Dit is waarom jij naar Heroes Comic Con en Made in Asia moet

Karen Luiken-21 september 2022 om 09:02

Zin om komend weekend grote beroemdheden te ontmoeten? Dan is er maar één plek waar jij je vrijdag, zaterdag en zondag zou moeten bevinden: Brussels Expo. Daar vindt zowel Heroes Comic Con als Made in Asia plaats. Dit zijn de redenen waarom je dit niet mag missen.

Heroes Comic Con
Tijdens Heroes Comic Con krijgen bezoekers de unieke kans om grote sterren te ontmoeten. Je kunt met ze op de foto, met ze kletsen, selfies maken en je mag hen zelfs de meest prangende vragen stellen in speciale Q&A shows.

De sterren die langskomen zijn Caleb McLaughlin van ‘Stranger Things’, Andy Serkis van ‘The Lord of the Rings’, Natt Smith van ‘House of the Dragon’, Emily Swallow van ‘The Mandalorian’, Alyssa Milano van ‘Charmed’, Donna Paulsen van ‘Suits’ en Dan Fogler van ‘Fantastic Beasts’. Eigenlijk zou Katee Sackhoff van ‘Star Wars’ ook haar opwachting maken, maar haar optreden is helaas gecanceld.

Los van het ontmoeten van bovengenoemde namen vallen er op Heroes Comic Con ook allerlei andere dingen te beleven. Op een gigantische geek market verkopen honderden exposanten spullen in de categorieën films, series, games, cosplay en andere thema’s. Ook staan er verschillende concerten, workshops en andere verrassingen op je te wachten.

Hadden we trouwens al gezegd dat er een opblaasbare obstacle course naar Brussel komt? Het gaat om 'The Beast', de grootste ter wereld, die je over allerlei obstakels en hindernissen laat gaan. En dan mogen we ook Comic Village niet vergeten te noemen, met niemand minder dan C.B Cebulski (editor in chief Marvel Comics) en Marie Javins (editor in chief DC Comics) die aanwezig zullen zijn om de tekenkunsten van bezoekers te beoordelen. Zij zorgen voor een primeur in België. Sterker nog: twee primeuren. Het is niet alleen de eerste keer dat ze samen in België zijn, het is ook uniek dat ze feedback geven aan aspirant tekenaars.

Made in Asia
Mensen met een kaartje voor Heroes Comic Con kunnen ook naar Made in Asia, een evenement dat in het teken staat van de Aziatische popcultuur. Beide evenementen worden tegelijkertijd gehouden in de Brussels Expo; je kunt de hele dag op en neer lopen. Oftewel: dubbel zoveel plezier!

Tijdens Made in Asia kun je allerlei activiteiten bijwonen, uitdagingen overwinnen en de wereld van bordspellen en gaming ontdekken. Zin in Street Fighter of houd je meer van Mortal Kombat? Je kunt het in verschillende spelletjes opnemen tegen grote sterren.

Wil jij je creativiteit kwijt? Dat kan door deel te nemen aan Cosplay-shows. Er zijn solowedstrijden, groepswedstrijden en er is zelfs een internationale wedstrijd. Ook worden er catwalks georganiseerd, waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om op een podium te paraderen. Meer informatie en inschrijfmogelijkheden vind je hier.

Tot slot nog iets over de vele YouTubers die Made in Asia bezoeken. Namen als Furious Jumper, Overspes en McSkyz zullen aanwezig zijn voor meets & greets met de bezoekers, handtekeningen en uiteraard selfies.

Kortom: dit wil je niet missen!

Dit is de line-up van de Peterman stage hosted by TAGMAG op Student Kick-Off 2024

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 12:58

Op woensdag 25 september is het weer zover: het Sint-Pietersplein in Gent verandert in een mega studentenfeest tijdens de jaarlijkse Student Kick-Off! Dit evenement, dat elk jaar meer dan 30.000 studenten verwelkomt, is dé manier om het academiejaar te beginnen. En ook dit jaar heeft TAGMAG de eer om de Peterman stage te hosten en we beloven plechtig om Gent op zijn grondvesten te doen daveren. Check de line-up hieronder!

Student Kick-Off is een jaarlijks terugkerend evenement dat elke keer op de eerste woensdag van het academiejaar wordt gevierd op het Sint-Pietersplein in Gent. Het is het grootste studentenevenement in België, georganiseerd voor en door studenten.

Vanaf 11u45 gaan de deuren open. Voor slechts 1 euro kunnen studenten een bandje scoren bij de ingang, en alle opbrengsten gaan naar goede doelen die het welzijn van studenten ondersteunen. Dus niet alleen feesten, maar ook een goed doel steunen. Win-win!

In de Student Village en Partner Village vind je een berg infostandjes en activiteiten, ideaal om je nieuwe studentenleven een kickstart te geven. Verspreid over twee stages brengen verschillende artiesten je volledig in de mood. De main stage heeft een indrukwekkende line-up met optredens van onder andere Bart Peeters, De Bromeo's en Pommelien Thijs.

De Peterman stage hosted by TAGMAG bevindt zich dit jaar op het Sint-Amandsplein. Vanaf 15u barst het feest los met sets van onder andere Denoo x Whosalp x Boey, Senator, Exception, Sven & Clé, Hide N Seek, Manz, Karakals en Idle Days. Om 23u zorgt Paranoid voor een afsluiter van formaat!

Zayn Malik kondigt eerste solotour aan

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 08:53

Yes, het is eindelijk zover: Zayn Malik gaat op tour! Het ex-One Direction-lid maakte het nieuws bekend tijdens een surprise appearance op 'The Tonight Show' met Jimmy Fallon.

Zayn crashte Fallons show in een zwart leren jack en een koffiemok in de hand. Hij zwaaide even naar het publiek en kaapte meteen Fallons laptop om zijn nieuwste 'Stardust' te laten horen, van zijn laatste album 'Room Under the Stairs', dat in mei uitkwam. In mei gaf hij ook al z’n eerste solo-optreden in Londen, zijn eerste sinds hij One Direction verliet. Malik plaatste het koffiemok op de bureau van de presentator, samen met een briefje, en verliet dan de studio.

Fallon las het briefje voor met een quasi-Brits accent, waarin de tour werd aangekondigd. "Hey Jimmy, goed je te zien, maat," begon hij. "Ik ga deze herfst op mijn allereerste tour. Dus misschien, als je klaar bent met appels plukken met je vrienden, kan je mijn 'Stairway to the Sky'-tour checken."

Op woensdag maakte Zayn het helemaal officieel met een post op Instagram: zijn tour trekt door 11 steden in de VS en het VK. Start op 23 oktober in San Francisco en eindigt op 2 november in New York. Daarna vliegt hij naar het VK voor shows in onder andere Edinburgh en Londen. Slecht nieuws voor de Belgische fans: er zijn nog geen Europese data aangekondigd.

De voorverkoop begint donderdag 19 september, en de algemene tickets gaan op 21 september in verkoop via inzayn.com.

Ontdek meer