God of War Ragnarök onthult epische verhaaltrailer

Nico De Greef-14 september 2022 om 17:30

God of War Ragnarök's nieuwste trailer laat nogmaals zien waarom PlayStation Studios aan de top van de foodchain in de game-industrie staat.

Sony heeft een nieuwe trailer voor God of War Ragnarök onthuld waar dieper wordt ingegaan op het verhaal van de aanstaande game. De trailer bevat ook een aantal gameplaybeelden die er wederom fenomenaal uitzien.

Dat de originele God of War uit 2018 er visueel spectaculair uitziet, valt niet te betwisten. En die trend zal zich ook voortzetten in de aankomende Ragnarök-sequel. Waar Kratos en zijn zoon Atreus in het origineel nog 6 werelden uit de Noordse mythologie konden bezoeken, zullen ze in het vervolg alle 9 werelden moeten verkennen in de hoop informatie te vinden over de onheilspellende profetie van Loki die het einde van zowel de goden als de wereld voorspelt.

Maar die informatie komt niet zonder prijs: om antwoorden te vinden over Ragnarök, en welke rol Atreus in dit alles speelt, zal het duo het moeten opnemen tegen een hele resem nieuwe vijanden waaronder Noordse goden en angstaanjagende monsters. Zo zien we aan het einde van de trailer een kort gevecht met niemand minder dan Thor (the god of thunder) voorbijkomen, en komen vader en zoon onder andere ook oog in oog te staan met de rausachtige wolf-god Fenrir.

God of War Ragnarök komt uit op 9 november voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Baldur's Gate 3 verkozen tot 'Game van het Jaar' op de Game Awards

Nico De Greef-08 december 2023 om 16:04

Baldur's Gate 3, van de Belgische ontwikkelaar Larian Studios, is afgelopen nacht tijdens de Game Awards uitgeroepen tot 'Game van het Jaar'. Het spel wist daarnaast ook nog 5 andere awards in de wacht te slepen. Ook Alan Wake II, een game van Remedy Entertainment, viel meermaals in de prijzen.

Afgelopen nacht in het Peacock Theater in Los Angeles vond naar jaarlijkse traditie wederom de 'Oscars van de video games' plaats. Heel wat toptitels, waaronder Spider-Man 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Super Mario Bros. Wonder, streden om de felbegeerde hoofdprijs van 'Game van het Jaar', maar het was uiteindelijk Baldur's Gate 3, een spel van Belgische makelij, die met de award aan de haal ging.

"We hoopten dat we iets zouden winnen, maar dit is echt out of this world", reageert Jan Swaelens, studiohoofd van Larian, verrast op de overwinning. De studio sleepte naast de GOTY-titel maar liefst nog vijf andere awards in de wacht. Zo kreeg het ook de award voor Best Performance (Neil Newbon), Best Community Support, Best Role-Playing, Best Multiplayer en Players' Vote.

Naast Baldur's Gate 3 vielen er uiteraard nog heel wat andere games in de prijzen. Zo nam bijvoorbeeld ook Alan Wake II, een survivalhorrorgame van ontwikkelaar Remedy Entertainment, maar liefst vier awards mee naar huis, waaronder Best Narrative en Best Art Direction.

Andere noemenswaardige winnaars waren Cyberpunk 2077 (Best Ongoing Game), Armored Core VI: Fires of Rubicon (Best Action Game), The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Best Action/Adventure Game), Super Mario Bros. Wonder (Best Family Game) en Forza Motorsport (Best Innovation in Accessibility & Best Sports/Racing Game).

Een volledig lijst van de winnaars kun je hier bekijken.

Over Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 is het derde deel in de Baldur's Gate-serie en is een strategisch role-playing spel dat gebaseerd is op het populaire tabletop fantasy-rollenspel Dungeons & Dragons. In het spel verandert de speler na een parasitaire infectie langzaamaan in een monster en wordt een keuze aan de speler gepresenteerd: je verzetten tegen de corruptie, of je nieuwe mysterieuze krachten omarmen. Baldur's Gate 3 verscheen einde deze zomer op PC (Steam) en PlayStation 5, en is sinds kort ook verkrijgbaar op Xbox Series X/S.

Leer meer over de verschillende clans, fauna en flora van Avatar: Frontiers of Pandora

Nico De Greef-05 december 2023 om 19:11

Over enkele dagen kunnen spelers zelf uit op onderzoek in de wondere wereld van Avatar: Frontiers of Pandora. Maar niet voordat Ubisoft nog een laatste sneak peek heeft gedeeld van de langverwachte spel.

In de laatste featurette die door Ubisoft wordt gedeeld, gaan de makers van het spel dieper in op de verschillende Na'vi clans, en de al dan niet wilde fauna en flora waar spelers mee in aanraking zullen komen tijdens hun avonturen.

Wie het nieuws omtrent de game de voorbije maanden heeft gevolgd, zal inmiddels al weten dat Frontiers of Pandora geen hervertelling van de films wordt, maar zich zal afspelen in nog nooit eerder geziene gebieden op Pandora. Die gebieden zitten uiteraard ook tjokvol nieuwe nog nooit eerder geziene levensvormen waaronder drie nieuwe mysterieuze Na'vi clans: de Aranahe, de Zeswa en de Kame'tire.

Wie meer over deze clans en hun manieren van leven wil leren, kan dat nu dus via onderstaande video. Wil je het liever allemaal zelf ontdekken tijdens het spelen, dan moet je nog enkele dagen geduld hebben.

Avatar: Frontiers of Pandora verschijnt vanaf 7 december voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Amazon Luna en PC.

Ontdek meer