Enorm Legoland-pretpark komt naar België

Karen Luiken-30 augustus 2022 om 15:23

België krijgt er over een paar jaar een nieuwe trekpleister bij. De Waalse regering heeft aangekondigd dat een enorm Legoland-pretpark de deuren gaat openen in een plaatsje nabij Charleroi.

Het pretpark wordt gebouwd op een voormalig bedrijfsterrein in Caterpillar. Er wordt al jaren gepraat over de komst ervan, maar vandaag is er pas een niet-bindende intentieverklaring ondertekend. De plannen zijn daarmee concreter gemaakt, meldt VRT.

Om je een beeld te geven van hoe groot het park moet worden: het gaat om een oppervlakte van 70 hectare. Het wordt het grootste Legopretpark van Europa en is qua grootte vergelijkbaar met de Efteling.

De bedoeling is dat het park in 2027 opengaat voor het publiek. Er zullen meer dan 1.000 nieuwe banen gecreëerd worden, waarvan 70 procent voor laaggeschoolden. De bouw van Legoland zou tussen de 370 en 400 miljoen euro gaan kosten.

SHOCKING: 4 vrouwen sterven tijdens selfie aan waterval

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 21:44

Er zijn al heel wat tragische verhalen te vinden over mensen die voor de perfecte selfie wel heel ver gingen. Zó ver zelfs, dat ze het met hun leven moesten bekopen. En dat is helaas bij deze vier jonge vrouwen ook het geval.

Een groepje van vijf vriendinnen wou bij de watervallen van Kitawada een leuke en gewaagde selfie nemen, maar dat liep gruwelijk mis. Ze hielden elkaars hand vast, maar één meisje gleed uit waardoor ze alle vijf in het water terechtkwamen. Vier van de vijf vrouwen zijn verdronken. Nog één jongedame vecht momenteel voor haar leven in het plaatselijke ziekenhuis.

De meisjes maakten deel uit van een een groep van 40 studentes uit de stad Belagavi. Ze waren allemaal samen op daguitstap naar de watervallen. De vier slachtoffers waren tussen de 19 en 20 jaar oud.

Deze bizarre Titanic-theorie gaat viraal op sociale media

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 17:08

Het blijft een van de meest spraakmakende rampen uit onze geschiedenis: het zinken van de Titanic in april 1912. En nu gaat er online een theorie de ronde die beweert dat het helemaal niet de Titanic is die gezonken is…

Het Amerikaanse kanaal Zack D. Films plaatste een video waarin een bizarre theorie over de Titanic uit de doeken wordt gedaan. Hij beweert namelijk dat het niet de échte Titanic is die zonk in april 1912. Het scheepswrak dat nu rust op de bodem van de zee zou dan ook niet van de Titanic zijn, maar van de Olympic (het zusterschip van de Titanic).

Concreet beweert de theorie dat de rederij van zowel Titanic als Olympic de twee schepen bewust verwisselde nadat de Olympic beschadigd werd. Zo zou de ramp van de Titanic bewust in scène gezet zijn zodat White Star Line (de rederij van beide schepen) geld kon terugtrekken van de verzekeringen. De échte Titanic voer dan eigenlijk verder onder de naam Olympic, terwijl de échte Olympic nu zou rusten op de bodem van de Atlantische Oceaan.

Check zijn theorie in de video hieronder:

Ontdek meer