de vloer te laten dansen.

Wil jij dit niet missen? Trek dan je mooiste oktoberoutfit uit de kast en koop een kaartje via deze link. We zien je de 21ste om 22.00 uur. Tot dan!

Plopsaland De Panne organiseert ‘De Buurtpolitie’ fandagen!

Dieter Blarinckx-05 oktober 2022 om 19:43- Foto:

Plopsaland De Panne

Na het grote succes van de ‘F.C. De Kampioenen’ fandagen, organiseert Plopsaland De Panne nu ook enkele fandagen rond het populaire VTM-programma ‘De Buurtpolitie’. En die vinden komend weekend plaats!

“Bericht aan alle eenheden: de boeven zijn gevat 💪🚓! Gisteren rukte De Buurtpolitie uit naar Plopsaland om samen met de bezoekers de boevenbende in te rekenen 🚨. De hondenbrigade van de Politie Westkust, het Wit-Gele Kruis, Brandweer Westhoek en Defensie zorgden voor de nodige versterking én spektakel! Ook volgend weekend gaat de boevenjacht verder op 8 en 9 oktober!”, luidt het in de caption bij de video.

De Buurtpolitie kan jouw hulp gebruiken om boeven in rekenen en hun buit terug te vinden in Plopsaland. Durf jij het aan om samen met hen op pad te trekken?

Meer info & tickets kan je hier vinden.

Bekijk hieronder alvast enkele beelden van de vorige editie:

Ontdek meer