Dit is de nieuwe generatie van iPhones

Dieter Blarinckx-07 september 2022 om 18:33

Zonet vond de halfjaarlijkse Keynote van Apple plaats, waar traditioneelgewijs de nieuwe Apple Watches, AirPods én iPhones werden voorgesteld. Eindelijk hebben we dus alle officiële info over de iPhone 14!

iPhone 14 en 14 Plus

Naast de nieuwe generatie van Apple Watches en de nieuwe AirPods Pro, keek iedereen vooral uit naar de nieuwe generatie van iPhones en ook deze werden officieel voorgesteld!

Zo introduceert Apple de iPhone 14 en 14 Plus, met een betere camera, betere chip, maar vooral twee grote en nieuwe veiligheidstoepassingen: je iPhone 14 kan nu een auto-ongeval detecteren én nu kan je ook op je iPhone rekenen op plaatsen waar je geen ontvangst hebt. Via satellietverbinding kan je toch nog communiceren met een S.O.S-signaal via satelliet.

Deze twee modellen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren: zwart, wit, lichtblauw, lichtpaars en rood.

De iPhone 14 kost 1.019 euro, de iPhone 14 Plus 1.169 euro.

Pre-orderen kan vanaf 9 september, en hij is verkrijgbaar vanaf 16 september.

(lees verder onder de foto)

iPhone 14 Pro en 14 Pro Max

Naast deze twee indrukwekkende modellen, introduceert Apple ook de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max, de meer luxueuze variant van het basismodel. En zoals enkele bronnen al gemeld hadden, is er bij de Pro en Pro Max geen top notch meer, maar een “dynamic island”. Het pilvormige eiland bovenaan je scherm kan groter worden voor alle mogelijke alerts, of laten zien wat er op de achtergrond bezig is. Zo kan je veel efficiënter multitasken en switchen tussen je apps.

Maar wat deze iPhone écht speciaal maakt is het feit dat deze “always on” is. Net zoals de Apple Watch, kan je homescreen altijd aanblijven aan een lager verbruik.

Deze twee modellen zijn verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, zilver, goud en het nieuwe stijlvolle paars.

De iPhone 14 Pro kost 1.329 euro, de iPhone 14 Pro Max 1.479 euro.

Pre-orderen kan vanaf 9 september, en hij is verkrijgbaar vanaf 16 september.

Meer info over iPhone 14 kan je hier vinden.

Grote prijsdaling voor Tesla’s in ons land

Dieter Blarinckx-13 januari 2023 om 13:33

Na de grote hetze in China rond de prijsdaling van enkele Tesla-modellen, is het nu ook de beurt aan Europa (en dus ook België). Concreet zullen de Tesla Model 3 en Model Y in prijs verlagen.

Tesla Benelux heeft zopas bevestigd dat ze de prijzen in ons land zullen doen dalen. Zo zullen Tesla Model 3 en Model Y tot wel 18% goedkoper worden. Dat wil zeggen dat je gemakkelijk zo’n 12.000 euro minder betaalt dan vroeger.

Waarom worden deze modellen dan net een stuk goedkoper? Dat is vooral te wijten aan de goedkopere productie:

“Nu we een turbulent jaar van verstoringen in de toeleveringsketen achter de rug hebben, zien we een normalisering van een deel van de kosteninflatie”, klinkt het bij de woordvoerdster van Tesla Benelux.

Ook de toename van de “lokale autoproductie” en de “verdere schaalvoordelen” zorgen voor goedkopere Tesla’s in Europa.

Tinder introduceert waarschuwingen voor oplichters

Dieter Blarinckx-12 januari 2023 om 08:38

Op datingapps zoals Tinder, Bumble of Grindr kom je vaak oplichters tegen. En daar willen ze nu wat aan doen. Tinder introduceert nu namelijk waarschuwingen voor oplichters op hun platform.

Voortaan zal Tinder gebruikers gaan waarschuwen over oplichters die actief zijn op het platform. Dat geldt trouwens niet enkel voor Tinder, maar ook voor de andere apps van moederbedrijf Match Group.

In die datingapps proberen oplichters geld af te troggelen van hun matches. In Amerika loopt de schade bijvoorbeeld al op tot 300 miljoen dollar, allemaal door oplichters.

Match Group adviseert mensen nu om nooit geld te sturen naar personen die ze nooit hebben ontmoet en dat je moet opletten voor mensen die zich té rijk voordoen:

“Als een potentiële nieuwe liefde je meteen crypto- of investeringsadvies geeft, dan is er een grote kans dat het een scam is. Rapporteer deze dingen altijd meteen op het platform waar je elkaar hebt ontmoet."

Ontdek meer