Nieuwe film 'Karate Kid' aangekondigd

Karen Luiken-19 september 2022 om 06:22

Nu de serie ‘Cobra Kai’ een groot succes is en inmiddels al vijf seizoenen kent, heeft Sony aangekondigd dat er een nieuwe ‘Karate Kid’-film komt. Het project zou - als alles volgens planning verloopt - in de zomer van 2024 op het witte doek moeten verschijnen.

‘Cobra Kai’ is een vervolg op ‘The Karate Kid’, een film die inmiddels alweer dateert van het jaar 1984. Het verhaal gaat over Daniel die gepest wordt door studenten. Om de pestkoppen te kunnen verslaan, schakelt hij de hulp in van gevechtskunstmeester Miyagi.

In 2018, tientallen jaren na het verschijnen van ‘The Karate Kid’, kwam eerste seizoen van ‘Cobra Kai’ uit. Daarin spelen verschillende acteurs uit de film hun originele rol. Inmiddels is het vijfde seizoen in volle gang.

Over de nieuwe 'Karate Kid'-film' die nu is aangekondigd, zijn nog geen details bekend. Het is niet duidelijk waar het verhaal over gaat en welke acteurs er hun opwachting in zullen maken. We'll keep you posted!

Populaire actiefilm 'Bullet Train' staat nu op Netflix

Karen Luiken-06 februari 2023 om 06:36

Zin in een filmavondje? ‘Bullet Train’, de film die in juli uitkwam op het witte doek, is nu ook eindelijk gratis te bekijken. Althans, als je Netflix hebt. De streamingsdienst heeft het pareltje met Brad Pitt in de hoofdrol online gezet!

‘Bullet Train’ gaat over vijf moordenaars die allemaal op een Japanse sneltrein naar Kyoto stappen en er al snel achterkomen dat hun schijnbaar afzonderlijke missies op mysterieuze wijze met elkaar verbonden zijn.

Naast Brad Pitt hebben ook Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji en Hiroyuki Sanada een rol in de actiefilm.

'Close' grote winnaar bij de Ensors

Dieter Blarinckx-05 februari 2023 om 14:34

De Belgische film 'Close' van de Gentse regisseur Lukas Dhont valt nu ook in eigen land in de prijzen. Bij de uitreiking van de Ensors op het Filmfestival Oostende, wist de film immers meerdere prijzen in de wacht te slepen.

Onze Belgische inzending voor de Academy Awards (Oscars) blijft scoren. Op de uitreiking van de Ensors, de Belgische filmprijzen, viel de film in de prijzen. Maar de meest opmerkelijke prijs is toch wel die voor de 15-jarige hoofdrolspeler Eden Dambrine. Hij won de Ensor voor beste mannelijke hoofdrolspeler.

In 'Close' speelt Eden de rol van Léo, een van de twee hoofdrollen in de Belgische prent. En dat deed hij met passie en enthousiasme, en dat loont. Afgelopen vrijdagavond mocht hij dus trots de Ensor voor beste mannelijke hoofdrolspeler in ontvangst nemen.

'Close' won daarnaast ook nog 5 andere prijzen, waaronder de Ensor voor 'Beste Film', 'Beste Regie' en 'Beste Scenario'.

De film speelt nu in onze bioscopen. Check de trailer hier:

Ontdek meer