Sekiro: Shadows Die Twice krijgt nieuwe content in oktober

Nico De Greef-29 juli 2020 om 19:15

Sekiro: Shadows Die Twice krijgt later dit jaar een gratis content-update die heel wat nieuwigheden toevoegt aan de game. Dat hebben FromSoftware en Activision vandaag onverwachts aangekondigd nadat eerder werd beweerd dat de game geen updates zou krijgen.

Anderhalf jaar na release lijken de ontwikkelaar en uitgever dan toch nog niet klaar met Sekiro. Op 29 oktober wordt namelijk een nieuwe update uitgerold die nieuwe uitdagingen en extra's aan de game toevoegt waaronder nieuwe spelmodussen en outfits.

Versla bazen na elkaar

Vanaf oktober kunnen spelers zich helemaal uitleven in twee nieuwe spelmodussen genaamd Reflections of Strength en Gaunlets of Strenght. In eerstgenoemde mode kunnen spelers een willekeurige bossfight selecteren en deze zo vaak spelen als ze willen. Dit moet als voorbereiding dienen op de Gaunlets of Strenght-mode, een zogenaamde boss rush-mode waarin de speler het uiteindelijk in opeenvolgende rondes op moet nemen tegen alle bazen in de game. Beide modes kunnen worden gespeeld via de Sculptor Idols die verspreid zijn over de spelwereld.

Verken Ashina in stijl

Tot op heden was het niet mogelijk om de look van de Wolf te veranderen. Daar komt binnenkort verandering in met de introductie van outfits. Spelers krijgen keuze uit 3 cosmetische kledingsets, waaronder 'Tengu' en 'Old Ashina Shinobi', waarmee ze voortaan in stijl de spelwereld kunnen verkennen. Twee van de drie outfits kunnen worden unlocked door de Gaunlets of Strenght-modus te voltooien. De derde outfit wordt vrijgespeeld zodra je de game eenmalig hebt uitgespeeld. De One Armed Wolf heeft er nog nooit zo badass uitgezien!

Help of saboteer spelers

De derde en laatste toevoeging heet Remnants. Dit zijn korte tekstboodschappen of animaties, gelijkaardig als de tips in de Dark Souls en Bloodborne-spellen, die spelers kunnen achterlaten in de spelwereld. Wanneer een speler een boodschap goedkeurt, krijgt de eigenaar van dat bericht zijn HP volledig herstelt. Dit is extra handig wanneer je bijvoorbeeld middenin een gevecht zit en je zonder healing items komt te vallen.

Sekiro: Shadows Die Twice is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. Ben jij blij met deze gratis update?

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer