Oeps: hacker dropt beelden van GTA 6

Dieter Blarinckx-18 september 2022 om 19:30

Het is een van de meest populaire en succesvolle gamefranchises ooit, maar nu heeft een hacker maar liefst 90 video’s online gegooid van het aankomende deel in de franchise: Grand Theft Auto 6.

Er wordt al lang gespeculeerd rond GTA 6, maar game developer Rockstar hield steeds de lippen stijf. Maar daar komt nu misschien verandering in, want een hacker heeft afgelopen weekend zo maar liefst 90 video’s online gegooid van de nieuwe game. Althans, dat is wat hij ons doet geloven.

Gamers en fans wachten al bijna tien jaar op GTA 6 en het internet stond dus in rep en roer nadat de gelekte video’s verschenen op het gekende GTAForums. En wat meteen opvalt aan de video’s: ze zien er absurd nice én geloofwaardig uit. Van de menustructuur tot de graphics, de beelden ademen de GTA-spirit. Daardoor wordt er nu online hevig gediscussieerd of het hier daadwerkelijke om de nieuwe GTA 6 gaat. De video’s beslaan verschillende fases van de ontwikkeling van de game. Sommige tonen enkel een personage dat aan het lopen is, andere zijn duidelijk enkel simpele animatie-tests.

Ondertussen werden de video’s al allemaal offline gehaald, wat doet vermoeden dat Rockstar in paniek schoot en alles op alles zette op de video’s zo snel mogelijk offline te halen.

Wie weet krijgen we dus binnenkort toch meer officiële info over de nieuwe game (fingers crossed)!

Verhaaltrailer 'Star Wars Jedi: Survivor' uitgebracht

Nico De Greef-20 maart 2023 om 16:58

Actie, spanning en bekende gezichten staan centraal in de story trailer van Star Wars Jedi: Survivor.

Moest de game niet uitgesteld zijn geweest, dan waren we nu allemaal al druk bezig met het spelen van Star Wars Jedi: Survivor. Gelukkig heeft Respawn Entertainment aan een oplossing gedacht om die extra wachttijd wat meer draaglijker te maken: met een gloednieuwe trailer! En niet zomaar een... Respawn heeft namelijk de officiële verhaaltrailer van de game vrijgegeven, en die geeft - zoals je wel kon verwachten - heel wat nieuwe details prijs.

Zo is het de eerste keer dat Merrin en Greez, twee bemanningsleden van Cal's crew uit Star Wars Jedi: Fallen Order, opduiken in promotiemateriaal van het langverwachte vervolg. Net als Cal en Cere, heeft ook dit duo een nieuwe look gekregen.

In Star Wars Jedi: Survivor staat hoofdrolspeler Cal Kestis er niet alleen voor, maar wordt hij af en toe vergezeld door andere karakters om missies te volbrengen. In eerdere beelden zagen we al dat Cal hulp krijgt van een mercenary genaamd Bode Akuna en de nieuwe beelden verklappen dat ook Nightsister Merrin de speler een handje zal helpen.

De trailer bevestigt daarnaast dat Coruscant, de voormalige thuisplaneet van de Jedi, een grote rol zal spelen in het verhaal dat 5 jaar na de originele game plaatsvindt. En dat is slechts één van de vele planeten die spelers zullen kunnen verkennen.

Star Wars Jedi: Survivor verschijnt op 28 april voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Record: deze Rollercoaster Tycoon-achtbaan duurt een eeuwigheid

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:56

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook het verhaal van deze Nederlander. Hij bouwde immers de langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit! De hele rit gaat door tot in de eeuwigheid.

De Nederlander Marcel Vos legt in een video op zijn YouTube-kanaal uit hoe zijn fameuze rollercoaster nu net in elkaar zit. Zijn gloednieuwe achtbaan zou zelfs zo’n 3 tredeciljoen jaar duren. Om je een idee te geven: dat is een 1 met 78 nullen achter! :D

Maar hoe kwam hij hier nu net bij? Marcel maakte gebruik van meerdere obscure achterpoortjes en was gewoon slim in zijn denken. Zo koppelde hij 250 verschillende achtbanen aan elkaar, waarbij een karretje pas mag vertrekken als het karretje in de achtbaan ernaast arriveert in het station.

Check zijn bizarre record in deze video:

Ontdek meer