Sekiro: Shadows Die Twice krijgt nieuwe content in oktober

Nico De Greef-29 juli 2020 om 19:15

Sekiro: Shadows Die Twice krijgt later dit jaar een gratis content-update die heel wat nieuwigheden toevoegt aan de game. Dat hebben FromSoftware en Activision vandaag onverwachts aangekondigd nadat eerder werd beweerd dat de game geen updates zou krijgen.

Anderhalf jaar na release lijken de ontwikkelaar en uitgever dan toch nog niet klaar met Sekiro. Op 29 oktober wordt namelijk een nieuwe update uitgerold die nieuwe uitdagingen en extra's aan de game toevoegt waaronder nieuwe spelmodussen en outfits.

Versla bazen na elkaar

Vanaf oktober kunnen spelers zich helemaal uitleven in twee nieuwe spelmodussen genaamd Reflections of Strength en Gaunlets of Strenght. In eerstgenoemde mode kunnen spelers een willekeurige bossfight selecteren en deze zo vaak spelen als ze willen. Dit moet als voorbereiding dienen op de Gaunlets of Strenght-mode, een zogenaamde boss rush-mode waarin de speler het uiteindelijk in opeenvolgende rondes op moet nemen tegen alle bazen in de game. Beide modes kunnen worden gespeeld via de Sculptor Idols die verspreid zijn over de spelwereld.

Verken Ashina in stijl

Tot op heden was het niet mogelijk om de look van de Wolf te veranderen. Daar komt binnenkort verandering in met de introductie van outfits. Spelers krijgen keuze uit 3 cosmetische kledingsets, waaronder 'Tengu' en 'Old Ashina Shinobi', waarmee ze voortaan in stijl de spelwereld kunnen verkennen. Twee van de drie outfits kunnen worden unlocked door de Gaunlets of Strenght-modus te voltooien. De derde outfit wordt vrijgespeeld zodra je de game eenmalig hebt uitgespeeld. De One Armed Wolf heeft er nog nooit zo badass uitgezien!

Help of saboteer spelers

De derde en laatste toevoeging heet Remnants. Dit zijn korte tekstboodschappen of animaties, gelijkaardig als de tips in de Dark Souls en Bloodborne-spellen, die spelers kunnen achterlaten in de spelwereld. Wanneer een speler een boodschap goedkeurt, krijgt de eigenaar van dat bericht zijn HP volledig herstelt. Dit is extra handig wanneer je bijvoorbeeld middenin een gevecht zit en je zonder healing items komt te vallen.

Sekiro: Shadows Die Twice is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. Ben jij blij met deze gratis update?

Nostalgie: 'Putt-Putt' en 'Freddi Fish' komen volgend jaar naar Nintendo Switch!

Nico De Greef-28 december 2021 om 15:54

Wie opgroeide in de jaren '90 weet het nog als de dag van gisteren: Freddi Fish, Spy Fox, Putt-Putt en Pyjama Sam waren voor heel wat nineties kids de allereerste games waarmee ze in aanraking kwamen.

Wie de heerlijke nostalgie van deze klassiekers wil opsnuiven, krijgt daar binnenkort de kans toe: uitgever UFO Interactive heeft namelijk bekendgemaakt dat ze binnenkort twee klassiekers opnieuw zullen uitbrengen. Het gaat hierbij om de spellen Freddi Fish 3 en Putt-Putt Travels Through Time. (Bekend als Freddi Fish 3: De Zaak van de Gestolen Trompetschelp en Putt-Putt 2: De Reis Door De Tijd in het Nederlands).

En fans hoeven helemaal niet lang te wachten om met de gele vis of het paarse autootje te kunnen spelen: vanaf 3 januari al zullen beide spellen verkrijgbaar zijn in de Nintendo eShop!

Humongous Entertainment (de ontwikkelaar achter de educatieve point-and-click spellen) kondigde in 2019 al aan dat meerdere titels de overstap zouden maken naar console. Of de spellen op een gegeven moment ook naar andere console-platformen zoals PlayStation of Xbox zullen komen, is niet duidelijk.

De grootste gamereleases van 2022

Nico De Greef-26 december 2021 om 17:24

2021 was een jaar waarin heel wat game ontwikkelaars hun plannen in rook zagen opgaan. De corona-epidemie heeft er eigenhandig voor gezorgd dat heel wat games die voor dit jaar gepland stonden, voor onbepaalde duur werden uitgesteld. 2022 zal er gelukkig helemaal anders uitzien en belooft - tegen alle verwachtingen in - een topjaar voor gamers te worden. We stelden een lijstje samen van enkele van de grootste gamereleases van 2022:

1. Pokémon Legends: Arceus

Release: 28 januari

Platformen: Nintendo Switch

De allereerste open-wereld Pokémon-game komt er eindelijk aan! In Pokémon Legends: Arceus reizen spelers naar een ver verleden waar het nog ongebruikelijk was dat mensen en Pokémon naast elkaar leefden. Jouw taak is om de mysterieuze Hisui-regio te onderzoeken om de allereerste Pokédex te maken. Maar opgelet.. een vreemd fenomeen heeft ervoor gezorgd dat sommige Pokémon razend zijn geworden. Lukt het jou om ze allemaal te temmen? (Leuk weetje: in de game kunnen spelers voor het eerst Pokémon berijden! Hoe cool is dat?).

2. Dying Light 2: Stay Human

Release: 4 februari

Platformen: PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch, PC

Het vervolg op Dying Light (2015). Dying Light 2 speelt zich 20 jaar na de originele game af en vindt plaats in The City, een van de laatste nederzettingen van de mensheid nadat ze de strijd tegen het virus hebben verloren dat mensen in zombies transformeert. Jij speelt een zwerver met geheugenverlies die op zoek gaat naar de waarheid in een wereld waarin alle keuzes die je maakt catastrofale gevolgen kunnen hebben. Dying Light 2 omarmt de parkour-elementen van het origineel en ondersteunt coöp voor 2-4 spelers. Waar je daden ook toe mogen leiden: vergeet je menselijkheid niet!

3. Horizon Forbidden West

Release: 18 februari

Platformen: PS4, PS5

PlayStation trapt het jaar af met het langverwachte vervolg op Horizon: Zero Dawn. In de sequel nemen spelers opnieuw de rol van Aloy aan en reizen ze naar het Verboden Westen om er de oorsprong van een mysterieuze nieuwe plaag te onderzoeken die het leven op Aarde opnieuw dreigt uit te sterven. Spelers mogen zich verwachten aan de terugkeer van oude gezichten, intrigerende nieuwe stammen en culturen, en... nog grotere en gevaarlijkere machines om tegen te vechten.

4. Elden Ring

Release: 25 februari

Platformen: PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, PC

De studio achter Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice komt volgend jaar met hun meest ambitieuze project aanzetten. Elden Ring is de nieuwe dark fantasy RPG van ontwikkelaar FromSoftware die alle geliefde gameplay-elementen van het 'souls'-genre met elkaar combineert en spelers wederom tot het uiterste zal doen drijven. Het verhaal en de personages van de game werden gecreëerd in samenwerking met de beroemde fantasy-auteur George R.R. Martin, bekend voor het schrijven van de 'Game of Thrones'-boekenreeks.

5. Gran Turismo 7

Release: 4 maart

Platformen: PS4, PS5

Amper twee weken na de lancering van Horizon Forbidden West komt PlayStation alweer aanzetten met hun volgende exclusive: Gran Turismo 7. In dit nieuwste deel van de iconische racing-franchise kunnen spelers aan de slag met maar liefst 90 race tracks en meer dan 400 klassieke en hypermoderne racewagens die tot in het kleinste detail zijn nagemaakt. Of je nu competitief racet of voor de lol, dankzij de vele diverse speltypen - waaronder de legendarische Simulation Mode, vind je altijd jouw ideale speelstijl.

6. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Release: lente 2022

Platformen: PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch, PC

In het grootste LEGO-spel ooit gemaakt kunnen spelers zich helemaal onderdompelen in het epische Star Wars-universum. Je krijgt de keuze uit honderden speelbare personages om door alle negen Star Wars-films te spelen, in welke volgorde dan ook. Je bepaalt dus helemaal zelf welke planeten je als eerste bezoekt en ook bij welke kant je je uiteindelijk wil aansluiten: de light side of de dark side. Wist je trouwens dat The Skywalker Saga gebruik maakt van gloednieuwe technologie die nooit eerder werd gebruikt in een LEGO-game? Daarnaast is het ook het eerste LEGO-spel dat dialogen bevat die worden ingesproken door voice-actors.

7. Gotham Knights

Release: 2022

Platformen: PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, PC

Gotham Knights is een open-wereld game dat zich afspeelt in Gotham City. Batman is dood en criminelen hebben de straten van Gotham City overspoeld. In een mysterieuze videoboodschap, achtergelaten door Bruce Wayne, draagt hij de Bat-family, bestaande uit Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin, op om een oogje in het zeil te houden. Verwacht epische confrontaties met de meest beruchte DC-superschurken. Naast een singleplayer mode ondersteunt Gotham Knights ook co-op voor twee spelers.

8. Suicide Squad: Kill the Justice League

Release: 2022

Platformen: PS5, Xbox Series X/S, PC

De makers van de geprezen Batman: Arkham-reeks zijn terug met een nieuwe actiegame over 's werelds populairste anti-heroes. In Suicide Squad: Kill the Justice League worden Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang en King Shark (aka. de Suicide Squad) op missie gestuurd om de leden van de Justice League van kant te maken terwijl er in de stad van Metropolis tegelijkertijd een alien-invasie gaande is. Alsof dat nog niet genoeg was, moet de Suicide Squad ook nog rekening houden met de dodelijke explosieven in hun hoofden die bij het eerste teken van ongehoorzaamheid af zullen gaan.

9. Hogwarts Legacy

Release: 2022

Platformen: PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, PC

Hogwarts Legacy is een massief open-wereld spel met RPG-elementen dat zich afspeelt in de Wizarding World van J.K. Rowling. In Hogwarts Legacy ervaren spelers Zweinstein in de 19e eeuw. Je speelt een student die de sleutel tot een oud geheim in handen heeft dat de tovenaarswereld uit elkaar dreigt te scheuren. Ontdek hoe het is om op Zweinstein te leven, spreuken te beheersen en toverdrankjes te maken. Neem het op tegen duistere tovenaars en ga op avontuur op vertrouwde en nieuwe locaties waaronder het Verboden Bos en het dorpje Zweinsveld. Dit is de game waar 'Potter'-fans jaren op hebben gewacht!

10. A Plague Tale: Requiem

Release: 2022

Platformen: PS5, Xbox Series X/S, Switch, PC

Het vervolg op het bekroonde A Plague Tale: Innocence. Nadat ze uit hun thuisland zijn ontsnapt, reizen Amicia en Hugo naar het verre zuiden in de hoop er een nieuw leven op te kunnen bouwen. Wanneer Hugo's rattenvloek echter opnieuw voor problemen zorgt, kunnen de twee tieners niet anders dan koers zetten naar een fabelachtig eiland dat mogelijk de sleutel bevat om Hugo te genezen.

11. The Lord of The Rings: Gollum

Release: 2022

Platformen: PS5, Xbox Series X/S, Switch, PC

Gollum, een alom bekend wezen uit het 'Lord of the Rings'-universum, speelt volgend jaar de hoofdrol in zijn eigen video game. Spelers krijgen de kans om in de huid van Gollum te kruipen om een verhaal te beleven dat nog nooit eerder werd verteld.

12. Sonic Frontiers

Release: Q4 2022

Platformen: PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch, PC

Sonic the Hedgehog maakt volgend jaar zijn comeback met misschien wel zijn grootste avontuur tot op heden. Dat is allemaal te danken aan de enorme open-wereld waarin het spel plaats zal vinden: de Starfall Islands. Hoewel er nog maar weinig bekend is over het verhaal van de game, laat een eerste teaser trailer ons alvast zien dat Sonic het ditmaal op zal moeten nemen tegen reusachtige robots.

13. Avatar: Frontiers of Pandora

Release: 2022

Platformen: PS5, Xbox Series X/S, PC, Google Stadia

Ubisoft en Disney slaan de handen in elkaar om de betoverende, maar doorgaans ook gevaarlijke wereld van Pandora tot leven te brengen in een meeslepende open-wereldervaring. Avatar: Frontiers of Pandora is een first person game waarin je in de huid van een Na'vi (de blauwe aliens) kruipt en de Westelijke grens verkent, een nog nooit eerder gezien stuk van Pandora. Jouw taak is om het wonderbaarlijke Pandora te beschermen tegen de vernietiging die mensen en hun machines brengen. Een visueel spektakel dat je als Avatar-fan niet mag missen!

14. The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequel

Release: 2022

Platformen: Nintendo Switch

Het langverwachte vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor de Nintendo Switch staat gepland voor 2022. Het avontuur gaat zich nu ook deels hoog boven Hyrule afspelen. Meer details, waaronder een officiële naam voor de game, zijn op dit moment nog niet bekend.

15. God of War Ragnarök

Release: 2022

Platformen: PS4, PS5

Santa Monica Studio komt met de opvolger van de uiterst succesvolle game God of War (2018). In het vervolg reizen Kratos en Atreus de negen werelden af op zoek naar antwoorden en bontgenoten om zich voor te bereiden op de eindstrijd uit de profetie die het einde der tijden zou inluiden. 'Ragnarök' is het laatste avontuur van de Noorse saga van Kratos.

Ontdek meer