God of War Ragnarök onthult epische verhaaltrailer

Nico De Greef-14 september 2022 om 17:30

God of War Ragnarök's nieuwste trailer laat nogmaals zien waarom PlayStation Studios aan de top van de foodchain in de game-industrie staat.

Sony heeft een nieuwe trailer voor God of War Ragnarök onthuld waar dieper wordt ingegaan op het verhaal van de aanstaande game. De trailer bevat ook een aantal gameplaybeelden die er wederom fenomenaal uitzien.

Dat de originele God of War uit 2018 er visueel spectaculair uitziet, valt niet te betwisten. En die trend zal zich ook voortzetten in de aankomende Ragnarök-sequel. Waar Kratos en zijn zoon Atreus in het origineel nog 6 werelden uit de Noordse mythologie konden bezoeken, zullen ze in het vervolg alle 9 werelden moeten verkennen in de hoop informatie te vinden over de onheilspellende profetie van Loki die het einde van zowel de goden als de wereld voorspelt.

Maar die informatie komt niet zonder prijs: om antwoorden te vinden over Ragnarök, en welke rol Atreus in dit alles speelt, zal het duo het moeten opnemen tegen een hele resem nieuwe vijanden waaronder Noordse goden en angstaanjagende monsters. Zo zien we aan het einde van de trailer een kort gevecht met niemand minder dan Thor (the god of thunder) voorbijkomen, en komen vader en zoon onder andere ook oog in oog te staan met de rausachtige wolf-god Fenrir.

God of War Ragnarök komt uit op 9 november voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Racen met de Smurfen? Het kan binnenkort in Smurfs Kart!

Nico De Greef-30 september 2022 om 20:22

Nadat talloze franchises al de kartrace-behandeling hebben gekregen, is het nu de beurt aan de Smurfen om zich in het rijtje aan te sluiten. In november verschijnt Smurfs Kart voor de Nintendo Switch.

Fans van Mario Kart kunnen zich in de handen beginnen wrijven want binnenkort kunnen zij aan de slag met een gloednieuw kartracespel. Dit keer staan niet de figuren uit de Mario-games centraal, maar wordt het racen geblazen met niemand minder dan - jawel - de Smurfen!

Racen kan, zoals je alvast gewend bent van het genre, over verschillende banen elk met gevaarlijke obstakels en verborgen shortcuts om te ontdekken. Daarnaast komt elke Smurf ook met zijn eigen unieke kart en speciale items waarmee je tegenstanders het leven zuur kunt maken.

Smurfs Kart is zowel solo speelbaar als in lokale split-screen multiplayer met maximaal 4 spelers. Smurf jij straks als eerste naar de overwinning? Dan kun je vanaf 15 november helemaal losgaan, mits je over een Nintendo Switch beschikt natuurlijk.

Smurfs Kart is de tweede van vijf aangekondigde Smurfen-games die onderdeel zijn van een meerjarendeal tussen de Franse game-ontwikkelaar Microids en IMPS, het bedrijf dat de wereldwijde rechten van De Smurfen in handen heeft. Eerder brachten de twee bedrijven al het 3D-platformspel De Smurfen: Missie Vileaf uit. In die game moeten de Smurfen samenwerken om hun dorp en het hele bos te redden van een kwaadaardige giftige plant.

Google trekt de stekker uit gamestreamingdienst Stadia

Nico De Greef-29 september 2022 om 21:23

Google heeft op zijn website aangekondigd dat het binnenkort stop met het ondersteunen van Google Stadia, zijn streamingdienst voor games. Gebruikers die reeds games of hardware (zoals de Stadia-controller) hebben aangeschaft krijgen alles terugbetaald, aldus het technologiebedrijf.

Google Stadia werd in november 2019 gelanceerd en wordt na amper drie jaar stopgezet. Het platform, waarlangs gebruikers games via de cloud kunnen spelen, is dan toch niet zo populair of winstgevend dan men had verwacht. En dat is volgens Google meteen ook de reden waarom Stadia per 18 januari 2023 op zwart gaat.

Opmerkelijker is het nieuws dat Google alle Stadia-gebruikers belooft te compenseren. Het bedrijf zegt namelijk al het geld dat gebruikers reeds hebben uitgegeven aan games en hardware (zoals de Stadia-controller) terug te zullen betalen. Gebruikers van Stadia Pro - de betalende abonnementendienst van Stadia - krijgen hun lidgeld dan weer niet terug, maar hoeven ook niet meer te betalen totdat de dienst op 18 januari definitief offline gaat. Nieuwe spellen aanschaffen, is daarnaast ook niet langer meer mogelijk.

Er gingen al langer geruchten de rond dat Google de stekker zou gaan trekken uit Stadia. Vorig jaar kwamen er al opvallend weinig games uit voor het platform waarmee Google het succes van Xbox Game Pass en PlayStation Now hoopte te evenaren, en ook eigen in-house game-ontwikkelaars gaven al aan ermee te stoppen.

Hoeveel gebruikers Stadia telt, is niet geweten.

Ontdek meer