Assassin's Creed Mirage officieel aangekondigd door Ubisoft

Nico De Greef-01 september 2022 om 19:49

Ubisoft heeft Assassin's Creed Mirage aangekondigd als de volgende game in de Assassin's Creed-franchise. Daarbij werd ook de eerste promotionele afbeelding van het spel gedeeld. De aankondiging komt er nadat in de voorbije dagen steeds meer informatie over de game naar buiten lekte.

Ubisoft zou de volgende AC-game normaal pas volgende week onthullen, maar heeft - als gevolg van een informatielek - nu vroeger dan verwacht de naam en artwork van het nieuwe spel bekendgemaakt. Zo zal de volgende game in de franchise inderdaad Assassin's Creed Mirage heten en zich afspelen in het Midden-Oosten.

Volgens lekken zou de game zich dan ook afspelen in Bagdad en spelers in de schoenen van een veel jongere Basim Ibn Ishaq plaatsen (fans zullen het personage wellicht nog kennen uit Assassin's Creed Valhalla). Bovendien zou het spel terugggaan naar de roots van de serie. Daarmee zouden heel wat RPG elementen, waaronder het level-systeem en de dialoog-opties uit de recentere Assassin's Creed-games, verdwijnen om plaats te maken voor meer stealth-elementen.

Hoewel dit nog niet officieel door Ubisoft is bevestigd, kunnen we er bijna volledig van uit gaan dat ook deze geruchten uiteindelijk juist zullen blijken. Op 10 september zullen we het met zekerheid weten, dan zal Ubisoft namelijk meer informatie over de game gaan delen.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer