Aubergine-emoji maakt je minder likeable

Karen Luiken-15 september 2022 om 06:14

Gebruik jij vaak emoji’s om je gevoelens te omschrijven? Er zijn verschillende poppetjes die je maar beter links kunt laten liggen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt volgens NowThis bijvoorbeeld dat het gebruik van de aubergine je minder likeable maakt.

De aubergine is op de derde plek geëindigd als we het hebben over emoji’s die je minder aardig maken. Op de tweede plek, zo blijkt uit Adobe’s Future of Creativity: 2022 U.S. Emoji Trend Raport, staat het boze gezichtje en de eerste plek is voor de kak-emoji.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 59 procent van de Amerikaanse emoji-gebruikers eerder een poppetje gebruikt wanneer ze met iemand flirten. Sturen ze de aubergine? Dan is de kans groter dat ze worden afgewezen.

Emoji’s die wél aanslaan tijdens een flirterig gesprek, zijn het gezicht dat een kus blaast, het gezicht met hartjes en het lachende gezicht met hartvormige ogen.

Waarom staat de snooze van je iPhone op 9 minuten?

Chelsy Vanlerberghe-30 december 2024 om 12:27

Wie voelt zich nog meer bedrogen door dat ene minuutje minder snoozen? Je drukt op snooze en bam: over exact negen minuten gaat dat irritante alarm weer af. Maar waarom in godsnaam negen? Waarom niet gewoon tien?

Blijkbaar heeft dit alles te maken met oude analoge klokken. Vroeger werkten die met tandwielen, en tien minuten instellen was een technische nachtmerrie. Minder dan tien was makkelijker, en dat werd dus negen. Smartphones hebben die tandwielen allang niet meer, maar fabrikanten houden die “traditie” gewoon in stand. Resultaat? Negen minuten snooze.

Als het je écht stoort: download een wekker-app of stel meerdere alarms in. Of word die persoon die zijn slaapritme perfectioneert en zonder alarm wakker wordt. (Ja, die mensen bestaan blijkbaar.) Of je blijft gewoon lekker klagen terwijl je nog half slaapt: ook oké.

Tinder’s Year in Swipe 2024 onthult nieuwe datingtrend

Chelsy Vanlerberghe-27 december 2024 om 14:53

“Praat niet met me als je niets serieus zoekt." Die zin verschijnt tegenwoordig vaker dan ooit in datingprofielen. Volgens Tinder’s 'Year in Swipe 2024'-rapport zijn singles steeds duidelijker over wat ze willen. De trend “loud looking” laat zien dat mensen transparantie, intentie en open communicatie verwachten. Kortom: geen tijd meer voor ghosting of breadcrumbing, het draait om échte connecties.

Bij "loud looking" draait het om duidelijkheid vanaf het begin. Geen spelletjes, maar eerlijkheid over wat je zoekt in een relatie. Uit de data blijkt dat singles betrouwbaarheid (40%), fysieke aantrekkingskracht (35%), gedeelde waarden (31%) en emotionele beschikbaarheid (30%) belangrijk vinden. Volgens Kirsty Dunn van Tinder Australië willen daters betekenisvolle interacties die aansluiten bij hun waarden. Het gaat niet meer om oppervlakkige matches, maar om oprechte verbindingen.

Een andere nieuwe trend is "nanoships": kleine, maar betekenisvolle connecties die je dag een stukje mooier maken. Denk aan een gedeelde glimlach op straat, een korte blik op de bus of dat ene “goedemorgen”-berichtje. Hoewel deze momenten misschien onbelangrijk lijken, kunnen ze veel betekenen voor wie openstaat voor het waarderen van kleine interacties.

“Het laat zien dat singles steeds bewuster daten", zegt Dunn. “Ze vinden magie in de alledaagse dingen en leggen minder nadruk op grote romantische gebaren. Het is een shift naar kwaliteit boven kwantiteit."

Nog een nieuwe? "Hopecore!" Singles focussen zich meer dan ooit op optimisme en duidelijkheid. Bios staan vol met duidelijke intenties, zoals “Op zoek naar…”. Volgens Tinder is daten steeds bewuster en doelgerichter geworden.

Tinder ziet een shift naar minder drama en meer vertrouwen, positiviteit en echte connecties. Klinkt goed, toch?

Ontdek meer