Sekiro: Shadows Die Twice krijgt nieuwe content in oktober

Nico De Greef-29 juli 2020 om 19:15

Sekiro: Shadows Die Twice krijgt later dit jaar een gratis content-update die heel wat nieuwigheden toevoegt aan de game. Dat hebben FromSoftware en Activision vandaag onverwachts aangekondigd nadat eerder werd beweerd dat de game geen updates zou krijgen.

Anderhalf jaar na release lijken de ontwikkelaar en uitgever dan toch nog niet klaar met Sekiro. Op 29 oktober wordt namelijk een nieuwe update uitgerold die nieuwe uitdagingen en extra's aan de game toevoegt waaronder nieuwe spelmodussen en outfits.

Versla bazen na elkaar

Vanaf oktober kunnen spelers zich helemaal uitleven in twee nieuwe spelmodussen genaamd Reflections of Strength en Gaunlets of Strenght. In eerstgenoemde mode kunnen spelers een willekeurige bossfight selecteren en deze zo vaak spelen als ze willen. Dit moet als voorbereiding dienen op de Gaunlets of Strenght-mode, een zogenaamde boss rush-mode waarin de speler het uiteindelijk in opeenvolgende rondes op moet nemen tegen alle bazen in de game. Beide modes kunnen worden gespeeld via de Sculptor Idols die verspreid zijn over de spelwereld.

Verken Ashina in stijl

Tot op heden was het niet mogelijk om de look van de Wolf te veranderen. Daar komt binnenkort verandering in met de introductie van outfits. Spelers krijgen keuze uit 3 cosmetische kledingsets, waaronder 'Tengu' en 'Old Ashina Shinobi', waarmee ze voortaan in stijl de spelwereld kunnen verkennen. Twee van de drie outfits kunnen worden unlocked door de Gaunlets of Strenght-modus te voltooien. De derde outfit wordt vrijgespeeld zodra je de game eenmalig hebt uitgespeeld. De One Armed Wolf heeft er nog nooit zo badass uitgezien!

Help of saboteer spelers

De derde en laatste toevoeging heet Remnants. Dit zijn korte tekstboodschappen of animaties, gelijkaardig als de tips in de Dark Souls en Bloodborne-spellen, die spelers kunnen achterlaten in de spelwereld. Wanneer een speler een boodschap goedkeurt, krijgt de eigenaar van dat bericht zijn HP volledig herstelt. Dit is extra handig wanneer je bijvoorbeeld middenin een gevecht zit en je zonder healing items komt te vallen.

Sekiro: Shadows Die Twice is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. Ben jij blij met deze gratis update?

PlayStation komt met eigen merch en goodies!

Dieter Blarinckx-25 juli 2022 om 20:11

Gamers, opgelet! PlayStation heeft namelijk aangekondigd dat ze samen met speelgoedfabrikant Spin Master een hele lijn merchandise en goodies zullen gaan maken rond hun eigen games!

De speelgoedgigant liet in een interview met de Amerikaanse pers al slippen dat het om “actiefiguren, collectibles, playsets, knuffelbeesten, roleplay sets, voertuigen, spellen en zelfs puzzels” gaat. En dat allemaal met de populaire gamefranchises van PlayStation zelf. Denk daarbij aan kleppers van games zoals God of War, Horizon, Uncharted, The Last of Us, Returnal,…

Welke timing net op deze nieuwe merch staat, is helaas nog niet bekendgemaakt. Maar één ding staat sowieso vast: het wordt epic!

Ubisoft stelt gamerelease van 'Avatar: Frontiers of Pandora' uit

Nico De Greef-22 juli 2022 om 14:22

De langverwachte release van Avatar: Frontiers of Pandora staat niet langer gepland voor dit jaar. Ubisoft heeft bekendgemaakt dat gamers het spel niet vroeger dan april 2023 moeten verwachten. Het openwereld spel, dat geïnspireerd is op de kaskraker 'Avatar' van regisseur James Cameron, wordt daarmee maar liefst een jaar uitgesteld.

Langer moeten wachten mag dan wel sneu zijn, toch is het voor een goede zaak, aldus Ubisoft. Volgens de uitgever wordt de release uitgesteld om ervoor te zorgen dat het spel de hoge verwachtingen van de fans kan waarmaken. Daarnaast wil de studio ook graag dat spel volledig gebruik kan maken van de grafische kracht van de huidige generatie spelconsoles. Om dat te verwezenlijken, hebben de makers dus nog wat extra tijd nodig.

In Avatar: Frontiers of Pandora kruipt de speler in de huid van een Na'vi en ga je op eigen houtje, en in first-person perspectief, op verkenning in een nog nooit eerder vertoond deel van Pandora en moet je het opnemen tegen een leger van machines die het op de unieke wezens en personages in deze wereld gemunt heeft.

Het spel had origineel nog dit jaar moeten uitkomen, rond dezelfde periode van de filmrelease 'Avatar 2: The Way of Water'. Avatar: Frontiers of Pandora is in ontwikkeling voor de PlayStation 5, Xbox Series X en S, Google Stadia en PC.

Ontdek meer