Captain America en Black Panther komen samen in nieuwe Marvel-game

Nico De Greef-10 september 2022 om 08:33

Een nieuwe big budget Marvel-game is aangekondigd waarin superhelden als Captain America en Black Panther samenkomen om het kwaad te bestrijden.

Op het Disney fan-event D23 is door Skydance New Media een nieuwe Marvel-game onthuld waarin fans onder andere in de huid van de superhelden Captain America en Black Panther zullen kunnen kruipen.

Een korte teaser trailer toont dat de game zich af zal gaan spelen in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog en het verhaal zal focussen op een conflict tussen bovenstaande helden en de Nazistische organisatie Hydra.

Hoewel Captain America en Black Panther (wie in de game zal worden belichaamt door Azzuri, de grootvader van T'Challa) zelf prima hun mannetje kunnen staan, zullen ze er echter niet helemaal alleen voor staan, zo kunnen de helden ook nog rekenen op de hulp van Nanali (een strijdster van Wakanda) en een Amerikaanse soldaat genaamd Gabriel Jones, die eveneens speelbaar zullen zijn in het spel.

Wanneer de actievolle game - waarvan op dit moment nog geen titel bekend is - moet verschijnen, is niet geweten. Meer details over de game worden in de komende maanden verwacht.

Zien: meer gameplay en reacties van 'Hogwarts Legacy' gedropt

Dieter Blarinckx-28 januari 2023 om 16:41

Voor Potterheads is het nog een dikke week ongeduldig wachten op de langverwachte game 'Hogwarts Legacy'. En nu verschijnen alvast de eerste reacties van influencers en YouTubers die de kans kregen de game al wat vroeger te ontdekken.

'Hogwarts Legacy' een open wereld actie-rpg, neemt spelers mee naar de beroemde tovenaarsschool Hogwarts van de jaren 1800 waar ze de hoofdrol spelen in hun eigen magische avontuur. Spelers zullen er bekende en nieuwe omgevingen kunnen verkennen, magische wezens ontmoeten, toverdrankjes maken, spreuken leren en vriend- of vijandschappen smeden om zo de tovenaar te worden die ze zelf willen zijn.

In de game neem je de rol aan van een student(e) die een late uitnodiging krijgt om school te lopen op Hogwarts. Eenmaal daar ontdek je dat je over een ongebruikelijke gave beschikt: het overweg kunnen met een zeer oude vorm van magie. Of je deze gave voor goede of slechte doeleinden gebruikt is helemaal aan jou om te beslissen.

En die magische wereld ziet er fantastisch en beeldschoon uit. Dat kunnen we concluderen bij het zien van de eerste gameplay-video's en reacties. Enkele YouTubers en Potterheads kregen de kans om de game in preview uit te proberen.

Check hieronder enkele leuke en magische video's.

'Hogwarts Legacy' zal droppen op 10 februari.

Makers van Marvel's Avengers-game kondigen laatste update aan

Nico De Greef-22 januari 2023 om 13:44

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het nog één laatste update zal uitbrengen voor Marvel's Avengers vooraleer ondersteuning van de game officieel wordt stopgezet.

De laatste update, aangeduid als update 2.8, zal op 31 maart worden uitgerold en voornamelijk bestaan uit balans-updates en bugfixes. Er worden dus geen nieuwe features of content meer aan de game toegevoegd. Vanaf 31 maart zullen spelers ook niet langer meer in-game cosmetische items kunnen aanschaffen.

Op 30 september zal de ondersteuning van de game volledig worden stopgezet, waarna het niet meer mogelijk zal zijn om de game digitaal aan te schaffen. Spelers die reeds een kopie van de game bezitten, zullen echter wel nog steeds toegang hebben tot alle single-player en multiplayer-content, aldus de ontwikkelaar.

Marvel's Avengers werd in 2020 uitgebracht voor de spelconsoles en pc en had potentieel om de droomgame van elke Marvel-fan te worden. Met het uitgebreide rooster van Marvel-helden hadden de makers gerust nog een decennia lang nieuwe content kunnen blijven maken. Lage spelersaantallen, aanhoudende technische en balans-problemen en het voortdurende uitstel van nieuwe content hebben er echter voor gezorgd dat spelers massaal elders gingen zoeken naar entertainment, en het spel (dat voornamelijk kon overleven op live service inkomsten) bijgevolg onvoldoende geld meer in het laadje bracht.

Hoewel dit nieuws voor fans van de game inslaat als een bom, is er ook goed nieuws: als bedankje richting de speler-community laat Crystal Dynamics weten dat alle cosmetische items in de game, waaronder outfits, takedowns, nameplates en challenge cards, permanent gratis beschikbaar worden gemaakt. Gamers die nog niet over een kopie van de game beschikken, kunnen deze nog aanschaffen tot en met 29 september.

Ontdek meer