Red Bull Zeepkistenrace: zijn we gecrasht?!

Joyce Vander Auwera-08 september 2022 om 12:15

Red Bull is na vijf jaar afwezigheid opnieuw op zoek gegaan naar prettig gestoorde creatievelingen die allemaal een wagen bouwen zonder een motor of enige aandrijving behalve de zwaartekracht. Vandaag halen Clémentine Caron, Steffi Mercie, Gerben Tuerlinckx en Valeria Ni de 'Furrari' uit de garage en strijden ze voor de winst!

Dit moet je weten voor je naar Tomatina in Valencia gaat

Chelsy Vanlerberghe-26 augustus 2024 om 14:26

Oké, laten we eerlijk zijn: een tomatenfestival klinkt misschien niet het wildste dat er is, maar je zou ervan verschieten. TAGMAG Insider Clémentine en sidechick Lilqra gingen Tomatina verkennen, en het was er boenk op! Letterlijk!

Dit tomatengevecht vindt plaats op de laatste woensdag van augustus in Buñol, een dorpje in de buurt van het mooie Valencia. Het Tomatina Festival is ontstaan in 1945 door een conflict tussen twee groepen jongeren die een parade verstoorden door met tomaten te gooien. Wat begon als chaos is uitgegroeid tot een wereldberoemd evenement dat duizenden mensen trekt. Na het festival ruikt Buñol dagenlang naar tomatenpuree, en de zuren in de tomaten helpen zelfs om de straten schoon te maken.

Elk jaar worden er tijdens het festival meer dan 145.000 kilo tomaten gebruikt. Deze tomaten zijn speciaal geselecteerd omdat ze te rijp zijn om te verkopen, dus maak je geen zorgen over voedselverspilling.

Zin gekregen om volledig doorweekt te raken in tomatensap? Dit zijn tips & tricks als je van plan bent om naar Tomatina af te reizen.

  1. Beveilig je waardevolle spullen: Zorg ervoor dat je waardevolle spullen, zoals telefoons en portemonnees, veilig zijn opgeborgen in waterdichte zakken of laat ze achter op een veilige plek. Tomaten en technologie gaan niet goed samen!

  2. Draag kleren die kapot mogen: Verwacht niet dat je kleding deze dag overleeft. Het is de perfecte gelegenheid om die oude T-shirts en shorts een laatste eer te bewijzen.

  3. Bescherm je ogen: Neem een duikbril mee. Het tomatensap kan prikken in je ogen. Een zwembril of veiligheidsbril kan je helpen om het gevecht goed door te komen.

  4. Kom vroeg: Buñol wordt overspoeld door feestgangers. Zorg dat je vroeg aankomt voor een goede plek. Clé en Lilqra regelden via Festivals All Around een bus. Zet de wekker maar vroeg, want zij moesten om 6u opstaan!

  5. Squeeze it first! Gooi alleen tomaten en knijp ze eerst fijn om blessures te voorkomen. Vermijd het gooien van harde voorwerpen en respecteer de aanwijzingen van de organisatoren.

  6. Ga naar een afterparty! Na het gevecht kun je je energieniveau weer aanvullen bij een van de afterparties. En voor de bierliefhebbers: bij ‘Most 4 Food’ kan je 3 liter bier krijgen voor 7,80 euro en 5 liter voor slechts 11 euro!

Wil je het tomatenfestijn van dichtbij meemaken? Check 'On Est Party' op Streamz of hieronder om een voorproefje te krijgen van dit gekke feest.

MEAU komt naar De Roma in Antwerpen

Chelsy Vanlerberghe-13 augustus 2024 om 11:25

MEAU, de Nederlandse sensatie die ons met haar muziek keer op keer weet te raken, komt terug naar Antwerpen. Op donderdag 27 maart 2025 staat ze in De Roma.

MEAU, oftewel Meau Hewitt, is pas 24 jaar oud en al een grote naam in de muziekwereld. De zangeres, songwriter en producer maakt al muziek sinds ze kan lopen. Na haar pop/rockopleiding aan de Herman Brood-academie, richtte ze zich op het schrijven van Nederlandstalige nummers, geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser. Het resultaat? De mooiste indiepop; een vleugje synths, warme klanken, dromerige koortjes en goudeerlijke teksten. Haar monsterhit 'Dat Heb Jij Gedaan' stootte niemand minder dan Stromae van de eerste plaats in België. Haar debuutalbum ‘22’ is een intens persoonlijk album met nummers over liefde, zoektocht naar jezelf, in de war zijn of de chaos achter je laten en je vrij voelen.

De ticketverkoop voor haar show in De Roma start op woensdag 14 augustus om 13:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.livenation.be en deroma.be en kosten tussen de €28 en €30, inclusief servicekosten

Ontdek meer