Disney+ deelt magische trailer van 'Disenchanted'

Karen Luiken-19 september 2022 om 14:39

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag is de magische trailer van ‘Disenchanted’ dan eindelijk hier. Het langverwachte vervolg op ‘Enchanted’ komt steeds dichterbij!

In ‘Disenchanted’ is het inmiddels vijftien jaar geleden dat Giselle en Robert trouwden, maar Giselle is gedesillusioneerd geraakt door het leven in de stad. Ze verhuizen naar een buitenwijk van Monroeville, op zoek naar een sprookjesachtiger leven. Maar ze komen er al snel achter dat hun oplossing niet de beste blijkt te zijn.

Ze krijgen te maken met een nieuwe reeks regels en de lokale bijenkoningin Malvina Monroe, waardoor Giselle zich nog meer dan ooit niet thuis voelt. Ze wendt zich tot de magie van Andalassia voor hulp, maar verandert zo per ongeluk de hele stad in een echt sprookje. Met alle gevolgen van dien…

Heel veel originele castleden uit 'Enchanted' keren terug voor het vervolg. De hoofdrollen worden gespeeld door Amy Adams, Patrick Dempsey, Idina Menzel en James Marsden.

‘Disenchanted’ is vanaf 24 november te zien bij Disney+.

'Close' grote winnaar bij de Ensors

Dieter Blarinckx-05 februari 2023 om 14:34

De Belgische film 'Close' van de Gentse regisseur Lukas Dhont valt nu ook in eigen land in de prijzen. Bij de uitreiking van de Ensors op het Filmfestival Oostende, wist de film immers meerdere prijzen in de wacht te slepen.

Onze Belgische inzending voor de Academy Awards (Oscars) blijft scoren. Op de uitreiking van de Ensors, de Belgische filmprijzen, viel de film in de prijzen. Maar de meest opmerkelijke prijs is toch wel die voor de 15-jarige hoofdrolspeler Eden Dambrine. Hij won de Ensor voor beste mannelijke hoofdrolspeler.

In 'Close' speelt Eden de rol van Léo, een van de twee hoofdrollen in de Belgische prent. En dat deed hij met passie en enthousiasme, en dat loont. Afgelopen vrijdagavond mocht hij dus trots de Ensor voor beste mannelijke hoofdrolspeler in ontvangst nemen.

'Close' won daarnaast ook nog 5 andere prijzen, waaronder de Ensor voor 'Beste Film', 'Beste Regie' en 'Beste Scenario'.

De film speelt nu in onze bioscopen. Check de trailer hier:

'Titanic' speelt vanaf woensdag terug in de bioscoop!

Dieter Blarinckx-05 februari 2023 om 14:28

Wie nog op zoek is naar een leuke (en misschien romantische?) filmtip voor in de bioscoop, hoeft niet langer te zoeken. Vanaf woensdag speelt immers de herwerkte versie van 'Titanic' in de Belgische bioscopen!

De filmklassieker 'Titanic' van regisseur James Cameron kreeg voor zijn 25ste verjaardag een volledige remastering in HFR 3D. Zo beleef je het epische verhaal van Jack en Rose aan boord van het wereldberoemde schip zoals nooit tevoren!

De film komt woensdag uit en zal dus tijdelijk terug te zien zijn op het witte doek.

Check hier alvast de nieuwe trailer:

Ontdek meer