The Student Lift-Off is terug in Mechelen

Karen Luiken-20 september 2022 om 06:02

Studeer jij bij de Thomas More hogeschool in Mechelen? Zorg er dan voor dat je donderdag op tijd klaar bent met je lessen, huiswerk en eventuele andere zaken. Vanaf 14.00 uur wordt namelijk Student Lift-Off georganiseerd en dat is een evenement dat je niet mag missen.

Student Lift-Off is een festival van en door studenten van Thomas More Mechelen. Het feest begint in de middag en gaat maar liefst tien uur door. Tot middernacht mogen de voetjes van de vloer aan het Douaneplein, de plek waar het festijn plaatsvindt.

Meer details over bijvoorbeeld de line-up worden bekendgemaakt via deze Facebook-pagina. Ben jij erbij?!

Leuvense studenten ruimen mee Oude Markt op

Simon Smetryns-28 maart 2024 om 16:29

Vanochtend hielden studenten van verschillende verenigingen samen met medewerkers van de dienst stadsreiniging van de stad Leuven een grootschalige opruimactie in het uitgaanscentrum, waaronder de Oude Markt. Met deze gezamenlijke actie willen de studenten een signaal geven dat ook zij de netheid van de Leuvense straten belangrijk vinden.

Deze ochtend bij zonsopgang waren niet enkel de medewerkers van de dienst stadsreiniging al druk in de weer om de Leuvense pleinen en straten proper te maken. Ook heel wat moedige studenten trotseerden de regen om het afval van hun medestudenten op te ruimen. Samen met stadsreiniging, de studentenflik en de schepen van studentenzaken zorgen ze ervoor dat de laatste sporen van de uitgaansnacht uitgewist werden.

Het is jammer genoeg een gekend fenomeen. Na de uitgaansnachten ligt de Leuvense Oude Markt er vaak niet zo netjes bij. “Dat merken we als studenten ook”, vertelt Sofie Ooms, voorzitter van de Leuvense Studentenkoepel LOKO, “en dat vinden we zelf ook jammer.” Om de woorden kracht bij te zetten, stak een groep studentenvertegenwoordigers van LOKO en kringen deze ochtend vroeg de handen uit de mouwen om de medewerkers van de reinigingsdienst bij te staan bij hun dagelijkse kuisronde. Daarbij verzamelden ze vanochtend maar liefst 42 vuilzakken met in totaal 217 kg zwerfafval.

“We willen graag een sterk signaal geven,” aldus Sofie. “Enerzijds naar de medewerkers van de dienst stadsreiniging, dat we hun werk heel hard appreciëren. Anderzijds naar onze medestudenten, om er toch éxtra op te letten dat wanneer je afval bij hebt, je dit in de vuilbakken gooit.”

Inspecteur Gil Vanommeslaeghe, de Leuvense ‘studentenflik’, is blij met de actie van de studenten: “Ik ben heel trots op de studenten die mee zijn komen opruimen deze ochtend. We stellen jammer genoeg nog te vaak vast dat er veel afval ligt na een drukke uitgaansnacht. Als politie houden wij een oogje in het zeil en treden op wanneer nodig, maar eigenlijk is het een kwestie van gezond verstand: afval hoort in één de vele vuilnisbakken, niet op de grond.”

Reinier Zonneveld kondigt eigen festival aan

Chelsy Vanlerberghe-28 maart 2024 om 16:23

Primeur in de muziekwereld! Reinier Zonneveld zal op 17 augustus voor het eerst live back2back optreden met zijn zelf-getrainde AI Computer. Dat doet hij tijdens zijn gloednieuw eigen festival: R² Festival. Het wordt de eerste keer dat een mens en een computer live een b2b set draaien. Het wordt een groot spektakel, zoals alleen Reinier (en nu ook zijn computer) dat kan. Karren maar!

De Nederlandse DJ heeft jarenlang aan een AI-model gewerkt dat alle traditionele grenzen doorbreekt en zijn legendarische live-optredens naar ongekende hoogten tilt. Dit AI-model is specifiek ontworpen om tijdens live shows spontaan tracks te creëren, waarbij het gebruik maakt van loops, samples en andere live-elementen die perfect in harmonie zijn met Reiniers improvisaties op het podium.

Naast de Mainstage, waar Zonneveld zijn zelf-getrainde R² AI-model zal debuteren, worden op het festival ook zeven verschillende podia gehost door namen als Kompass, Amnesia Pyramid, Marktkantine, STOOR, Filth On Acid en Unreal. Het vernieuwende festival vindt plaats op 17 augustus in Spaarnwoude, dichtbij Amsterdam.

"Vorig jaar brak ik het Guinness World Record voor het langste live elektronische muziekoptreden tijdens mijn Karren Maar Festival. Dit jaar gaan we met R² nog een stap verder," aldus Reinier. "Het draait niet alleen om het spelen van muziek; het gaat om het creëren van een ervaring die alles overtreft."

Pre-registreren voor tickets kan hier.

Ontdek meer