Dit is waarom jij naar Heroes Comic Con en Made in Asia moet

Karen Luiken-21 september 2022 om 09:02

Zin om komend weekend grote beroemdheden te ontmoeten? Dan is er maar één plek waar jij je vrijdag, zaterdag en zondag zou moeten bevinden: Brussels Expo. Daar vindt zowel Heroes Comic Con als Made in Asia plaats. Dit zijn de redenen waarom je dit niet mag missen.

Heroes Comic Con
Tijdens Heroes Comic Con krijgen bezoekers de unieke kans om grote sterren te ontmoeten. Je kunt met ze op de foto, met ze kletsen, selfies maken en je mag hen zelfs de meest prangende vragen stellen in speciale Q&A shows.

De sterren die langskomen zijn Caleb McLaughlin van ‘Stranger Things’, Andy Serkis van ‘The Lord of the Rings’, Natt Smith van ‘House of the Dragon’, Emily Swallow van ‘The Mandalorian’, Alyssa Milano van ‘Charmed’, Donna Paulsen van ‘Suits’ en Dan Fogler van ‘Fantastic Beasts’. Eigenlijk zou Katee Sackhoff van ‘Star Wars’ ook haar opwachting maken, maar haar optreden is helaas gecanceld.

Los van het ontmoeten van bovengenoemde namen vallen er op Heroes Comic Con ook allerlei andere dingen te beleven. Op een gigantische geek market verkopen honderden exposanten spullen in de categorieën films, series, games, cosplay en andere thema’s. Ook staan er verschillende concerten, workshops en andere verrassingen op je te wachten.

Hadden we trouwens al gezegd dat er een opblaasbare obstacle course naar Brussel komt? Het gaat om 'The Beast', de grootste ter wereld, die je over allerlei obstakels en hindernissen laat gaan. En dan mogen we ook Comic Village niet vergeten te noemen, met niemand minder dan C.B Cebulski (editor in chief Marvel Comics) en Marie Javins (editor in chief DC Comics) die aanwezig zullen zijn om de tekenkunsten van bezoekers te beoordelen. Zij zorgen voor een primeur in België. Sterker nog: twee primeuren. Het is niet alleen de eerste keer dat ze samen in België zijn, het is ook uniek dat ze feedback geven aan aspirant tekenaars.

Made in Asia
Mensen met een kaartje voor Heroes Comic Con kunnen ook naar Made in Asia, een evenement dat in het teken staat van de Aziatische popcultuur. Beide evenementen worden tegelijkertijd gehouden in de Brussels Expo; je kunt de hele dag op en neer lopen. Oftewel: dubbel zoveel plezier!

Tijdens Made in Asia kun je allerlei activiteiten bijwonen, uitdagingen overwinnen en de wereld van bordspellen en gaming ontdekken. Zin in Street Fighter of houd je meer van Mortal Kombat? Je kunt het in verschillende spelletjes opnemen tegen grote sterren.

Wil jij je creativiteit kwijt? Dat kan door deel te nemen aan Cosplay-shows. Er zijn solowedstrijden, groepswedstrijden en er is zelfs een internationale wedstrijd. Ook worden er catwalks georganiseerd, waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om op een podium te paraderen. Meer informatie en inschrijfmogelijkheden vind je hier.

Tot slot nog iets over de vele YouTubers die Made in Asia bezoeken. Namen als Furious Jumper, Overspes en McSkyz zullen aanwezig zijn voor meets & greets met de bezoekers, handtekeningen en uiteraard selfies.

Kortom: dit wil je niet missen!

IKEA organiseert grote rommelmarkt in Gent

Karen Luiken-31 mei 2023 om 10:41- Foto:

Photo by Jueun Song on Unsplash

Nog niks te doen aanstaande zaterdag? Breng vooral een bezoekje aan de IKEA in Gent. Daar wordt een grote rommelmarkt georganiseerd waar meubels, accessoires en kledingstukken worden verkocht.

IKEA probeert klanten al een tijdje aan te zetten om producten en meubels een tweede leven te geven. Dat doet de keten onder andere met een ‘Tweedekanshoek’, die in verschillende filialen te vinden is en waar men afgedankte artikelen, producten met kleine defecten en andere IKEA-spullen tegen kleine prijsjes kan kopen.

Maar nu is er dus iets nieuws: de rommelmarkt. Family members krijgen de kans om hier al hun oude, ongebruikte spullen te verkopen. Dat kunnen IKEA-producten zijn, maar ook andere items. Het evenement is gratis toegankelijk tussen 09.00 en 16.00 uur. Iedereen is welkom!

Schrijf je in voor het grootste minivoetbaltoernooi van Europa

Karen Luiken-31 mei 2023 om 10:25

Voetbal, feest en heel veel gezelligheid. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten van de 25ste editie van de Betcenter Keizer Karel Cup, het grootste voetbalfestival van Europa dat van 23 tot en met 25 juni plaatsvindt in de Blaarmeersen in Gent.

Wat ooit begon als een klein sportevenement is inmiddels uitgegroeid tot een enorm festijn met zo’n 400 deelnemende ploegen, 5000 voetballers, drie keer zoveel bezoekers, 1800 wedstrijden en 32 kunstgrasterreinen. Zowel mannen- als vrouwenteams reizen over een klein maandje allemaal af naar Gent om te strijden voor de felbegeerde titel én een mooie prijzenpot.

De komende editie van de Keizer Karel Cup bevat een aantal nieuwigheden. Zo zet de organisatie dit keer extra in op innovatie en gebruikersgemak met herbruikbare bekers en materialen, maar ook met een nieuw online platform waarmee deelnemers altijd en overal het wedstrijdschema en het klassement van het toernooi kunnen raadplegen.

Verder is er ook een gloednieuwe ambassadeur: Nicky Evrard, winnares van de Gouden Schoen en toekomstige speelster van Chelsea FC. “Evrard is een inspiratiebron voor jonge voetbalsters en we zijn vereerd dat Nicky, na jaren zelf te hebben deelgenomen, dit jaar de ambassadrice van KKC zal zijn”, zegt organisator Stef Wouters. Evrard zal op zaterdagnamiddag op KKC aanwezig zijn voor een foto- en handtekeningenmoment. “Als kers op de taart verwelkomen we ook Matisse Samoise, een rasechte Gentenaar, als onze nieuwe peter. Ook Matisse heeft in het verleden al op de velden van KKC gestaan.”

Iedereen is welkom om zich aan te melden voor het toernooi. “Of je nu een doorgewinterde professional bent of een amateurvoetballer met een passie voor het spel, de Betcenter Keizer Karel Cup biedt een podium voor iedereen om zijn vaardigheden te tonen en plezier te beleven”, vervolgt Stef Wouters.

Om het evenement helemaal compleet te maken, worden er naast de voetbalwedstrijden ook allerlei andere activiteiten georganiseerd. Er is een cocktailbar, er staat een barbecue op het programma, er zijn summerparty’s, er zijn optredens én er wordt een beachvolleybaltoernooi verzorgd. Meer weten of inschrijven? Klik dan hier!

Ontdek meer