'Stranger Things'-ster hoopt dat haar personage sterft

Karen Luiken-15 september 2022 om 15:19

Het is nooit leuk als een geliefd personage doodgaat in een serie als ‘Stranger Things’. Het gebeurde met Eddie the freak en het gaat mogelijk ook gebeuren met Robin. Althans, wel als het aan Maya Hawke ligt, de actrice die haar speelt.

Maya hoopt dat haar personage zal sterven in het vijfde seizoen van ‘Stranger Things’. “Het is het laatste seizoen, dus waarschijnlijk gaan er mensen dood”, zegt de actrice in een gesprek met Rollingstone. “Ik zou heel graag willen sterven om zo mijn heldenmomentje te kunnen krijgen. Ik wil eervol doodgaan, net zoals iedere acteur dat wil.”

Later in het gesprek richt Maya zich tot de Duffer-broers, de makers van ‘Stranger Things’. “Ik vind het geweldig hoe de Duffer-broers van hun acteurs houden. De reden waarom ze zo mooi schrijven over mij en de andere acteurs en hun personages, is omdat ze verliefd worden op hun acteurs. Ze willen hun personages niet doden. Ik vind dat een geweldige kwaliteit.”

Opnames tweede seizoen 'Knokke off' van start

Karen Luiken-16 april 2024 om 10:05- Foto:

Mayli Sterkendries / VRT

Het uitkijken naar het tweede seizoen van ‘Knokke off’ kan beginnen. VRT maakt vandaag bekend dat de opnames van het langverwachte vervolg officieel van start zijn gegaan.

Het tweede seizoen gaat verder na de dramatische gebeurtenissen van vorig seizoen waarbij we Louise, Daan en Alex volgen in hun zoektocht naar liefde en erkenning. Kiest de knappe, rijke Louise voor de sympathieke volksjongen, voor de flamboyante miljonairszoon, of toch voor zichzelf? Ontsnappen de jongeren uit de wereld van verderf waarin ze zijn opgegroeid? En komen hun meedogenloze ouders nog steeds overal mee weg wanneer de grootmoeder van Alex orde op zaken komt stellen?

De hoofdrollen worden wederom gespeeld door Pommelien Thijs als Louise, Willem De Schryver als Alex en Eliyha Altena als Daan. Andere terugkomers zijn Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Pieter Genard, Anna Drijver, Jasmine Sendar en Emma Moorgat. Verder komen er ook een aantal nieuwe gezichten bij, waar nu nog niks over bekend is. Daar deelt VRT later meer over.

Mayli Sterkendries / VRT

Nieuwe miersoort vernoemd naar Voldemort

Karen Luiken-16 april 2024 om 06:07

Voldemort is niet langer alleen de schurk uit de ‘Harry Potter’-reeks. De naam is vanaf nu ook verbonden aan een nieuw ontdekte miersoort.

De mier werd begin vorige maand voor het eerst gespot in Pilbara, een regio in het westen van Australië. Het beestje heeft een bleek, lang lijf en wordt daarom vergeleken met Voldemort uit ‘Harry Potter’. Onderzoeker Mark Wong, groot fan van ‘Harry Potter’, besloot de mier de naam Leptanilla voldemort te geven.

Het is niet de eerste keer dat een dier wordt vernoemd naar een ‘Harry Potter’-personage. Ook Severus Snape, Lucius Malfoy en Gryffindor hebben een naar hun vernoemde diersoort rondlopen. Bij de eerste in dit rijtje gaat het om een krab, bij de tweede om een wesp en bij de derde om een spin.

Ontdek meer