Assassin's Creed Mirage officieel aangekondigd door Ubisoft

Nico De Greef-01 september 2022 om 19:49

Ubisoft heeft Assassin's Creed Mirage aangekondigd als de volgende game in de Assassin's Creed-franchise. Daarbij werd ook de eerste promotionele afbeelding van het spel gedeeld. De aankondiging komt er nadat in de voorbije dagen steeds meer informatie over de game naar buiten lekte.

Ubisoft zou de volgende AC-game normaal pas volgende week onthullen, maar heeft - als gevolg van een informatielek - nu vroeger dan verwacht de naam en artwork van het nieuwe spel bekendgemaakt. Zo zal de volgende game in de franchise inderdaad Assassin's Creed Mirage heten en zich afspelen in het Midden-Oosten.

Volgens lekken zou de game zich dan ook afspelen in Bagdad en spelers in de schoenen van een veel jongere Basim Ibn Ishaq plaatsen (fans zullen het personage wellicht nog kennen uit Assassin's Creed Valhalla). Bovendien zou het spel terugggaan naar de roots van de serie. Daarmee zouden heel wat RPG elementen, waaronder het level-systeem en de dialoog-opties uit de recentere Assassin's Creed-games, verdwijnen om plaats te maken voor meer stealth-elementen.

Hoewel dit nog niet officieel door Ubisoft is bevestigd, kunnen we er bijna volledig van uit gaan dat ook deze geruchten uiteindelijk juist zullen blijken. Op 10 september zullen we het met zekerheid weten, dan zal Ubisoft namelijk meer informatie over de game gaan delen.

Racen met de Smurfen? Het kan binnenkort in Smurfs Kart!

Nico De Greef-30 september 2022 om 20:22

Nadat talloze franchises al de kartrace-behandeling hebben gekregen, is het nu de beurt aan de Smurfen om zich in het rijtje aan te sluiten. In november verschijnt Smurfs Kart voor de Nintendo Switch.

Fans van Mario Kart kunnen zich in de handen beginnen wrijven want binnenkort kunnen zij aan de slag met een gloednieuw kartracespel. Dit keer staan niet de figuren uit de Mario-games centraal, maar wordt het racen geblazen met niemand minder dan - jawel - de Smurfen!

Racen kan, zoals je alvast gewend bent van het genre, over verschillende banen elk met gevaarlijke obstakels en verborgen shortcuts om te ontdekken. Daarnaast komt elke Smurf ook met zijn eigen unieke kart en speciale items waarmee je tegenstanders het leven zuur kunt maken.

Smurfs Kart is zowel solo speelbaar als in lokale split-screen multiplayer met maximaal 4 spelers. Smurf jij straks als eerste naar de overwinning? Dan kun je vanaf 15 november helemaal losgaan, mits je over een Nintendo Switch beschikt natuurlijk.

Smurfs Kart is de tweede van vijf aangekondigde Smurfen-games die onderdeel zijn van een meerjarendeal tussen de Franse game-ontwikkelaar Microids en IMPS, het bedrijf dat de wereldwijde rechten van De Smurfen in handen heeft. Eerder brachten de twee bedrijven al het 3D-platformspel De Smurfen: Missie Vileaf uit. In die game moeten de Smurfen samenwerken om hun dorp en het hele bos te redden van een kwaadaardige giftige plant.

Google trekt de stekker uit gamestreamingdienst Stadia

Nico De Greef-29 september 2022 om 21:23

Google heeft op zijn website aangekondigd dat het binnenkort stop met het ondersteunen van Google Stadia, zijn streamingdienst voor games. Gebruikers die reeds games of hardware (zoals de Stadia-controller) hebben aangeschaft krijgen alles terugbetaald, aldus het technologiebedrijf.

Google Stadia werd in november 2019 gelanceerd en wordt na amper drie jaar stopgezet. Het platform, waarlangs gebruikers games via de cloud kunnen spelen, is dan toch niet zo populair of winstgevend dan men had verwacht. En dat is volgens Google meteen ook de reden waarom Stadia per 18 januari 2023 op zwart gaat.

Opmerkelijker is het nieuws dat Google alle Stadia-gebruikers belooft te compenseren. Het bedrijf zegt namelijk al het geld dat gebruikers reeds hebben uitgegeven aan games en hardware (zoals de Stadia-controller) terug te zullen betalen. Gebruikers van Stadia Pro - de betalende abonnementendienst van Stadia - krijgen hun lidgeld dan weer niet terug, maar hoeven ook niet meer te betalen totdat de dienst op 18 januari definitief offline gaat. Nieuwe spellen aanschaffen, is daarnaast ook niet langer meer mogelijk.

Er gingen al langer geruchten de rond dat Google de stekker zou gaan trekken uit Stadia. Vorig jaar kwamen er al opvallend weinig games uit voor het platform waarmee Google het succes van Xbox Game Pass en PlayStation Now hoopte te evenaren, en ook eigen in-house game-ontwikkelaars gaven al aan ermee te stoppen.

Hoeveel gebruikers Stadia telt, is niet geweten.

Ontdek meer