Aubergine-emoji maakt je minder likeable

Karen Luiken-15 september 2022 om 06:14

Gebruik jij vaak emoji’s om je gevoelens te omschrijven? Er zijn verschillende poppetjes die je maar beter links kunt laten liggen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt volgens NowThis bijvoorbeeld dat het gebruik van de aubergine je minder likeable maakt.

De aubergine is op de derde plek geëindigd als we het hebben over emoji’s die je minder aardig maken. Op de tweede plek, zo blijkt uit Adobe’s Future of Creativity: 2022 U.S. Emoji Trend Raport, staat het boze gezichtje en de eerste plek is voor de kak-emoji.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 59 procent van de Amerikaanse emoji-gebruikers eerder een poppetje gebruikt wanneer ze met iemand flirten. Sturen ze de aubergine? Dan is de kans groter dat ze worden afgewezen.

Emoji’s die wél aanslaan tijdens een flirterig gesprek, zijn het gezicht dat een kus blaast, het gezicht met hartjes en het lachende gezicht met hartvormige ogen.

Tinder introduceert waarschuwingen voor oplichters

Dieter Blarinckx-12 januari 2023 om 08:38

Op datingapps zoals Tinder, Bumble of Grindr kom je vaak oplichters tegen. En daar willen ze nu wat aan doen. Tinder introduceert nu namelijk waarschuwingen voor oplichters op hun platform.

Voortaan zal Tinder gebruikers gaan waarschuwen over oplichters die actief zijn op het platform. Dat geldt trouwens niet enkel voor Tinder, maar ook voor de andere apps van moederbedrijf Match Group.

In die datingapps proberen oplichters geld af te troggelen van hun matches. In Amerika loopt de schade bijvoorbeeld al op tot 300 miljoen dollar, allemaal door oplichters.

Match Group adviseert mensen nu om nooit geld te sturen naar personen die ze nooit hebben ontmoet en dat je moet opletten voor mensen die zich té rijk voordoen:

“Als een potentiële nieuwe liefde je meteen crypto- of investeringsadvies geeft, dan is er een grote kans dat het een scam is. Rapporteer deze dingen altijd meteen op het platform waar je elkaar hebt ontmoet."

BeReal heeft nieuwe recap-functie

Karen Luiken-18 december 2022 om 15:00

Het einde van het jaar staat altijd in het teken van lijstjes. Over de meest bestelde gerechten van België, de vaakst geluisterde nummers, de meest gezochte zoektermen, maar ook over BeReal. De applicatie heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee je een heuse BeReal recap kunt maken.

Met de functie kun je een video maken met elke foto die je dit jaar op BeReal hebt geplaatst. Je kunt het filmpje bekijken, opslaan of delen met je vrienden. Het maken van de recap is simpel. Open BeReal en ga naar je profielfoto rechtsbovenin. Klik vervolgens op ‘bekijk al mijn herinneringen’. Op de pagina die volgt zie je onderin het scherm een soort computericoontje staan. Klik daarop en druk tot slot tot ‘genereer mijn 2022 videosamenvatting’. Heel even wachten en voilà: daar is je recap!

Ontdek meer