Dit zijn de nieuwe AirPods van Apple

Dieter Blarinckx-09 september 2022 om 12:00

Het is een zotte week voor Apple-fans, want eerder deze week kondigde de techgigant niet alleen de nieuwe generatie iPhones en Watches aan, ook werden de nieuwe AirPods officieel voorgesteld!

De AirPods Pro 2 draaien op de nieuwe H2-processor, maar ook een nieuwe low-distortion-versterker, waardoor je meer diepte en helderheid hoort over een groter bereik. Maar wat deze nieuwe AirPods zo cool maakt, is dat ze spatial audio ondersteunen. Zo krijg je nóg meer impact en lijkt het alsof je tussen de artiesten zit. Je kan deze ervaring volledig personaliseren door deze af te stemmen op jouw oor, want ieder oor is uniek! Je kan eenvoudig met je iPhone-camera een digitale scan maken van je oor, waarna de AirPods aan het werk gaan!

Wat ook een update gekregen heeft, is de ruisonderdrukking. Hierdoor kan je nog meer achtergrondgeluiden wegfilteren. Daarnaast kan je gebruikmaken van Adaptive Transparency, waarbij je bepaalde geluiden toch kan wegfilteren, zoals het geruis van een trein of werkzaamheden.

Daarnaast kan je nu ook - eindelijk - het volume aanpassen door te swipen op het steeltje van de AirPods. Ook de batterij kreeg een serieuze update: je oortjes kunnen nu tot wel 6u meegaan!

De nieuwe AirPods Pro 2 kosten 299 euro en zijn vanaf nu te pre-orderen. Vanaf 23 september zijn ze overal verkrijgbaar.

Grote prijsdaling voor Tesla’s in ons land

Dieter Blarinckx-13 januari 2023 om 13:33

Na de grote hetze in China rond de prijsdaling van enkele Tesla-modellen, is het nu ook de beurt aan Europa (en dus ook België). Concreet zullen de Tesla Model 3 en Model Y in prijs verlagen.

Tesla Benelux heeft zopas bevestigd dat ze de prijzen in ons land zullen doen dalen. Zo zullen Tesla Model 3 en Model Y tot wel 18% goedkoper worden. Dat wil zeggen dat je gemakkelijk zo’n 12.000 euro minder betaalt dan vroeger.

Waarom worden deze modellen dan net een stuk goedkoper? Dat is vooral te wijten aan de goedkopere productie:

“Nu we een turbulent jaar van verstoringen in de toeleveringsketen achter de rug hebben, zien we een normalisering van een deel van de kosteninflatie”, klinkt het bij de woordvoerdster van Tesla Benelux.

Ook de toename van de “lokale autoproductie” en de “verdere schaalvoordelen” zorgen voor goedkopere Tesla’s in Europa.

Tinder introduceert waarschuwingen voor oplichters

Dieter Blarinckx-12 januari 2023 om 08:38

Op datingapps zoals Tinder, Bumble of Grindr kom je vaak oplichters tegen. En daar willen ze nu wat aan doen. Tinder introduceert nu namelijk waarschuwingen voor oplichters op hun platform.

Voortaan zal Tinder gebruikers gaan waarschuwen over oplichters die actief zijn op het platform. Dat geldt trouwens niet enkel voor Tinder, maar ook voor de andere apps van moederbedrijf Match Group.

In die datingapps proberen oplichters geld af te troggelen van hun matches. In Amerika loopt de schade bijvoorbeeld al op tot 300 miljoen dollar, allemaal door oplichters.

Match Group adviseert mensen nu om nooit geld te sturen naar personen die ze nooit hebben ontmoet en dat je moet opletten voor mensen die zich té rijk voordoen:

“Als een potentiële nieuwe liefde je meteen crypto- of investeringsadvies geeft, dan is er een grote kans dat het een scam is. Rapporteer deze dingen altijd meteen op het platform waar je elkaar hebt ontmoet."

Ontdek meer