'Avatar' vanaf 21 september terug in de bioscoop

Dieter Blarinckx-13 september 2022 om 19:26

Hoewel het nog even wachten is op de langverwachte tweede 'Avatar'-film, wil dat niet zeggen dat we lang moeten wachten om terug te keren naar Pandora. Vanaf volgende week brengt Disney de eerste film namelijk even terug op het grote bioscoopscherm.

Om mensen al warm te maken voor 'Avatar: The Way of Water', herlanceert Disney de eerste, supersuccesvolle 'Avatar' even terug in de bioscoop. Niet in de gewone versie, maar in een volledig gerestaureerde versie in schitterende 4K-kwaliteit.

De film zal vanaf 21 september te herbeleven zijn in de Belgische bioscopen. Bij bioscoopgigant Kinepolis kan je 'm zelfs herontdekken in IMAX én/of 4DX.

De tweede film, 'Avatar: The Way of Water', staat gepland voor een bioscooprelease op 21 december.

Zien: trailer van nieuwe oorlogsfilm 'Civil War'

Karen Luiken-21 februari 2024 om 06:53

Fan van oorlogsfilms? Dan staat er weer een mooi pareltje op je te wachten. Vanaf 17 april is de nieuwe film ‘Civil War’ te zien in de Belgische bioscopen. Dit is de trailer.

‘Civil War’ is een actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van instorting staat en in totale chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Wagner Maura en Kirsten Dunst. De film is geschreven en geregisseerd door Alex Garland.

'Barbie' valt flink in de prijzen bij People's Choice Awards

Karen Luiken-19 februari 2024 om 07:47

‘Barbie’ heeft zondagavond flink wat prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de People’s Choice Awards in Los Angeles. De film won maar liefst vijf awards.

‘Barbie’ was voor acht prijzen genomineerd, waarvan er uiteindelijk vijf werden verzilverd. De film werd verkozen tot ‘Film van het jaar’ en ‘Comedy van het jaar’. Verder kreeg Ryan Gosling voor zijn rol als Ken de prijs voor ‘Mannelijke filmster van het jaar’ en deed Margot Robbie als Barbie hetzelfde voor ‘Vrouwelijke filmster van het jaar’. De vijfde prijs ging naar America Ferrera, die voor haar rol in ‘Barbie’ een prijs kreeg voor ‘Filmoptreden van het jaar’.

Andere prijswinnaars waren onder anderen Taylor Swift met twee beeldjes (‘Vrouwelijke artiest van het jaar’ en ‘Popartiest van het jaar’), BTS-zanger Jung Kook (‘Mannelijke artiest van het jaar’) en Beyoncé (‘R&B ster van het jaar’).

Ontdek meer