Eerste trailer 'Assassin Creed: Mirage' onthuld tijdens Ubisoft Forward

Nico De Greef-10 september 2022 om 21:25

Tijdens de Ubisoft Forward-presentatie op zaterdagavond werd de eerste trailer van het aankomende Assassin's Creed Mirage onthuld. In de cinematische beelden maken spelers alvast kennis met het hoofdpersonage Basim, 20 jaar voor het begin van Assassin's Creed Valhalla.

Nadat niet zo lang geleden het bestaan van de game werd bevestigd door Ubisoft, komen nu eindelijk ook meer te weten over het verhaal de game.

Zo zal Mirage 20 jaar voor Assassin's Creed Valhalla plaatsvinden en spelers in de voetsporen van de Basim Ishaq laten treden. Basim zagen we in Valhalla als meester assassin, maar is hier slechts een sluwe straatdief die in z'n eentje opgroeide in de straten van Bagdad. Na het plegen van een gewelddadige daad met dodelijke afloop vlucht Basim naar Alamut, de legendarische thuishaven van de Hidden Ones (aka Assassins), waar hij Roshan ontmoet die hem traint tot een volwaardige assassin.

Eerder lekte al uit dat Mirage een eerbetoon moet worden aan de allereerste AC-game door op minder RPG elementen te vertrouwen en de focus opnieuw meer op stealth en parkour te leggen. Die belofte komen de makers na, want spelers zullen voor het eerst doelwitten kunnen uitschakelen met nog meer uitgekiende methoden dan ooit tevoren. Daarnaast zal Mirage een pak meer lineair zijn en een korter verhaal vertellen dan voorgaande delen.

Assassin's Creed Mirage verschijnt ergens in de loop van 2023 op zowel de vorige als de huidige generatie PlayStation -en Xbox-consoles, PC en Amazon Luna.

Bekijk hieronder de sfeervolle reveal trailer en enkele screenshots van de game:

©Ubisoft

1
2
3
4

Makers van Marvel's Avengers-game kondigen laatste update aan

Nico De Greef-22 januari 2023 om 13:44

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het nog één laatste update zal uitbrengen voor Marvel's Avengers vooraleer ondersteuning van de game officieel wordt stopgezet.

De laatste update, aangeduid als update 2.8, zal op 31 maart worden uitgerold en voornamelijk bestaan uit balans-updates en bugfixes. Er worden dus geen nieuwe features of content meer aan de game toegevoegd. Vanaf 31 maart zullen spelers ook niet langer meer in-game cosmetische items kunnen aanschaffen.

Op 30 september zal de ondersteuning van de game volledig worden stopgezet, waarna het niet meer mogelijk zal zijn om de game digitaal aan te schaffen. Spelers die reeds een kopie van de game bezitten, zullen echter wel nog steeds toegang hebben tot alle single-player en multiplayer-content, aldus de ontwikkelaar.

Marvel's Avengers werd in 2020 uitgebracht voor de spelconsoles en pc en had potentieel om de droomgame van elke Marvel-fan te worden. Met het uitgebreide rooster van Marvel-helden hadden de makers gerust nog een decennia lang nieuwe content kunnen blijven maken. Lage spelersaantallen, aanhoudende technische en balans-problemen en het voortdurende uitstel van nieuwe content hebben er echter voor gezorgd dat spelers massaal elders gingen zoeken naar entertainment, en het spel (dat voornamelijk kon overleven op live service inkomsten) bijgevolg onvoldoende geld meer in het laadje bracht.

Hoewel dit nieuws voor fans van de game inslaat als een bom, is er ook goed nieuws: als bedankje richting de speler-community laat Crystal Dynamics weten dat alle cosmetische items in de game, waaronder outfits, takedowns, nameplates en challenge cards, permanent gratis beschikbaar worden gemaakt. Gamers die nog niet over een kopie van de game beschikken, kunnen deze nog aanschaffen tot en met 29 september.

Cinematische trailer 'Hogwarts Legacy' gedropt

Nico De Greef-18 januari 2023 om 16:24

Met nog een drietal weken te gaan tot de release van Hogwarts Legacy, staan generaties aan Potter-fans te popelen om eindelijk met het spel aan de slag te kunnen gaan. In de voorbije maanden zagen we al heel wat moois van de langverwachte game voorbijkomen waaronder een vrachtlading aan informatie en (gameplay)beelden van het spel. Nu hebben de makers weer een nieuwe trailer gedropt waarin de uitnodigingsbrief van Hogwarts wordt afgeleverd aan potentiële jonge heksen en tovenaars.

De brief wordt - zoals het de traditie is in het Harry Potter universum - afgeleverd door een uil die over enkele iconische locaties uit de game vliegt. Zo zien we onder meer Zweinstein en het verboden bos voorbijkomen, maar ook enkele gevaren die spelers onderweg tegen kunnen komen.

Hogwarts Legacy komt uit op 10 februari voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Later in het jaar, in april, verschijnt de game ook op de PlayStation 4 en Xbox One en in juli op de Nintendo Switch. Gamers die de Deluxe-editie van het spel hebben gekocht, krijgen vervroegde toegang en kunnen vanaf 7 februari al aan de slag met het spel.

Bekijk de cinamatische trailer van Hogwarts Legacy hieronder:

Ontdek meer