Dit is de nieuwe generatie van iPhones

Dieter Blarinckx-07 september 2022 om 18:33

Zonet vond de halfjaarlijkse Keynote van Apple plaats, waar traditioneelgewijs de nieuwe Apple Watches, AirPods én iPhones werden voorgesteld. Eindelijk hebben we dus alle officiële info over de iPhone 14!

iPhone 14 en 14 Plus

Naast de nieuwe generatie van Apple Watches en de nieuwe AirPods Pro, keek iedereen vooral uit naar de nieuwe generatie van iPhones en ook deze werden officieel voorgesteld!

Zo introduceert Apple de iPhone 14 en 14 Plus, met een betere camera, betere chip, maar vooral twee grote en nieuwe veiligheidstoepassingen: je iPhone 14 kan nu een auto-ongeval detecteren én nu kan je ook op je iPhone rekenen op plaatsen waar je geen ontvangst hebt. Via satellietverbinding kan je toch nog communiceren met een S.O.S-signaal via satelliet.

Deze twee modellen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren: zwart, wit, lichtblauw, lichtpaars en rood.

De iPhone 14 kost 1.019 euro, de iPhone 14 Plus 1.169 euro.

Pre-orderen kan vanaf 9 september, en hij is verkrijgbaar vanaf 16 september.

(lees verder onder de foto)

iPhone 14 Pro en 14 Pro Max

Naast deze twee indrukwekkende modellen, introduceert Apple ook de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max, de meer luxueuze variant van het basismodel. En zoals enkele bronnen al gemeld hadden, is er bij de Pro en Pro Max geen top notch meer, maar een “dynamic island”. Het pilvormige eiland bovenaan je scherm kan groter worden voor alle mogelijke alerts, of laten zien wat er op de achtergrond bezig is. Zo kan je veel efficiënter multitasken en switchen tussen je apps.

Maar wat deze iPhone écht speciaal maakt is het feit dat deze “always on” is. Net zoals de Apple Watch, kan je homescreen altijd aanblijven aan een lager verbruik.

Deze twee modellen zijn verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, zilver, goud en het nieuwe stijlvolle paars.

De iPhone 14 Pro kost 1.329 euro, de iPhone 14 Pro Max 1.479 euro.

Pre-orderen kan vanaf 9 september, en hij is verkrijgbaar vanaf 16 september.

Meer info over iPhone 14 kan je hier vinden.

Ken je deze 'verborgen' knop op je iPhone al?

Chelsy Vanlerberghe-10 april 2024 om 11:38- Foto:

Lesli Whitecotton via Unsplash

Wist je dat het Apple-logo op de achterkant van je iPhone eigenlijk een echte knop is die je kan gebruiken? En nee, het is geen geavanceerde hack. Het is een ingebouwde functie waarvan we nooit wisten dat die bestond.

Dus, hoe werkt het? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar je instellingen, tikt op "toegankelijkheid," dan op "aanraken" en vervolgens scroll je helemaal naar beneden naar "tik op achterkant." Daar kun je instellen wat er gebeurt als je één, twee of drie keer op het Apple-logo tikt. Denk aan dingen zoals je telefoon op stil zetten, een screenshot maken, de zaklamp aan- of uitzetten, of zelfs een snelkoppeling openen. Handig!

De functie is er al sinds de release van iOS 14 in september 2020. Dus ja, we hebben allemaal al die tijd met een verborgen knop op onze iPhones rondgelopen zonder het te weten.

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Ontdek meer