God of War Ragnarök onthult epische verhaaltrailer

Nico De Greef-14 september 2022 om 17:30

God of War Ragnarök's nieuwste trailer laat nogmaals zien waarom PlayStation Studios aan de top van de foodchain in de game-industrie staat.

Sony heeft een nieuwe trailer voor God of War Ragnarök onthuld waar dieper wordt ingegaan op het verhaal van de aanstaande game. De trailer bevat ook een aantal gameplaybeelden die er wederom fenomenaal uitzien.

Dat de originele God of War uit 2018 er visueel spectaculair uitziet, valt niet te betwisten. En die trend zal zich ook voortzetten in de aankomende Ragnarök-sequel. Waar Kratos en zijn zoon Atreus in het origineel nog 6 werelden uit de Noordse mythologie konden bezoeken, zullen ze in het vervolg alle 9 werelden moeten verkennen in de hoop informatie te vinden over de onheilspellende profetie van Loki die het einde van zowel de goden als de wereld voorspelt.

Maar die informatie komt niet zonder prijs: om antwoorden te vinden over Ragnarök, en welke rol Atreus in dit alles speelt, zal het duo het moeten opnemen tegen een hele resem nieuwe vijanden waaronder Noordse goden en angstaanjagende monsters. Zo zien we aan het einde van de trailer een kort gevecht met niemand minder dan Thor (the god of thunder) voorbijkomen, en komen vader en zoon onder andere ook oog in oog te staan met de rausachtige wolf-god Fenrir.

God of War Ragnarök komt uit op 9 november voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Makers van Marvel's Avengers-game kondigen laatste update aan

Nico De Greef-22 januari 2023 om 13:44

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het nog één laatste update zal uitbrengen voor Marvel's Avengers vooraleer ondersteuning van de game officieel wordt stopgezet.

De laatste update, aangeduid als update 2.8, zal op 31 maart worden uitgerold en voornamelijk bestaan uit balans-updates en bugfixes. Er worden dus geen nieuwe features of content meer aan de game toegevoegd. Vanaf 31 maart zullen spelers ook niet langer meer in-game cosmetische items kunnen aanschaffen.

Op 30 september zal de ondersteuning van de game volledig worden stopgezet, waarna het niet meer mogelijk zal zijn om de game digitaal aan te schaffen. Spelers die reeds een kopie van de game bezitten, zullen echter wel nog steeds toegang hebben tot alle single-player en multiplayer-content, aldus de ontwikkelaar.

Marvel's Avengers werd in 2020 uitgebracht voor de spelconsoles en pc en had potentieel om de droomgame van elke Marvel-fan te worden. Met het uitgebreide rooster van Marvel-helden hadden de makers gerust nog een decennia lang nieuwe content kunnen blijven maken. Lage spelersaantallen, aanhoudende technische en balans-problemen en het voortdurende uitstel van nieuwe content hebben er echter voor gezorgd dat spelers massaal elders gingen zoeken naar entertainment, en het spel (dat voornamelijk kon overleven op live service inkomsten) bijgevolg onvoldoende geld meer in het laadje bracht.

Hoewel dit nieuws voor fans van de game inslaat als een bom, is er ook goed nieuws: als bedankje richting de speler-community laat Crystal Dynamics weten dat alle cosmetische items in de game, waaronder outfits, takedowns, nameplates en challenge cards, permanent gratis beschikbaar worden gemaakt. Gamers die nog niet over een kopie van de game beschikken, kunnen deze nog aanschaffen tot en met 29 september.

Cinematische trailer 'Hogwarts Legacy' gedropt

Nico De Greef-18 januari 2023 om 16:24

Met nog een drietal weken te gaan tot de release van Hogwarts Legacy, staan generaties aan Potter-fans te popelen om eindelijk met het spel aan de slag te kunnen gaan. In de voorbije maanden zagen we al heel wat moois van de langverwachte game voorbijkomen waaronder een vrachtlading aan informatie en (gameplay)beelden van het spel. Nu hebben de makers weer een nieuwe trailer gedropt waarin de uitnodigingsbrief van Hogwarts wordt afgeleverd aan potentiële jonge heksen en tovenaars.

De brief wordt - zoals het de traditie is in het Harry Potter universum - afgeleverd door een uil die over enkele iconische locaties uit de game vliegt. Zo zien we onder meer Zweinstein en het verboden bos voorbijkomen, maar ook enkele gevaren die spelers onderweg tegen kunnen komen.

Hogwarts Legacy komt uit op 10 februari voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Later in het jaar, in april, verschijnt de game ook op de PlayStation 4 en Xbox One en in juli op de Nintendo Switch. Gamers die de Deluxe-editie van het spel hebben gekocht, krijgen vervroegde toegang en kunnen vanaf 7 februari al aan de slag met het spel.

Bekijk de cinamatische trailer van Hogwarts Legacy hieronder:

Ontdek meer