Attractie breekt af: meerdere gewonden

Karen Luiken-05 september 2022 om 15:15

Zeker tien mensen zijn ernstig gewond geraakt op een kermis in het Indiase Mohali. Een vijftien meter hoge attractie met daarin vijftig mensen brak tijdens een ritje af en stortte naar beneden.

Het ongeluk gebeurde zondagavond. Tien kermisbezoekers, waaronder vijf kinderen, zijn door de val gewond geraakt. Verschillende mensen moesten met met rug- en kaakklachten naar het ziekenhuis worden gebracht. Niemand is gelukkig in levensgevaar.

De organisator van de kermis gaat uitzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. “Het lijkt erop dat er een technische fout was”, zegt Sunny Singh volgens The Hindustan Times. “Dit is nog nooit eerder gebeurd. We werken mee aan alle onderzoeken van de politie.”

Rokers krijgen jaarlijks extra week vrij

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:32- Foto:

Photo by Reza Mehrad on Unsplash

Mensen die tijdens het werk meerdere keren per dag roken, krijgen jaarlijks vanwege hun verslaving een extra week vrij van hun werk. Dat blijkt uit onderzoek, meldt LadBible.

Uit cijfers van het Office for National Statistics is gebleken dat zo’n 52 procent van de rokers meerdere keren zijn werkplek verlaat om een sigaretje te roken of aan een vape te lurken. Per dag neemt die gewoonte twintig minuten in beslag.

Nu klinkt dat misschien niet als een schokkend getal, maar daar komt verandering in als je dit een jaar lang iedere werkdag doet. Dan kom je namelijk uit op een totale rooktijd van 39 uur. Oftewel: een fulltime werkweek. Veel rokers krijgen die 'gratis' zonder er andere vrije dagen of pauzemomenten voor in te hoeven leveren.

Tieners doden zwaan en eten de vogel op

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:27

Drie tieners hebben in New York een zwaan gedood en opgegeten. De vier jongen van het dier werden ook meegenomen. Dat melden verschillende media.

De politie sloeg deze week alarm nadat Faye, een iconische zwaan in het plaatsje Manlius, als vermist werd opgegeven. Agenten gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat de vogel was vermoord. Drie tieners zouden daar verantwoordelijk voor zijn. Zij slopen midden in de nacht een vijvergebied binnen en stortten zich op de vogel.

Nadat de tieners de zwaan hadden gedood, brachten ze het stoffelijk overschot naar het huis van een tante. Daar werd de vogel gekookt en opgegeten. De vier jongen van de zwaan zijn veilig teruggevonden en worden verzorgd door een bioloog.

De tieners zijn gearresteerd.

Ontdek meer