Flo Windey maakt drugs bespreekbaar in nieuwe reeks

Karen Luiken-19 september 2022 om 15:27

Flo Windey wil het taboe over drugs verbreken. Hoe? Met een nieuwe reeks van VRT MAX. In ‘faqda’ gaat de StuBru-presentatrice in op alles wat met drugs te maken heeft.

Waarom praten we er niet over? Worden drugs verkeerd gebruikt? En kan er iets veranderd worden aan het drugsbeleid in ons land? Op die vragen hoopt Flo antwoord de kunnen geven in ‘faqda’.

Flo gaat in drie verschillende afleveringen langs bij Emma Wortelboer van ‘Spuiten en Slikken’, bezoekt de spoedafdeling van AZ Sint-Lucas in Gent en praat met parlementsleden over paddo’s. Ook gaat ze naar Pukkelpop om daar de drugskennis van bezoekers te testen en leert ze wat designerdrugs zijn.

VRT MAX komt dit najaar met vier seizoenen van 'faqda', elke keer staat een ander onderwerp centraal. De reeks over drugs is de eerste op de agenda.

'Code van Coppens' krijgt eigen escape room in Antwerpen

Dieter Blarinckx-07 oktober 2022 om 12:29

Het populaire VTM-programma ‘Code Van Coppens’ krijgt nu ook eigen escape rooms in Antwerpen. Dat werd eerder deze week aangekondigd door VTM.

Presentatoren en broers Staf en Mathias Coppens komen met twee nieuwe escape rooms die allebei zo’n 50 minuten duren. Vanaf 29 oktober kan je deze twee nieuwe raadseltochten vinden in hartje Antwerpen.

Elke escape room bevat vijf verschillende kamers die gebaseerd zijn op afleveringen uit de voorbije seizoenen. In elke kamer zal je een code moeten kraken die je dan vervolgens naar de volgende kamer leidt….

Tickets voor 'Code van Coppens: Unlocked' zijn nu alvast te koop via deze website.

Succes!

CAMILLE speelt hoofdrol in nieuwe muzikale telenovelle

Karen Luiken-06 oktober 2022 om 05:44

De telenovelle ‘Lisa’ krijgt een opvolger bij VTM en drie keer raden wie daar de hoofdrol in gaat spelen? CAMILLE! De splinternieuwe reeks moet in 2024 op het scherm verschijnen. De opnames beginnen in 2023.

De telenovelle wordt een modern sprookje, dat dit keer overgoten wordt met een muzikale saus. De reeks vertelt het verhaal van een bijzonder meisje met een gouden stem, dat verplicht wordt haar talent voor de buitenwereld te verbergen. Hoe hard ze ook droomt van een leven vol zang en muziek.

“De combinatie van zingen, dansen en acteren: dat is hoe het sprookje voor mij zo’n drie jaar geleden is begonnen. Dat ik de drie dingen die ik het liefste doe nu opnieuw mag combineren in een nieuw sprookjesverhaal is gewoon geweldig", zegt Camille. "Zelf hou ik erg veel van het telenovelle-genre. Niets gezelliger dan onder een dekentje meeleven met een romantisch en dromerig verhaal, dat tegelijk spannend en meeslepend is. Ik kijk er enorm naar uit om nu zelf deel uit te maken van dat sprookje en in de huid te kruipen van een jong meisje dat haar dromen wil najagen, zoals ook ik dat heb gedaan.”

Ontdek meer