Kliniek zoekt iemand die tegen betaling op commando kan braken

Karen Luiken-07 september 2022 om 06:06

Kun jij op commando braken? Stop dan niet langer met het zoeken naar de ideale job. Kindt Clinics, een fobieënkliniek uit Amsterdam, wil mensen betalen om over te geven.

Kindt Clinics is een kliniek die mensen met angsten behandelt. In dit specifieke geval gaat het om mensen met een fobie voor overgeven. Om hen daarvan af te helpen, laat het Amsterdamse bedrijf zijn cliënten oog in oog staan met hun angsten door ‘iemand’ in hun buurt te laten braken. En naar die ‘iemand’ wordt nu dus gezocht.

Voorheen was het een student die de functie bekleedde, maar die persoon is gestopt en bij een ander bedrijf aan de slag gegaan. “We betaalden hem 50 euro voor elke keer dat hij voor ons overgaf, maar we staan ook open voor een hoger tarief”, vertelt psycholoog Maartje Kroese van de kliniek tegen het AD.

De nieuwe werkgever, of beter gezegd: overgever, zal regelmatig naar de kliniek moeten komen. Zeker twee keer per maand.

Tiener overleden na aanval haai

Karen Luiken-05 februari 2023 om 08:04- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Een 16-jarig meisje is dit weekend overleden in West-Australië. Ze werd aangevallen door een haai toen ze aan het zwemmen was in de Swan-rivier.

Het meisje voer naar verluidt samen met wat andere mensen op jetski’s rond op de Swan-rivier. De tiener besloot een plons in het water toen ze een groep dolfijnen zag en werd vervolgens aangevallen door een haai. Ze raakte ernstig gewond en werd uit het water gehaald, maar hulp mocht niet meer baten.

Het is niet bekend van welke soort de haai is. Persbureau AFP meldt dat het in dit gebied de eerste fatale haaiaanval is sinds 1923. Toen overleed een 13-jarig jongetje.

Mannen verstoppen zich 7 uur per jaar in de badkamer, zegt onderzoek

Karen Luiken-30 januari 2023 om 07:16- Foto:

Photo by Gabor Monori on Unsplash

Mannen brengen gemiddeld zo’n zeven uur per jaar door op het toilet. Deels om hun behoefte te doen natuurlijk, maar ook om hun wederhelft (of kinderen) te ontwijken. Dat blijkt volgens Mirror uit een studie die is uitgevoerd in opdracht van badkamerexpert Pebble Grey.

Er zijn verschillende redenen waarom mannen een bezoekje brengen aan het toilet of de badkamer. De meest voor de hand liggende is het doen van een behoefte. Maar uit een onderzoek dat onder 1000 mannen is gehouden, blijkt dat het hebben van een adempauze ook een belangrijke reden is. De één heeft er een nodig vanwege een zeurende partner, de ander vanwege schreeuwende kinderen.

Verder blijkt ook dat het vermeiden van klusjes een reden is om te gaan, net zoals het spenderen van wat tijd op een mobiele telefoon. “We hebben allemaal tijd voor onszelf nodig, om de balans op te maken of gewoon even helemaal niets te hoeven”, zegt een woordvoerder van Pebble Grey volgens Mirror. “De badkamer lijkt voor die momenten de beste go-to place te zijn. Het is een toevluchtsoord, een plek waar we ons kunnen afsluiten van de buitenwereld, ook al is het slechts tijdelijk.”

Ontdek meer