Assassin's Creed Mirage officieel aangekondigd door Ubisoft

Nico De Greef-01 september 2022 om 19:49

Ubisoft heeft Assassin's Creed Mirage aangekondigd als de volgende game in de Assassin's Creed-franchise. Daarbij werd ook de eerste promotionele afbeelding van het spel gedeeld. De aankondiging komt er nadat in de voorbije dagen steeds meer informatie over de game naar buiten lekte.

Ubisoft zou de volgende AC-game normaal pas volgende week onthullen, maar heeft - als gevolg van een informatielek - nu vroeger dan verwacht de naam en artwork van het nieuwe spel bekendgemaakt. Zo zal de volgende game in de franchise inderdaad Assassin's Creed Mirage heten en zich afspelen in het Midden-Oosten.

Volgens lekken zou de game zich dan ook afspelen in Bagdad en spelers in de schoenen van een veel jongere Basim Ibn Ishaq plaatsen (fans zullen het personage wellicht nog kennen uit Assassin's Creed Valhalla). Bovendien zou het spel terugggaan naar de roots van de serie. Daarmee zouden heel wat RPG elementen, waaronder het level-systeem en de dialoog-opties uit de recentere Assassin's Creed-games, verdwijnen om plaats te maken voor meer stealth-elementen.

Hoewel dit nog niet officieel door Ubisoft is bevestigd, kunnen we er bijna volledig van uit gaan dat ook deze geruchten uiteindelijk juist zullen blijken. Op 10 september zullen we het met zekerheid weten, dan zal Ubisoft namelijk meer informatie over de game gaan delen.

'Avatar: The Last Airbender'-fans krijgen eindelijk hun droom game

Nico De Greef-04 oktober 2024 om 10:51

Paramount Game Studios en Saber Interactive hebben in een persbericht aangekondigd dat ze werken aan een nieuwe game dat zich afspeelt in hetzelfde universum van Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra. De game wordt ontwikkeld voor zowel pc-platformen als consoles en wordt door de bedrijven omschreven als "het grootste game-project in de geschiedenis van de franchise".

Avatar: The Last Airbender bestaat inmiddels bijna 25 jaar en wordt tot op heden door liefhebbers van animatie nog steeds geprezen als één van de beste animatieseries aller tijden. Ondanks die status werd er echter in al die jaren nooit een game uitgebracht die de reeks de eer aandeed die het verdient. Er verschenen doorheen de jaren een handvol tie-in games waarin de speler in de huid van Avatar Aang kon kruipen, maar het was altijd glashelder dat deze spellen enkel bestonden om snel een graantje te kunnen meepikken van het succes van de reeks, tot grote ergernis van de vele fans.

Daar moet binnenkort eindelijk verandering in komen. Paramount heeft namelijk aangekondigd dat het samen met Saber Interactive (de ontwikkelaar van Warhammer 40,000: Space Marine 2) en Avatar Studios (een divisie die in 2021 werd opgericht door de originele creators van de serie) werk is begonnen aan een nieuwe actie-RPG die zich afspeelt in het 'Avatar'-universum. Volgens de bedrijven gaat het om het "grootste game-project in de geschiedenis van de franchise".

De RPG zal de speler niet in de schoenen van Avatar Aang of Avatar Korra schuiven, maar wel in die van een gloednieuwe nog onbekende Avatar die duizenden jaren eerder leefde. Paramount en Saber bevestigen dat spelers een nieuw verhaal voorgeschoteld krijgen (waarvoor nauw wordt samengewerkt met Avatar Studios) en de vier elementen kunnen beheersen, maar ook gevechten kunnen aangaan met behulp van metgezellen. Of de game al dan niet online elementen zal bevatten en wanneer het spel uiteindelijk moet verschijnen, is nog onduidelijk.

Avatar is hotter dan ooit tevoren

De game van Paramount en Saber is niet het enige nieuwe project dat het 'Avatar'-universum in de komende jaren zal uitbreiden. Avatar Studios kondigde eerder al aan dat het van plan is om meerdere animatiefilms uit te brengen. De eerste daarvan zal gebaseerd worden op de originele reeks en focussen op een ouder en meer volwassener 'Team Avatar'. Daarnaast werkt de studio ook aan een nieuwe animatieserie die een Avatar uit het Aarderijk zal volgen.

Footbal Manager 25 Mobile: alles wat je moet weten

Chelsy Vanlerberghe-01 oktober 2024 om 14:45

Vanaf 26 november kan je Football Manager 25 Mobile exclusief spelen via Netflix. En het is niet zomaar een update—dit keer komt er een enorme verandering: vrouwenvoetbal maakt eindelijk z’n debuut! Je kan nu zowel mannen- als vrouwenteams coachen, allemaal in één spelwereld. Dit betekent dat je je team kan managen zoals je gewend bent, maar nu ook de kans krijgt om een vrouwenploeg naar de top te leiden.

Bovendien heeft Sports Interactive een meerjarige samenwerking met de Premier League afgesloten. Je wordt dus écht volledig ondergedompeld in de voetbalwereld, net zoals in het echte leven.

Voor wie Football Manager 24 Mobile al op z’n telefoon heeft staan, is er goed nieuws: de update naar Football Manager 25 Mobile gebeurt automatisch. Je hoeft dus niet bang te zijn om je voortgang kwijt te raken, want je savefiles worden zonder problemen overgezet.

Dit alles komt via Netflix Games, waar ondertussen meer dan 100 games beschikbaar zijn. Je speelt ze zonder advertenties, in-app aankopen of extra kosten. Naast Football Manager kan je ook genieten van titels zoals GTA Trilogy, Hades en games gebaseerd op Netflix-shows zoals 'Emily in Paris' en 'Squid Game'. Heb je een Netflix-account? Dan heb je ook toegang tot deze topgames, helemaal gratis!

Dus, of je nu al een doorwinterde Football Manager-fan bent of nieuw in de game, Football Manager 25 Mobile heeft iets voor iedereen—nu ook met vrouwenvoetbal en Premier League-ervaring!

Ontdek meer