Assassin's Creed Mirage officieel aangekondigd door Ubisoft

Nico De Greef-01 september 2022 om 19:49

Ubisoft heeft Assassin's Creed Mirage aangekondigd als de volgende game in de Assassin's Creed-franchise. Daarbij werd ook de eerste promotionele afbeelding van het spel gedeeld. De aankondiging komt er nadat in de voorbije dagen steeds meer informatie over de game naar buiten lekte.

Ubisoft zou de volgende AC-game normaal pas volgende week onthullen, maar heeft - als gevolg van een informatielek - nu vroeger dan verwacht de naam en artwork van het nieuwe spel bekendgemaakt. Zo zal de volgende game in de franchise inderdaad Assassin's Creed Mirage heten en zich afspelen in het Midden-Oosten.

Volgens lekken zou de game zich dan ook afspelen in Bagdad en spelers in de schoenen van een veel jongere Basim Ibn Ishaq plaatsen (fans zullen het personage wellicht nog kennen uit Assassin's Creed Valhalla). Bovendien zou het spel terugggaan naar de roots van de serie. Daarmee zouden heel wat RPG elementen, waaronder het level-systeem en de dialoog-opties uit de recentere Assassin's Creed-games, verdwijnen om plaats te maken voor meer stealth-elementen.

Hoewel dit nog niet officieel door Ubisoft is bevestigd, kunnen we er bijna volledig van uit gaan dat ook deze geruchten uiteindelijk juist zullen blijken. Op 10 september zullen we het met zekerheid weten, dan zal Ubisoft namelijk meer informatie over de game gaan delen.

Construction Challenges: brug tussen jongeren en bouwsector

Nezir Yikik-28 maart 2023 om 08:27

Volledig in het kader van ‘De Weken Van De Bouw’, lanceert de bouwsector vanaf vandaag officieel de ‘Construction Challenges’. Een verfrissende campagne om de (digitale) brug te slaan met jongeren.

Met maar liefst 150.000 arbeiders, behoort de bouwsector tot één van de grootste werkgevers in België. En jawel, de sector blijft jaar na jaar nog steeds verder groeien. Dat wil zeggen dat er nog steeds vraag is naar jong talent!

Om aan te tonen wat de sector te bieden heeft, werd vorig jaar de nationale ‘De Bouw Kijkt Verder’-campagne gelanceerd. Ook dit jaar komt de sector met een aantal verschillende initiatieven, waarvan onder meer dus ‘De Weken van de Bouw’. Een initiatief met als doel om de rekrutering binnen de sector te versnellen en om alle clichés de bouwwereld uit te helpen.

Sinds vorig jaar is de overweging om aan de slag te gaan in de bouw al opmerkelijk gestegen (30%), in vergelijking met het jaar voordien in 2021 (19%). Vooral bij jongeren en studenten is de trend duidelijk waar te nemen. Daarnaast staan ook ouders een stuk positiever tegenover de sector en moedigen ze zelfs hun kinderen aan om voor een job in de bouw te kiezen.

“Vele jongeren gamen bijna dagelijks en hoewel dat niet altijd even positief onthaald wordt, zien wij hierin veel leermogelijkheden. Jongeren ontwikkelen tijdens het gamen vaak skills die ook in andere sectoren van pas komen. We dagen jongeren uit om hun online-vaardigheden ook in een realistische context toe te passen in een sector die echt wel tot de verbeelding spreekt.”

- Natacha Jérouville, Voorzitter van Constructiv.

‘The war on talent’ tiert welig in ons land en om geschikt personeel te vinden, lanceert de sector daarom de ‘Construction Challenges'. Een onderdeel van de campagne waarbij 8 bekende gamers, jongeren uitdagen om probleemoplossend te denken in de wereld van Minecraft.

Minecraft is momenteel een van de meest gespeelde games ter wereld. ook in België prijkt het spel bovenaan de lijst. Zo geeft 68% van de jongeren uit het lager en secundair onderwijs aan, dat Minecraft hun favoriete game is.

Elke deelnemer maakt bovendien ook kans op een leuke prijs. Ben je helemaal klaar om met Minecraft in de bouwwereld te duiken? Schrijf je dan in via deze link en start met een Construction Challenge naar keuze!

Brugse school voegt e-sports toe als keuzevak

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 16:42- Foto:

AVG.com

Wie zijn/haar dagen eigenlijk wil vullen met gamen in plaats van naar school te gaan, raden we aan eens langs te gaan in Brugge. Want daar is er een middelbare school die voortaan ook het vak e-sports zal geven!

Het KTA in Brugge heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt: voortaan zullen KTA-studenten ook het keuzevak e-sports kunnen volgen. Dat vak zal vanaf volgend academiejaar worden toegevoegd aan het aanbod. Belangrijk wel: het draait hier niet enkel om gamen, maar ook om de wereld achter e-sports. Zo leer je zelfstandig dergelijke gaming-events op poten te zetten, maar ook filmen en video’s monteren.

"Je ontwikkelt hier de focus, discipline en mentaliteit die ook in onze andere sportopleidingen cruciaal zijn”, klinkt het bij de woordvoerder van het KTA in Brugge aan de Vlaamse pers.

Ontdek meer